Smartphones και Tablet, Οι πωλήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με το Expansys

Η καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση στις πωλήσεις της εβδομάδας από το Expansys βγάζει και πάλι ειδήσεις. Αυτό που παρατηρούμε πάντως είναι ότι η αγορά των tablets κυριαρχεί όσο αφορά τις προπαραγγελίες και μάλιστα τα ίδια tablet παραμένουν στην κορυφή για δεύτερη εβδομάδα. Αυτό που αναμενόμενα έκανε την εμφάνιση του στη λίστα ήταν το iPad 2.

, Smartphones και Tablet, Οι πωλήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με το Expansys

Πωλήσεις
To HTC Desire HD είναι για τρίτη σερί εβδομάδα στην κορυφή της λίστας και δεν ξέρουμε που θα σταματήσει, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ένας παλιός μας γνώριμος το HTC HD2. To HD2 κεφαλαιοποιεί με αυτό το τρόπο της τρομερή υποστήριξη που λαμβάνει όσο αφορά τις ενημερώσεις του λογισμικού του, τόσο από πλευράς επίσημης υποστήριξης, αλλά κυρίως όσο αφορά την κοινότητα των developers. To HTC Desire Z έπεσε στην τρίτη θέση αυτή την εβδομάδα, ενώ για ακόμα μια φορά, ένα Nokia κινητό το C5 βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει ακόμα κοινό που αγαπάει τα απλά και εύχρηστα (?) κινητά τηλέφωνα. Νέα είσοδος στην πεντάδα και για Apple iPhone 4 των 16GB το οποίο ίσως να ευνοείται από το ρεύμα που έχει στην αγορά η Apple λόγω του iPad 2.

Προ-παραγγελίες
Η εικόνα όσο αφορά τις προ-παραγγελίες παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη, αφού στις τέσσερις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ίδιες συσκευές με την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή κατά σειρά τα Motorola Xoom, RIM Blackberry Playbook, LG Optimus 2X και Samsung Galaxy S II. Την εμφάνιση του όπως ήταν αναμενόμενο έκανε το Apple iPad 2 και μάλιστα στην ακριβή έκδοση με τα 64 GB και τις 3G δυνατότητες, το οποίο καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στη λίστα μας.

EXPANSYS EUROPE PRODUCTS OF THE WEEK 14.3 – 18.3.2011

Top 5 πωλήσεις smartphones και tablet
1. HTC Desire HD
2. HTC HD2
3. HTC Desire Z
4. Nokia C5-00
5. Apple iPhone 4 (16GB)

Top 5 προ-παραγγελίες
1. Motorola Xoom
2. RIM Blackberry Playbook
3. LG Optimus 2X
4. Samsung Galaxy S II
5. Apple iPad 2 64GB WiFi 3G (Black)

Διευκρίνηση: Το Expansys πουλάει ακριβά τα προϊόντα της Apple γιαυτό βρίσκονται τόσο χαμηλά στις προτιμήσεις.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pavlos Kam

Η υποστηριξη κ η ποιοτητα της HTC την κραταει στην πρωτη θεση.

nick

Συμφωνω HTC for ever!!!!!!!

Costas Blioumis

Μου αρεσει παρα πολυ η HTC αλλα δεν νομιζω να αλλαζα εταιρια, η Apple για μενα τωρα ειναι η καλυτερη, αλλα θελω παρα πολυ να δοκιμασω HTC! 🙂

stavros

επειδη μαλον καποιοι δεν καταλαβαν, τα στατιστικα αφορουν της πωλησεις του συγκεκριμενου καταστηματος…γιατι σε αλλη περιπτωση θα ηταν ακριβως αντιστροφα.

Κώστας Βλαχάκης

Σε ποια περίπτωση? Αν δίναμε τα στατιστικά του apple.com/store? :p

To Expansys είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα της Ευρώπης και τα αποκλειστικά στοιχεία που έχει το Techblog λόγο της μεταξύ μας συνεργασίας μας, βγάζουν ειδήσεις.

Thanasis

παιδια επειδη μπηκα στην ιστοσελιδα http://www.expansys.com.gr και εχει ποικιλια απο netbook τι θα μου προτεινατε ? Eνταξει απο smartphone k tablet εγω προτειμω htc αλλα απο netbook θελω να ακουσω και τι γνωμη σας
ευχαριστω

bakchr

δηλαδή τα htc hd2 και desire z πουλάνε πιο πολύ απο τα iphone 4 και samsung galaxy s…δεν μας τα λέει καλά το συγκεκριμένο κατάστημα…ή απλά έχουν ´´μαγειρεψεί´ τα αποτελέσματα για να διαφημίσουν κάποιες συσκευές που δεν πουλάνε.

