Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Samsung για δωροδοκία 36 εκ. δολαρίων

Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ ενέκρινε το νέο ένταλμα σύλληψης κατά του Lee Jae-yong, που επίσημα έχει την θέση του αντιπροέδρου της Samsung, αλλά ουσιαστικά είναι ο ηγέτης του τεχνολογικού γίγαντα.

Ο Lee Jae-yong βρίσκεται υπό κράτηση λόγω των κατηγοριών ότι δωροδόκησε κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ν. Κορέας. Ο Lee αναφέρεται ότι κατέβαλε το ποσό των 36 εκατ. δολαρίων σε δυο ιδρύματα που ανήκουν σε πολύ κοντινό συνεργάτη του προέδρου Park Geun-hye. Ο σκοπός ήταν να κερδίσει την προεδρική υποστήριξη για μια συγχώνευση δυο εταιρειών που ανήκαν στη Samsung.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Lee συλλαμβάνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Το πρώτο ένταλμα εκδόθηκε τον Ιανουάριο, αλλά τελικά ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος. Τελικά όμως φαίνεται πως συλλέχθηκαν περισσότερα στοιχεία, ικανά να επιτρέψουν στις αρχές να προχωρήσουν σε δεύτερη σύλληψη.

Στη λίστα με τις κατηγορίες κατά του Lee περιλαμβάνεται η υπεξαίρεση, δωροδοκία, ψευδορκία, απόκρυψη εσόδων από εγκληματικές ενέργειες και η παράνομη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Samsung βρίσκεται υπό κράτηση και μέχρι την έναρξη της δίκης θα μπορούσαν να περάσουν ακόμη και 18 μήνες.

Να σημειωθεί ότι ο Jay Y. Lee είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee, ο οποίος δεν έχει δυναμικό ρόλο από τότε που έπαθε καρδιακή προσβολή το 2014. Επομένως είναι ουσιαστικά εκείνος ο επικεφαλής της Samsung.

samsung Lee Jae-yong arrested, Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Samsung για δωροδοκία 36 εκ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wipeout

Αυτο ειναι παλαιό. Έχει αθωωθεί…

sotosgrath

Ολα καλα.Εδω τι γινεται.θα συλλαβουν κανεναν?

aptalikos

Στην Αμερική θα συλλάβουν κανέναν;

ChristosT

Καινούρια σύλληψη είναι.
Δεν τους φτάνουν τα κερατιάτικα θέλουν και 36 εκ ακόμη…
ΑΠΛΗΣΤΟΙ άνθρωποι που δεν χορταίνει το μάτι…

Katsantour

Μες στη ρεμουλα αυτη η εταιρια μια ζωη

Panoslast

Ο άλλος τον τρολλαρει ηχογραφει με iphone: P

Πάνος

Έλα ρε συ. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Σαμμυ, και μάλιστα αντιπρόεδρος, δωροδοκεί;
Ένα σύννεφο να πέσω !

marios

samsung, τι να πείς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.