Windows Phone, Επτά νέοι κατασκευαστές

Μετά την εξαγορά της Nokia από την Microsoft, θα περίμενε κανείς το mobile λειτουργικό της Microsoft να κλείνει σιγά-σιγά προς την μεριά της Nokia. Kάτι που όμως δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αφού η εταιρία από τον Rendmond ανακοίνωσε 7 νέους συνεργάτες για τα Windows Phone.

Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η προσθήκη κατασκευαστών που δεν είναι γνωστοί παγκόσμια όπως, η XOLO που ήδη ετοιμάζεται να παρουσιάσει συσκευή, Gionee, JSR που όμως έχουν πρόσβαση με μεγάλες αγορές όπως αυτή της Ινδίας και της Κίνας. Στο σύνολο τους προστέθηκαν 7 νέοι συνεργάτες στους ήδη υπάρχοντες 6, η Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, XOLO, Lenovo, Longcheer είναι οι εταιρίες που θα ξεκινήσουν την υποστήριξη των Windows Phone. Η Nokia, Samsung, HTC, LG, Huawei και ZTE θα συνεχίσουν να δημιουργούν συσκευές γύρω από το mobile λειτουργικό της Microsoft.

Windows Phone, Windows Phone, Επτά νέοι κατασκευαστές

Η Microsoft για να βοηθήσει τις καινούργιες εταιρίες να δημιουργήσουν πιο εύκολα συσκευές, αφαίρεσε απαιτήσεις για τη δημιουργία Windows Phone, όπως η κάμερα και τα κουμπιά αναζήτησης και επαναφοράς. Ο Nick Parker, εταιρικός αντιπρόεδρος του τμήματος OEM της Microsoft, δήλωσε “Κάνουμε ευκολότερη, ταχύτερη και πιο προσιτή (ΣτΜ: την διαδικασία) για τους εταίρους μας να αναπτύξουν ένα Windows Phone”.

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Junkermann

Από που την «ξεθάψατε» ρε παιδιά, αυτή την φωτογραφία του άρθρου στην αρχική σελίδα του techblog.gr;

Κοντεύει δύο χρόνια που έχει καταργηθεί το logo «σημαία»:

https://logos.wikia.com/wiki/Windows_Phone
https://logos.wikia.com/wiki/Windows

_Junkermann

Μάκης

H Sony απ’ έξω πάλι, τελικά προσπαθεί να ξεκόψει όλες τις επαφές με την Microsoft, φυσικά μόνο στα VAIO συνεργάζονταν …πάει και αυτό.

johnny13

Μου κάνει εντύπωση που τελικά η sony δεν είναι στη λίστα,ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλει Windows Phone φέτος. Ίδωμεν. ..

obi

Δε νομίζω ότι η Sony θα μείνει απ’ έξω επειδή και μόνο δεν υπήρχε το brand της στην εν λόγω ανακοίνωση.
Άλλωστε είχαν γίνει σχετικές δηλώσεις από ιθύνοντες της Sony που επιβεβαίωναν τις σκέψεις να μπει στην αγορά των WP κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο.
Ίσως ακόμα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις η μπορεί να μην ήθελαν κάτι να ανακοινώσουν.από τώρα.

@Junkermann
+1 όντως το λογότυπο αυτό είναι τελείως άκυρο

Κώστας Βλαχάκης

Θα γεμισει ο κοσμος με Windows Phone των 100$. Η Sony προς το παρον δεν ειναι μεσα σε αυτες. Αλλα εδω η Nokia εβγαλε Android, η Sony δεν θα βγαλει Windows Phone;

tech21man

Αν πανε σα το 520-620 μακαρι να γεμισει…

Dimitris Vlachopanos

Αναμένουμε… 🙂 Δεν θα με χαλούσε σε καμιά περίπτωση Windows Phone με 100ε περίπου.

Panagiotis GP

Έλα μου ντε.!
Μόλις λυθεί το θέμα XBox or Playstation θα ανοίξει και ο δρόμος για την Sony. Προς το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε Sony με Xbox live, market, music ή οτιδήποτε άλλο.

adamantios

Σε τιμες μεχρι 150-200 ευρω τα WP8/WP8.1 θα σπανε πλακα με τα lagdroids και με τα απιστευτα πανακριβα χωρις χρηστικο λογο ios/apple.

Μονο καλυτερες μπαταριες θελουν τα wp και θα γινει δικαιολογημενα πανικος…!

Ολο το 2014, μετα το Πασχα, ασχετα με το τι θα βγαλει η apple/lg/htc/samsung σε ανδροιδ, θα ειναι το μεγαλο μπαμ σε wp8.1 υλοποιησεις.

