Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

Ο κόσμος της τεχνολογίας είναι ταχύτατα εξελισσόμενος και η ανάγκη για την καταγραφή των τάσεων της αγοράς καθώς και τις ανάγκες των καταναλωτών είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα λοιπόν με μια συγκεντρωτική έκθεση της εταιρείας ερευνών GFK που παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου της IFA, μπορεί κανείς να δει ποσοτικά τι συμβαίνει στον χώρο της τεχνολογίας.

Ξεκινώντας, βλέπουμε ότι σύμφωνα με προβλέψεις η αγορά ηλεκτρονικών ειδών θα ανακάμψει το 2014 και μετά, ύστερα από μια διετή στασιμότητα που η παγκόσμια δαπάνη για ηλεκτρονικά είδη κυμάνθηκε περίπου στα 780 δισεκατομμύρια ευρώ. Η πρόβλεψη φτάνει για το 2015 στα 835 δισεκατομμύρια ευρώ που θα οφείλεται κυρίως στην βελτιωμένη οικονομική κατάσταση παγκοσμίως αλλά και στον μικρότερο χρονικό κύκλο αναβαθμίσεων για pc και τηλεοράσεις.
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

Πιο ειδικά, η αγορά για κινητά και tablets αναμένεται να παρουσιάσει μια αύξηση πάνω από 50%. Το 2014 αναμένεται να πουληθούν πάνω από 2 δισεκατομμύρια συσκευές που θα αξιοποιούν την χρήση του ίντερνετ (core internet devices, όπως Smart Phones, Tablets, Notebooks, Desktop Pc, TV κλπ) όπου από αυτές 1,2 δισεκατομμύρια θα είναι smart phones.
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

Τα smart phones έχουν γίνει πια ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας καθώς έχουν πολλαπλή λειτουργικότητα, media player, gps ή και μια καλή ψηφιακή κάμερα. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των αντίστοιχων εξειδικευμένων για αυτή την λειτουργία συσκευών. Τώρα πια ένα smartphone είναι η κάμερα/βίντεοκάμερα μας, ο μεταφραστής μας, ο χάρτης μας και εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες όπως το να κλείνουμε εισιτήρια για ΜΜΜ, ξενοδοχεία, συναυλίες κλπ.
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

Από την άλλη η συγκέντρωση αυτών τον βασικών λειτουργιών σε μια συσκευή άνοιξε την αγορά για «επαναστατικά» προϊόντα που προσφέρουν το κάτι παραπάνω και έτσι καταφέρνουν και διεισδύουν στην αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Action Cams με την ταχύτατη εξέλιξη που έχουν στην αγορά.
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

Ωστόσο μπορεί τα smartphones να τα χρησιμοποιούμε πλέον ως πολυεργαλεία, όμως παραμένουν ο βασικός τρόπος επικοινωνίας μόνο που ο τρόπος επικοινωνίας έχει αλλάξει. Κυρίως επικοινωνούμε μέσω γραπτού λόγου.
, Έκθεση GFK, ανάκαμψη της αγοράς ηλεκτρονικών ειδών

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IFA

Δεν θα γίνει φέτος η έκθεση IFA 2021 στο Βερολίνο

Η δύσκολη απόφαση της ακύρωσης της φετινής έκθεσης IFA στο Βερολίνο είναι πλέον οριστική, λόγω της πανδημίας.

Business featured IFA IFA 2020

IFA 2020: Η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί για 800 τυχερούς, το Techblog θα είναι εκεί!

Κανονικά θα γίνει η IFA 2020 ωστόσο στον χώρο θα έχουν πρόσβαση μόνο 1.000 άτομα τα οποία θα λάβουν μία ειδική πρόσκληση από την διοργάνωση.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020 Βερολίνο: 4 έως 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί κανονικά η μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Κανονικά θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020 η IFA, η παλαιότερη και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών και του οικιακού εξοπλισμού.

Business IFA IFA 2020

IFA 2020: Ετοιμαζόμαστε από τώρα για την μεγάλη έκθεση τεχνολογίας

Τρεις εκθέσεις για ψηφιακές τεχνολογίες και καινοτομία από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου το 2020.