Apple, Xiaomi και Κινέζοι κατασκευαστές ζορίζουν τη Samsung

Είναι γνωστό ότι το 2014 δεν ήταν από τις καλύτερες χρονιές για τη Samsung, αντιθέτως τα βρήκε σκούρα με τις πωλήσεις των smartphones της και ειδικά με το Samsung Galaxy S5 που δεν τα πήγε όπως περίμεναν. Η Samsung αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές και την Apple, όσον αφορά στην συγκεκριμένη αγορά όπου έχασε σημαντικό έδαφος.

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη εταιρεία αναλύσεων στην Κίνα, CCID Consulting, η Samsung έχασε μέσα στο 2014 το 31.5% του μεριδίου που είχε από την κινέζικη αγορά. Τον Ιανουάριο του 2014 είχε το 20%, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους το ποσοστό της έπεσε στο 13.7%. Το ποσοστό αυτό την κατατάσσει και πάλι στην πρώτη θέση, όμως αν συνεχιστεί η μεγάλη πτώση και το 2015, τότε μάλλον θα χάσει την πρωτιά.

Τον Ιανουάριο του 2014 πουλήθηκαν στην Κίνα 356.2 εκατομμύρια smartphones και τον Οκτώβριο ο αριθμός έπεσε στα 307 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχασε μόνο η Samsung τα ποσοστά της, αλλά η αγορά είχε μια γενικότερη συρρίκνωση. Οι κύριοι αντίπαλοι που παλεύουν για να πάρουν τη θέση της Samsung είναι η Apple αλλά και μικρότερα ονόματα όπως Huawei, Lenovo, Coolpad, Xiaomi, Meizu, και τα πηγαίνουν αρκετά καλά.

Το 2014 ήταν μια πολύ σταθερή χρονιά για την Apple στην Κίνα αλλά και η Xiaomi μπαίνει δυναμικά το 2015 ανακοινώνοντας τα Xiaomi Mi Note και Xiaomi Mi Note Pro.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση της Samsung οφείλεται στο ότι απέτυχε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγοράς η οποία πλέον καθορίζεται από τους Κινέζους κατασκευαστές που έρχονται με όλο και καλύτερες συσκευές και χαμηλές τιμές.

samsung decline in china, Apple, Xiaomi και Κινέζοι κατασκευαστές ζορίζουν τη Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Η Apple ως κολλητάρι της Samsung ανησυχεί για την άνοδο των Κινέζων και όχι για το μερίδιο που πιθανών θα μπορούσε να κερδίσει από πτώση της Samsung.
Γνώμη μου είναι ότι ούτε η μία αλλά ούτε η άλλη πλευρά δεν θέλει να έχουν μεγάλη χασούρα καθώς και οι δύο έχουν μάθει να παίζουν καλά το διαφημιστικό-εμπορικό παιχνιδάκι,τόσο σαν εχθροί όσο και σαν φίλοι,ώστε να μοιράζονται την πίτα μεταξύ τους και για αυτό δεν θέλουν άλλους να τους την χαλάσουν.

νικος τασ

Samsung iphone sony htc,θα εχουν το ιδιο θεμα.Αν δε ριξουν τις τιμες κατα 50%,σε ενα χρονο το πολυ θα χασουν τα μισα τους θυματα κ θα παιζουν μονες τους οι κινεζικες εταιριες.Καιρος ηταν γιατι πληρωναμε ενα smartphone περισσοτερο απο εναν υπολογιστη!!! Επιτελους.

Νίκος

Έτσι πρέπει, γιατί το έχουνε παραχέσει με τις καταναλωτικές συσκευές. Διαφημίζανε σήμερα ενα Duos II με 129 ευρώ, προσφορά λέει και κοτσάρανε το 1GB Ram σαν Spec και διπύρηνο. Το πήρε ένας φίλος γιατί του είπανε ότι σε αυτά τα χρήματα είναι ότι καλύτερο. Το έφερε εδώ, 4GB μνήμη, να κατεβάσεις τι; Άχρηστο με λίγα λόγια. Το 1GB Ram βέβαια σε τόσο φθηνή συσκευή, είναι μια καλή αρχή. Είδατε τι καλό κάνει ο ανταγωνισμός γνωστής εταιρίας που μπήκε πρόσφατα δυνατά στο παιχνίδι και την κράζουνε όλη μέρα εδώ μέσα οι Haters; Δεν λέω όνομα να μην κάνω και διαφήμιση.

Νίκος

Στο ίδιο φυλλάδιο, ενα καινούριο Samsung Tablet, με 1,5 Ram, 16GB μνήμη και τετραπύρηνο στα 1.2!!! (απίστευτο) μόνο 599 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Ήμαρτον ρε, με τόσα χρήματα αγοράζεις μητρική με 100 ευρώ, 8GB Ram μνήμη, SSD 128, I5 3.3, 1 Tera σκληρό, κουτί Medium και τροφοδοτικό 600W και έχεις υπολογιστή για τα επόμενα 7-8 χρόνια. Άμα βάλεις άλλα 160 παίρνεις και μια 270 και καθάρισες και για παιχνίδια.

Billys

Αυτο που πολλοι αδυνατειτε να καταλαβετε ειναι οτι τα κορυφαια smartphones εχουν χαρακτηριστικα αντιστοιχα ισως και καλυτερα απο φορητους υπολογιστες που κυκλοφορουν στην αγορα , γι’ αυτο και η υψηλη τιμη . Εαν βαλουμε και την εξελιξη του software μεσα , διαφημιση , brand name , ποσοστο κερδους , τοτε μια χαρα βγαινουν τα νουμερα . Ισως σε καποιες περιπτωσεις να χωραει μια καποια μειωση στο κερδος , αλλα και παλι η διαφορα δεν θα ειναι μεγαλη στην τελικη τιμη των προιοντων .

Sot11

Καιρός της ηταν! Της xiaomi της αξίζει περισσότερο αυτή θέση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.