χρηστης iphone4s (2 χρονια, επωληθη προσφατα), lumia 720, samsung s3

ronniejamesdio

Σε τιμες μεχρι 150-200 ευρω τα WP8/WP8.1 θα σπανε πλακα με τα lagdroids και με τα απιστευτα πανακριβα χωρις χρηστικο λογο ios/apple.

Μονο καλυτερες μπαταριες θελουν τα wp και θα γινει δικαιολογημενα πανικος…!

Ολο το 2014, μετα το Πασχα, ασχετα με το τι θα βγαλει η apple/lg/htc/samsung σε ανδροιδ, θα ειναι το μεγαλο μπαμ σε wp8.1 υλοποιησεις.

χρηστης iphone4s (2 χρονια, επωληθη προσφατα), lumia 720, samsung s3

Junkermann

Υπάρχουν ήδη Windows Phone με 150 ευρώ, το Lumia 520, χωρίς να θυμάμαι και πόσο κοστίζουν τα Ηuawei. Επίσης με 150-200 βρίσκεις τα 620, 625, 720 που είναι και καλύτερα. Τα 50 ευρώ είναι το πρόβλημα; Φυσικά και όχι, για «εμάς» τουλάχιστον, απλά όταν είσαι πολυεθνική και πρέπει να αγοράσεις 1000 τηλέφωνα για παράδειγμα, μπορεί να κάνει την διαφορά.

Τέλος πάντων, επειδή δεν είμαι μέτοχος αλλά πελάτης, θα ήθελα όπως έχω ξαναγράψει περισσότερες premium συσκευές, δηλαδή καλά Lumia και συσκευές Sony.

_Junkermann

Aris

Κωστα πρεπει να κανεις ενα αρθρο που να λεει τι προσφερει στον καταναλωτη το καθε λειτουργικο ολα αυτα τα τιπς που κανουν την διαφορα δεν τα ξερουμε τοσο καλα τα windows.προσωπικα εγω τα συμπαθω αλλα δεν μου αρεσει ο σχεδιασμος της nokia τωρα ισως το σκεφτω

Temasek

Τι lagdroid Ρε? Ξυπνησατε τώρα με τα Windows. Δηλαδή nexus 5, g2,Z1 και one λαγκαρουν?

tech21man

Οκ, lagdroid δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις αλλα ακομη και στο g2 καποια ψιλο τικ τα ποιανω. Για να μη παρεξηγηθω, ουτε τα windows phone ειναι 100% lag free. Μπορει να διαφημιζονται παντου ετσι αλλα ακομη και στο ui η οταν κανουν καποια πραγματα ταυτοχρονα, παρατηρεις (με τα χιλλια ζορια και υπερελαχιστα) καποια “σκαλοπατια” η σκαλωματα αλλα, οχι καθυστερηση στην αποκριση. Υπο αυτη την εννοια υπερτερουν. Το αστειο ειναι οτι επι καιρο φωναζα οτι το ios, που ειναι επισης “super smooth” και αυτο σε καποια σημεια, ψιλο σκαλωνει. Σχεδον δεν φαινονται αλλα υπηρχαν και πριν την πατατα του 7.0 (εκει ειδικα σε 4ρια…). Το ειχα πρωτοδιαπιστωσει στο ipad 4. Και ποτε δεν μου αρεσε το blur scrolling που κανουν το οποιο το εχουν και τα wp8 παρεμπιπτοντως. Απλα νομιζω οτι ο κοσμος παραδινει σημασια σε τετοιες λεπτομερειες. Παρεμπιπτοντως τα wp8 τα νιωθεις αναλαφρα και κυριως, το επιπεδο “αποδοσης” και ταχυτητας, δεν ειναι απλησιαστο απλα, ως ειναι ειναι φοβερο να το συναντας σε τοσο low συσκευες. Κοινως, με δεδομενο chipset (π.χ. αν ολα φορανε τον s800) ξερεις οτι τα wp8 τρεχουν πιο αβιαστα (πιο ελαφρια? Η ετσι σε κανουν να νιωθεις? Η ειναι? Ενδιαφερεται κανεις?). Υπο αυτη την εννοια δεν μου… Συνέχεια »

ed

@Temasek, έχουν 200 ευρώ? Όχι. Οπότε άκυρο σχόλιο.

ronniejamesdio

@temasek, μιλαμε για προσιτα τηλεφωνα σε τιμη οπου από θεμα lag τα wp κονιορτοποιουν τα ανδροιδ.

Αμφιβαλλεις οτι το lumia 520 των 100 ευρω παιζει για πλακα τα ανδροιδ των 250 ευρω απο θεμα lag?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.