Samsung: Παραμένει στην κορυφή

H Samsung μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις πωλήσεις κυρίως των high-end smartphones, όπως Samsung Galaxy S6 και S6 Edge, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζει να ηγείται στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint research, για το δεύτερο τρίμηνο παρέμεινε στην κορυφή αφήνοντας πίσω Apple και Huawei.

Οι τρεις ισχυροί
Οι αριθμοί της Counterpoint δείχνουν ότι η Samsung πήρε το 19% της παγκόσμιας mobile αγοράς, ποσοστό σημαντικά πιο μεγάλο από το 10% της Apple και το 7% της Huawei που ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Να διευκρινίσουμε ότι οι παραπάνω αριθμοί αφορούν γενικά στην αγορά των κινητών, ενώ όταν τους συγκεκριμενοποιήσουμε σε smartphones, τα οποία αντιστοιχούν στο 75% της αγοράς, η Samsung τα πηγαίνει ακόμη καλύτερα.

Βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση με 21% μερίδιο από την παγκόσμια αγορά, ακολουθεί η Apple με 14% και η Huawei με 9%. Με εξαίρεση την Β. Αμερική όπου η Apple είναι πρώτη με 31% της αγοράς στην κατοχή της, στις υπόλοιπες αγορές κυριάρχησε η Samsung.

Οι Κινέζοι εντυπωσιάζουν
Εκτός από τον αγώνα για την πρωτιά μεταξύ Apple και Samsung, οι αριθμοί της Counterpoint research δείχνουν και την εντυπωσιακή άνοδο των Κινέζων. Η Huawei είναι ανάμεσα σε αυτούς που τα πηγαίνουν πολύ καλά, όπως και η Xiaomi που έχει ήδη μερίδιο 5% στην παγκόσμια αγορά, ενώ στην Ασία ξεπέρασε την Apple.

Η πορεία αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Asus, η οποία είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο brand με τις αποστολές της να αυξάνονται κατά 500% και ακολουθεί η Vivo με 400%.

Samsung: Παραμένει στην κορυφή, Samsung: Παραμένει στην κορυφή

Samsung: Παραμένει στην κορυφή, Samsung: Παραμένει στην κορυφή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kalex1999

Λογικό το να είναι η Samsung πρώτη μπροστά από την apple καθώς ή πρώτη απευθύνεται και που αγοράζουν φθηνότερες συσκευές ενώ η Apple έχει πολύ τις τιμές

Iraklis

Αφου εχουν χασει τον λογαριασμο με τα low end σκουπιδια που βγαζουν.

VasilisA3

Ηρακλή πες μας ένα low ena σκουπίδι που εχει βγάλει τον τελευταίο καιρό; Μέχρι και το ποιο οικονομικό J1 είμαι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του.

Goji

λογικό είναι αφού έχει 30 μοντέλα η samsung ενώ η apple έχει 3 μοντέλα!.

rose

Πολυ στημενη μου φενεται ερευνα. Αφου τα λουμια πουλανε τοσο γιατι το ποσοστο τους δεν ανεβηκε ?
Απο ποσα κινητα εχει ο καθε κινεζος πολιτης και ολες οι ματασκευαστριες κινεζικες εταιριες εχουν απο 2% ?
Ποιοι ειναι αυτοι οι others που εχουν 36 % ?

Iraklis

Τα λεμε σε μερικους μηνες. Και γιατι τον τελευταιο καιρο; Το 80% των κινητων που βλεπω εξω ειναι galaxy ace, star κτλ κτλ. Το ιδιο συμβαινει σε χωρες οπως η Ινδια και αλλες αναπτυσσομενες οικονομιες με τεραστιους πληθυσμους. Εκτος αν πιστευεις οτι η samsung παραμενει “νουμερο 1” λογω των ναυαρχιδων της.. Δεν μιλαω γενικα για τα φθηνα κινητα, αλλωστε και εγω ειχα μεχρι προσφατα ενα htc των 180€, αλλα υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες σε αυτα τα χρηματα πχ moto g και lumia.

Thodoris

Μερίδιο στον αριθμό συσκευών ή στα έσοδα / κέρδη; Τι είναι το κάθε το διάγραμμα και πώς διαφέρουν μεταξύ τους;

george

ψωμι ελια κ samsungια.

