Samsung: Εμφανίζεται πρώτη στο top-10 για το 2015 – η Apple ακολουθεί

Η Apple το τρίμηνο των γιορτών ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και έσπασε κάθε ρεκόρ με 74.5 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone. Αυτό σύμφωνα με αναλυτές την έκανε να πάρει τα ηνία από την Samsung η οποία από πέρσι ζορίζεται να κρατήσει την κυριαρχία της λόγω των άσχημων πωλήσεων του Samsung Galaxy S5.

Ο ερχομός του Samsung Galaxy S6 ήταν σαφώς ένα σημαντικό βήμα για να ανακάμψει. Οπότε Apple και Samsung θα μπορούν πλέον να ανταγωνίζονται ακόμη πιο σκληρά επί ίσοις όροις για το ποια θα επικρατήσει.

Σύμφωνα με report του Digitimes Research, η Samsung προβλέπεται ότι θα βρίσκεται στην κορυφή του top-10 των κατασκευαστών για το 2015 και θα ακολουθεί η Apple. Τα υπόλοιπα ονόματα είναι Lenovo, LG Electronics, Huawei, Xiaomi Technology, Microsoft, TCL Communication Technology, Coolpad και Oppo.

Samsung και Apple θα αποστείλουν 330 εκατομμύρια και 230 εκατομμύρια smartphones αντίστοιχα, ενώ η Lenovo 84 εκατομμύρια, αφού έχει πλέον την Motorola στην κατοχή της. Η LG θα αποστείλει 65 εκατομμύρια.

Τέλος, οι αποστολές Android κινητών από τους top-10 Android κατασκευαστές θα είναι πάνω από 70% του συνολικού αριθμού Android smartphones που θα αποσταλούν το 2015, σύμφωνα με την Digitimes Research.

samsung πρώτη το 2015, Samsung: Εμφανίζεται πρώτη στο top-10 για το 2015 – η Apple ακολουθεί

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostasmpl

samsung αμα δεν φτιαξεις το ολο θεμα με τα update δεν σε δινω πολυ ζωη οσο και γαματο να ειναι το κινητο σου! εχει καταντησει αιδια Νοτε 4 να μην εχει παρει ακομα λολλιποπ και καποια να περνουν τωρα 4.4.4 ενω εχει βγει το 5.1! ελεος!εχει ξεφυγει η κατασταση!

Αντώνης

Kostasmpl το note 4 έχει πάρει lollipop στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα μπορεί και παραπάνω ενώ σε άλλες χώρες πήρε ακόμα πιο παλιά οπός πήρε και το note 3 σχεδων την ίδια περίοδο αλλά και το s4 και το s5 ΛΊΓΩ πιο Νόρις από τα note τώρα για το 4.4.4 που είπες είναι θέμα του καθενός αν εσύ δεν ξέρεις πότε περνει αναβάθμιση το κηνητο σου και το αναβαθμίζεις μετά από πόσους μήνες δεν φταίει η Samsung αλλά εσύ

Γιώργος

Sony και HTC έχουν τελειώσει σαν κατασκευαστές κινητών από ότι φαίνεται.

Γιάννης

“To android θα βρίσκεται στο 70%”είναι λάθος στην μετάφραση του αρχικού άρθρου του Phonearena που γράφει για την ακρίβεια ότι “οι πρώτοι 10 κατασκευαστές android έχουν το 70% της αγοράς”.

Nick-Ch

Το Νote 4 δεν εχει παρει lolipop.

Βαγγος

Παντως ολες οι εταιριες μοιαζει να νοιαζονται για τους καταναλωτες πχ η σαμμυ που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αλλαξε τα υλικα κατασκευης και design 😛

theo65

Έχουν πάρει ορισμένα Note 4 Loliop ούτε το δικό μου έχει πάρει ακόμα, πάντα έτσι κάνει η Samsung και ας λέει ο φίλος “Αντώνης” ότι φταίει ο χρήστης. “Κάτοχος Note 4 N910c από Ουγγαρία “

kostasmpl

Φίλε μου Αντώνη δεν έχει πάρει λολλιποπ το Νοτε 4 ενημερώσου σωστά πρώτα ! Και εγώ NOTE 4 έχω ! (Το c Ουγγαρικο για την ακρίβεια ) λολλιποπ έχει βγει μόνο για Γερμανία Πολωνία Ολλανδία και Κορέα !

basilis

Ρε ειστε σοβαροι το note 3 εχει παρει αναβαθμιση σχεδον μια εβδομαδα τωρα δεν θα εχει βγει για το note 4

Alexboom

Αν κι έχω windows phone, ξέρω οτι έχει βγει το λολιποπ για ΝΟΤΕ 4 εδώ κι ένα μήνα. Αλλάξτε το ΑΡΝ σας αμα δεν σας ήρθε ή το CSC!!

Σχετικά με αυτά τα άρθρα τώρα, καλές οι εκτιμήσεις, αλλά τριγύρω μου άλλα βλέπω…

Γιάννης

Δεν έχουν πάρει όλα τα Note 3 αναβάθμιση , το δικό μου έχει κωδικό προέλευσης Β. Ευρώπης (N9005XXUGNG1) και δεν έχει πάρει ακόμη.

Sosimple

Αμα δε μπορειτε ουτε καν να κατεβασετε τη rom στο pc και να την περάσετε στο note, και καθεστε και περιμενετε εαν και ποτε θα παρετε over to air update, παρτε ipad καλυτερα.. Τσαμπα βριζετε (ολες) τις εταιρείες. Και απο Samsung να φυγετε, ακριβώς το ιδιο συμβαίνει σε ολες.. Οταν παιρνετε ουγκρικα, τσεχικα και δε συμαζευεται απο σκρουτζομαγαζα που δεν προοριζονταν ποτε κανονικα για Ελλάδα, over to air μπορει να μη παρετε και ποτε..

