H Softbank προχωρά στην εξαγορά ποσοστού 70% της Sprint

Ένα μεγάλο deal ετοιμάζεται στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 20.1 δισεκατομμύρια δολάρια, με την εξαγορά του 70% της Sprint Nextel, σε μία κίνηση που θα φέρει την ιαπωνική Softbank σε θέση να εισέλθει δυναμικά στην αμερικανική αγορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή θα επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, μιας και η Softbank θεωρείται ως ένας από τους ισχυρούς παίκτες στο κομμάτι του LTE.

Η εξαγορά έχει πάρει την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο εταιρειών, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχουν παράλληλα οφέλη και στους δύο. Η Sprint είναι ο τρίτος πάροχος στις ΗΠΑ. Για την ιστορία τα 12.1 δισεκατομμύρια δολάρια του deal θα πληρωθούν στους μετόχους της Sprint και τα υπόλοιπα $8 δισ. με τη μορφή της παραχώρησης κεφαλαίου.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα σημαντικό deal, το οποίο δείχνει ότι σε καιρούς κρίσης η λύση βρίσκεται στις συνέργειες. Περιμένετε να δείτε και στην Ελλάδα να γίνονται παρόμοια deals; Τι πιστεύετε;

, H Softbank προχωρά στην εξαγορά ποσοστού 70% της Sprint

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ορεστης

ηδη γινονται! το public δεν αγορασε ενα μεγαλο ποσοστο της wind?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.