Κώστας Βλαχάκης

Το έχουμε αναφέρει ξανά. Το Expansys πουλάει πολύ ακριβά τα προϊόντα της Apple γιαυτό είναι τόσο κάτω στην κατάταξη. Έκανα και update το άρθρο για να το διευκρινίσω. 🙂

Solon

Σαρώνει η HTC!!! Ας τα βλέπει αυτά η Samsung που παρά του ότι βγάζει εξαιρετικές συσκευές ο κόσμος της γύρισε την πλάτη λόγο της άθλιας υποστήριξης.

konstantinos

Ακριβα ? Πανακριβα τα πουλαει Κωστα!!!Ομως ρε παιδια πως κανετε ετσι για το iphone και το ipad ?? Eχω και τα 2 , αλλα iphone δεν θα ξαναπαρω (ισως παρω αργοτερα οπως και ipad ) γιατι το μενου και οι λειτουργιες ειναι ιδιες! Δεν λεω , υπεροχο ειναι το iphone και κανει τις απαραιτητες λειτουργιες αψογα!!!Αλλα αν καποιος ειχε παλιοτερο μοντελο οπως ο Κωστας (Βλαχακης ) π.χ. που ειχε το 3GS .
Η HTC ειναι πολυ καλη εταιρια εχω και εγω android smartphone της και ειμαι πολυ ευχαριστημενος !

Κωνσταντίνος

Μάλλον εννοείς το HTC HD7 αντί για το HD2…

Κώστας Βλαχάκης

Κωνσταντίνος, όχι δεν έχει γίνει λάθος, το HD2 με Windows Mobile 6.5 φιγουράρει στη δεύτερη θέση! Προφανώς το αγοράζουν γιατι αν ασχοληθείς μπορείς να του βάλεις και Android πάνω. Είναι πολύ ανοιχτό σε πειραματισμούς.

Κωνσταντίνος

Respect!!!

Marios Basileiou

Κωστα και εμενα μου εκανε εντυπωση που ειδα το HD2 στην λιστα και ειδικα δευτερο,μπραβο..!!
Μετα απο τοσα χρονια και παλι ακομη πουλαει,θα συμφωνησω σαυτο που λες και θα προσθεσω στο οτι προσωπικα πιστευω η κατασκευη του και η εμφανιση του ειναι καλυτερη απο το Desire HD γιαυτο και το προτιμανε αφου μπορουν να εχουν και τα Android πανω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Android Android Tablets Expansys

Samsung Galaxy Note 10.1, Το φέρνει το Expansys με 535 ευρώ

Το Samsung Galaxy Note 10.1 ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα ξεκινάει την καριέρα του στην αγορά με πρώτη τιμή τα 535 ευρώ. Το βρήκαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys και άμεσα διαθέσιμο. Το Galaxy Note 10.1 έχει οθόνη αφής 10.1 ιντσών ανάλυσης 1280×800 pixels, διπύρηνο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.4GHz, μνήμη RAM 1GB 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 16GB […]

TechDeals Android Android Smartphones Expansys

TechDeals, HTC One X με 550 ευρώ

Ανακαλύψαμε το τετραπύρηνο smartphone HTC One X με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 χρονισμένο στο 1.5GHz και την οθόνη 4.7 ινστών τεχνολογίας S-LCD 2 στην τιμή των 550 ευρώ. Η προσφορά τρέχει αυτές τις μέρες στο ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys και θα διαρκέσει έως και αυτή την Κυριακή 30 Απριλίου. Το τελικό ποσό μαζί με τα […]

Tablets Apple Expansys iPad

Νέο iPad, 6 κατοστάρικα από αύριο και στο Expansys

Το νέο iPad κυκλοφορεί αύριο στην Αμερική και σε Αμερική και ακόμα 9 χώρες (Ελλάδα έρχεται 23 Μαρτίου) και αν βιάζεστε μπορείτε να το παραγγείλετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Expansys με το 600 ευρώ (16GB Wi-Fi). Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή του, κρατήστε όμως ότι το iPad 2 16GB Wi-Fi έχει […]

Smartphones Expansys

Smartphones και Tablet, Οι πωλήσεις της εβδομάδας σύμφωνα με το Expansys

Αναπάντεχα ήταν τα αποτελέσματα των πωλήσεων που μας ήρθαν από το Expansys αυτή την εβδομάδα, καθώς όχι μόνο το HTC Desire HD έχασε τη θέση του μετά από πολλές πολλές εβδομάδες, αλλά αυτή καταλήφθηκε από το νέο BlackBerry Pearl 3G 9105. Πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα των πωλήσεων και για το Sony Ericsson XPERIA Play που […]