H Microsoft αγοράζει το Skype με 8.5 δισ. δολάρια;

Την μεγάλη έκπληξη φαίνεται ότι κατάφερε να κάνει η Microsoft καθώς εξασφάλισε το πολυπόθητο ναι του Skype στην πρόταση για εξαγοράς που είχε καταθέσει. Να θυμίσουμε ότι η ιστορία εξαγοράς της γνωστής εταιρίας online communication είχε αρχίσει εδώ και καιρό με τους μνηστήρες να απαρτίζονται από ονόματα όπως Facebook, Google και Nokia.

, H Microsoft αγοράζει το Skype με 8.5 δισ. δολάρια;

Το Skype αποτελεί για πολλούς το κύριο μέσο επικοινωνίας μέσω internet, καθώς προσφέρει σχετικά αξιόπιστες υπηρεσίες online video conference και online δωρεάν τηλεφωνίας. Τα χρήματα που σύμφωνα με τις πληροφορίες κατάφερε να αποσπάσει από τη Microsoft η διοίκηση της εταιρίας φαντάζουν πολλά, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις το 2009 το Skype είχε αλλάξει για ακόμα μία φορά χέρια με κόστος μικρότερο των 3 δισ. Μάλιστα τα 8.5 δισ. είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει επενδύσει ποτέ η εταιρία από το Redmond για εξαγορά άλλης.

Ακόμα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, όμως το μέλλον του Skype μοιάζει πλέον παράλληλο με αυτό των Windows Phone 7. Θα είναι το Skype ικανή απάντηση της Microsoft στα FaceTime της Apple και Google Video Chat; Με ήδη 663 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως εμείς θα διαλέξουμε το ναι.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikolaras
θανασης

αντε να δουμε μπας και το βαλουν και στα windows phone 7

georgecm

Θαναση αν κλεισει η συμφωνια ειναι βεβαιο οτι θα το βαλουν στα Windows Phone ως στανταρ video chat software για να απαντησουν στα Facetime και Google Video Chat που ειναι προεγκατεστημενα στα αλλα συστηματα 😉

Michael

Yihhhaaaaaaaaaaaaaa!!! Έμπαινε Microsoft!!! Αν το ενσωματώσουν στα επόμενα λειτουργικά θα έχουμε και video call by default!! Αυτά είναι!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μόνο μη το κάνουν αποκλειστικό της Microsoft και το τραβήξουν από τα υπόλοιπα λειτουργικά…

nick

Πόσο άχρηστοι είναι αγοράζουν στο skype, επειδή δεν μπορούν να φτιάξουν ένα αξοιοπρεπές video call app και μάλιστα με την μεγαλύτερη μέχρι πριν λίγα χρόνια βάση χρηστών,
στο MSN αναφαίρομαι.

Δεν θα δούμε Skype 5 ποτέ δηλαδη εμείς στο Linux???
Και η ποιότητα των κλήσεων θα ειναι σαν του MSN?
Τέλεια…..

telas

@nick μην μπερδεύεσαι δεν αγόρασε μόνο το «πρόγραμμα» αγόρασε όλες τις εγκαταστάσεις με τους servers, τα γραφεία, το προσωπικό και γενικά όλο το πακέτο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταφέρει το λογισμικό σε δικούς της σέρβερ πχ εκεί που έχει το MSN. Δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να το υποστηρίζει, κάποιο τρόπο θα βρει για να το εκμεταλλευτεί πλήρως και να το εξελίξει.

Kwstac

Δυστυχως οι τωρινες συσκευυες με wm7 δεν εχουν 2η καμερα 🙁

Kostashd2

μεχρι να βγει το update και μετα η συσκευες θα εχει ερθει η καινουρια αναβαθμισει οποτε δεν σκαω..
απο εκει που δεν εχουμε τιποτα εκτος απο facebook ξαφνηκα και twitter και msn messenger και skype

Panagiotis G.

@nick
το Skype και κάθε εταιρεία που αγοράζουν δεν την θέλουν μόνο για τα προϊόν που έχουν αλλά και για τους πελάτες που έχουν. Το Skype έχει πολύ κόσμο που το χρησιμοποιεί και σε αυτό βασίζεται γιατί με το Windows live messenger είναι τα πιο ισχυρά ονόματα αυτή τη στιγμή.
Και όπως βλέπουμε στην αρχή οι δύο από τους τρεις που ήθελαν το Skype είναι ήδη μέρος της Microsoft οπότε να περιμένουμε μεγάλες αλλαγές ακόμα και στο Facebook.

nick

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πως έχει τα περισσοτερα και ο τρόπος με τον οποίο θα τα κάνει ακόμα περισσότερα, έτσι και αλλιώς δεν έχω λόγο σ αυτό…
Με ενδιαφέρει ως τελικό χρήστη είναι αν το Skype θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο για ΟΛΑ τα Smartphone και αν θα εξελίσεται και στο Linux που έχει μέινει σε beta. χλωμό…

Γιώργος Στείρος

Και τι αλλάζει τώρα που το αγοράζει η microsoft;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.