Γιάννης

Είχα να διαλέξω μεταξύ καταστήματος skroutz στα 399 ευρώ και Κωτσόβολου , Γερμανού κτλ. στα 699 ευρώ, νομίζω ότι έκανα την σωστή επιλογή φίλε Sosimple (δεν είχα 300 ευρώ για πέταμα). Όταν θα δοθεί αναβάθμιση στην αγορά για την οποία προορίζεται (Γερμανία/Ελβετία) θα πάρω και εγώ το Lollipop. Θα έχει λυθεί ως τότε και το πρόβλημα battery drain της 5.0.1.

Tasos

Μπραβο η lenovo 3η??Ειμαι πολυ ευχαριστιμενος με τα κινητα της αν και ειναι λιγο πισω στα update!!!Περιμενω uptade για Lollipop Στο A859 Και Vibe Z!!!!

kleomenis1986@gmail.com

Το note 4 δεν εχει παρει lollipop ακομα μεσα Απριλίου ερχεται το ξερω απο εγκυρη πηγη μεσα απο την εταιρια…..οσο για android 5.1 μην κανετε όνειρα!!!! Τρεχουν μονο το s6 και ετσι θα γινει απο δω και περα μονο premium συσκευες οτι εβγαλαν μεχρι εδω καλως ειναι η τελευταια αναβαθμιση!! Να το ξέρετε!!! Το θεμα των updates ειναι μεγαλο πρόβλημα κ δεν προκειται να αλλάξει ποτε!!!
*Πρωην κάτοχος note 4 και πληρως απογοητευμένος απο το υπέρβαρο touchwiz το προβλημα με την θερμοτητα και την καμερα( το εστειλα στο service 2 φορες χωρις αποτελεσμα) επισης Ρεζιλίκια με τις ενημερωσεις κριμα να δινεις τοσα λεφτα για ενα κινητο και η εταιρια να σε γραφει στα παλια της τα παπούτσια… Οι υπόλοιποι κατασκευαστές με android σε σέβονται και φυσικα εχεις υποστήριξη!!!! Λυπαμαι ειλικρινα για την κατάληξη αυτης της εταιριας!

kostasmpl

@Sosimple μαλλον δεν ξερεις τι λες ετσι;;; γιατι να το κανω μεσο odin με την πιθανοτητα να γραψει ο knox και να χασω μια και καλη εγγυηση ! ενα σκασμο λεφτα εδωσα! και ειναι δυνατον να μην παρουν ποτε update πλακα μας κανεις αφου λες και οτι ξερεις και απο ρομ! μαλλον τπτ δεν ξερεις! η ημιμαθεια ειναι τι χειροτερο! και ναι διαλεξαμε και πηραμε αυτα τα κινητα οσοι πηραν απο skroutz & best price ! γιατι ειναι 300 ευρω πιο φθηνα απο τα (cosmote vodafone etC) και δεν εχουν το οχταπυρινο! απλα πραγματα! και σημερα ηρθε μαζικο update lollipop στις περισσοτερς χωρες ! περασα και το δικο μου OTA Ουγγαρικο! το κινητο απλος πεταει και τα animation ειναι πανεμορφα! τελειωνω το off topic εδω! πριν γραψετε κατι να ειστε σιγουροι οτι ξερετε ολες τις παραμετρους και οχι γραφουμε μονο για να γραφουμε!

Γιάννης

@kleomenis
Το “οι υπόλοιποι σε σέβονται” μάλλον το βλέπω ως ανέκδοτο , ψάξε λίγο στα forum να δεις περιπτώσεις με LG που βγαίνουν εκτός εγγύησης λόγω “οξείδωσης” και Sony λόγω “υγρασίας”. Δεν δικαιολογώ την Samsung αλλά όλοι τα ίδια και χειρότερα κάνουν στην Ελλάδα.

Sosimple

Για να καταλαβαινουμε τι διαβάζουμε, δεν ειπα ποτε μη παιρνετε απο skroutzομαγαζα. Και εγω απο εκει παιρνω. Αυτο που λεω ειναι οτι, μη τα περιμένεις ολα ετοιμα στο πιατο. Μετα απο καμια 10ρια smartphone, ολα απο skroutzομαγαζα ξερω πολυ καλα τη λεω. Το s5 πχ που εχω τωρα, για να μη παω παλιότερα, ηταν στο γερμανικο οτε κανονικα, και προοριζονταν για σλοβακια αν θυμάμαι καλα. Αμα περιμένεις να παρεις over to air, update οταν το εχεις αγοράσει στην Ελλάδα παρτο αυγο και κουρευτο… Αλλοι 2 φιλοι που πηραν απο εκει, ακομα περιμένουν τη lolipop και βρίζουν τη Samsung.. ΑΝ την παρουν ποτε.. Προσωπικα απο την 1η μερα ειχα βαλει lolipop. Μια αστεία διαδικασία για μικρα παιδάκια μεσω odin και γίνεται και καλυτερη δουλειά. Φυσικα και δε γραφει ο knox, και οποιος θελει να δει ποιος ξερει τι λεει κακ ποιος γραφει τριχες στα φορουμ ας χτυπησει sosimple στο xda οπου είμαι developer εδω και 10 χρονια να δει αν ξερω τι λέω.. Αντε γιατι ορισμένοι πιάσαμε ενα πληκτρολόγιο και γραφουμε αρες μαρες κουκουναρες παιζοντας το ξερολες..

tasosdmu

Ρε παιδια ,δεν υπαρχει καλυτερη εταιρια απο την λενοβο. Εχει τα καλυτερα κινητα σε χαρακτηριστικα και σε οικονομικα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.