Kalex1999

@Thodoris Απ ότι κατάλαβα το πρώτο διάγραμμα (όπου Samsung = 19%) είναι τα ποσοστά των κινητών συσκευών, ενώ το δεύτερο αφορά μόνο τις πωλήσεις smartphones. Κανένα από τα δύο δεν έχει σχέση με έσοδα κέρδη! Και κατά την γνώμη μου σε ένα τέτοιο διάγραμμα θα έβλεπες την Apple πρώτη !!!

Bagit

καλα ρε παιδες η Huawei τριτη; εσεις οι γνωστες που κοστολογειται τα κινητα της στα 250 ευρω πως το εξηγειται; ναι ρε εσεις οι εξυπνοι που δεν παιρνεται iphone αλλα σκατε 700+ ευρω για samsung και το θεωρειται κατορθωμα πως το εξηγειται; για βοηθηστεμε λιγο γτ μια κινεζια ειναι αδιανοητο να ναι τοσο ψηλα στην κορυφη γτ ως γνωστον τα κινεζικα ειναι και μουφα..

(Χρήστης Huawei Mate 7 και νομιζω πως με 300 κατοσταρικα σας εσβησα)

Bagit

300 ευρωπουλα *

NZ

Όλα σχετικά είναι στην έρευνα.
Β. Αμερική –> Μήλο
Κίνα –> Xiaomi, Huawei
N. Κορέα –> Samsung
Ιαπωνία –> Sony
Ταϊβάν –> HTC
Φιλανδία –> NOKIA

Και πάλι τα ποσά δεν είναι αυτά, αν αναλογιστεί κανείς ότι:
ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Καναδάς, Γαλλία, Ρωσία, Ιαπωνία, Κορέα (Β & Ν) κλπ μεγάλες χώρες πληθυσμιακά και οικονομικά, είναι αυτές που δίνουν το ποσοστό που βλέπουμε.
Ο χρόνος που γίνεται: στην παρούσα φάση, καλό θα ήταν αυτές οι έρευνες, αυτά τα στατιστικά στοιχεία, να γινόντουσαν στα τέλη του έτους, ώστε να βλέπαμε μια πιο σωστή συνολική εικόνα (π.χ. περίοδος κυκλοφορίας hi-end smartphones).
Πάντως πιστεύω ότι το 31% ποσοστό που αφορά αμερικανούς χρήστες Apple, είναι πολύ παραπάνω.
Το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες χώρες-κατασκευάστριες εταιρίες.

zd

Μένω στο εξης:Οι πωλήσεις της Samsung πάνε καλά με εξαίρεση τις ναυαρχιδεςΤι περίμεναν δηλαδή, να παίρνουν τα κορόιδα μια συσκευή με 800 € που να μην έχει sd,removable battery? Ο κόσμος όλος πεινάει και κάποια στιγμή η στροφή στις φτηνές και καλύτερες από την Sam και το iPhone λύσεις, είναι αναπόφευκτη. Χρόνια έπαιρνα Samsung, αλλά επειδή δε θέλω να νιώθω κορόιδο, θα στραφώ σε κινέζικο όνομα με τα μισά λεφτά και παραπάνω specs.Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τα έχουν για πέταμα και δικαίωμα τους.

dionyshs

Η sumsung και η iphone ειναι top. Η μια υπερτερεί σε hardware και η αλλη σε software. Ξεκολλάτε και αγοράστε οτι θελετε χωρις να κραζετε.Αλλωστε βαθεια ολοι μεσα σας ειστε fαn ή της sumsung ή της iphone.

Vagelis

Συμφωνώ με τον Διονύση παραπάνω αν θες καλό κινητό ή Samsung η Apple

Gp

Και ή samsung και ή apple είναι υπερκοστολογημενες εταιρίες χωρίς να δικαιολογούν τις τιμές τους. Υπάρχουν καλύτερες συσκευές για τους πιο ψαγμενους.

Sotiris

Ο χρήστης Rose το έχει πιστέψει οτι οι συσκευές Lumia πουλάνε… Καμία ελπίδα για το ανθρώπινο είδος.

Γιώργος

@Sotiris
Να σαι καλά ρε φίλε με έκανες και γέλασα. Την μεγαλύτερη πλάκα την έχουν οι φανατικοί των Lumia και της Sony. Σαν να λέμε να είναι κάποιος οπαδός του Ηρακλη Ψαχνών που είναι στην Γ’ Εθνική και να νομίζεις ότι θα κερδίσει τον Ολυμπιακό και θα πάρει το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.