Sony: Βγάζει 20 δολάρια από κάθε iPhone 6

Μπορεί στο τμήμα mobile να είναι κάπως σκούρα τα πράγματα για την Sony λόγω των χαμηλών πωλήσεων smartphones και tablet, όμως όσον αφορά στους αισθητήρες η Sony έχει ηγετική θέση στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Techno Systems Research η Sony είχε το 40% της αγοράς στους αισθητήρες καμερών το 2014.

Δεύτερη ακολουθεί η OmniVision με ποσοστό 15.7% και τρίτη η Samsung με 15.2%, ακόμη και αν συνδυαστούν Samsung και OmniVision δεν μπορούν να φτάσουν τη Sony.

Ωστόσο η κυριαρχία της Sony δεν προκαλεί έκπληξη καθώς οι αισθητήρες της βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα high-end smartphones. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες της Sony στην μπροστά αλλά και την πίσω κάμερα. Η Samsung στα Samsung Galaxy S6 χρησιμοποιεί δικούς της αισθητήρες αλλά και τον Sony IMX240.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Sony από κάθε iPhone 6 που πωλείται αυτή τη στιγμή βγάζει 20 δολάρια και η Apple στο δεύτερο τρίμηνο πούλησε 61 εκατομμύρια iPhone εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν iPhone 6.

H Sony έχει ακουστεί ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την αγορά των smartphones, κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα το κάνει, αλλά η προτεραιότητά της είναι το τμήμα των αισθητήρων.

Sony: Βγάζει 20 δολάρια από κάθε iPhone 6, Sony: Βγάζει 20 δολάρια από κάθε iPhone 6

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Αυτο που εχει δωσει τον δικο της φακο σε ολα τα high-end smartphones αλλα πολλα απο αυτα εχουν καλυτερο αποτελεσμα απο το δικο της στην φωτογραφια δεν την τρελαινει;;;

Giorgos

@Max91 εμμ εφόσον το software της είναι για τα μπάζα τι να κάνει? Δεν λέει πολλά οτί κινητά με τον ίδιο αισθητήρα που βάζει στα κινητά της απο άλλους κατασκευαστές βγάζουν πολύ ομορφότερες φωτογραφίες? Όλο το θέμα παίζεται στους αλγόριθμους επεξεργασίας της εικόνα και εκεί η Sony όπως και οπουδήποτε σχετίζεται με software (Sony apps, Android UI κτλ.) δεν ξέρει τι της γίνεται..

djfapples

Ζ2 σφαίρα lollipop κ φωτογραφιαρες

Nick

@Giorgos, ενώ συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου, ότι δηλαδή είναι θέμα software και όχι φακού (ο G lens για κινητά είναι και βραβευμένος νομίζω), σε βρίσκω υπερβολικό. Όχι ότι δεν ξέρει και τι της γίνεται η εταιρεία η οποία όταν πρωτοκυκλοφορουσε το Playstation πριν 20+ χρόνια οι κορεατες ανταγωνιστές της έβγαζαν ψυγεία και φούρνους μικροκυμάτων. Το υπερβολικός πηγαίνει για τις πολύ ομορφότερες φωτογραφίες που είπες ότι βγάζουν οι ανταγωνιστές. Εγώ παραφραζοντας κάπως θα πω ότι για το γεγονός ότι μιλάμε για τον ορισμό της εταιρείας που εστιάζει τόσα χρόνια σε multimedia περιεχόμενο (μην ξεχνάμε τι παράδοση έχει σε ταινίες, μουσική, φωτογραφία, κλπ) αυτό δεν αποτυπώνεται και τόσο στο Mobile κομμάτι της έναντι του ανταγωνισμού, κατ’εμε έχει μια βραχεία κεφαλή ενώ θα πρεπε να ναι όπως στο gaming κομμάτι τα πράγματα.

Ιωάννης jb

Giorgos.. Εχεις βγάλει ποτέ photo με xperia ή μόνο μιλάς και λες ότι σου κατέβει??
Εγω που έχω z2 και το συγκρίνω και με άλλες συσκευές μπορώ να σου πω ότι είναι κορυφή στο τομέα φωτογραφία τώρα εσυ αν θες μπορείς να μην ακούσεις εμένα που γνωρίζω και να συνεχίσεις την καραμέλα σου κανένα πρόβλημα.. αλλά κι εσυ κάνει μπαμ απ τα 100 μέτρα το πόσο προκατειλειμένος είσαι.. αν δεν ήσουν δε θα μίλαγες με αυτό το τρόπο για μια εταιρία που αν δεν είναι πρώτη σίγουρα βρίσκεται στο βάθρο των top εταιριών σε αυτό το κομμάτι που μιλάει το άρθρο.

silentb0b

Εγώ πάντως που έχω βγάλει φωτογραφίες με Xperia Z μου, δεν έχω μείνει ικανοποιημένος.

One

Παιδιά μη το ξαναλεμε στο αυτόματο η Sony υστερει λογω κακου software αλλα στο manual ειναι η καλύτερη καμερα σε κινητο αρκει να εχεις λιγες φωτογραφικές γνωσεις. Παντως υπαρχουν και τριτες εφαρμογές στο store που κανουν καλύτερη δουλεια στο αυτόματο και μπορεις να βγαζεις HDR στα 20 mp.
Αλλα να συμπληρώσω το αρθρο οτι το ποσοστό αυτο δεν οφειλεται τοσο στο iPhone αλλα και στα Κινεζικα τηλεφωνα με αισθητήρα της Sony.

Giorgos

@Ιωάννης jb Για να ξές..έχω Lumia 1020 και ο συνάδελφος μου Ζ3 και κάθε μέρα στην δουλειά όλο τον χειμώνα κάναμε κόντρες..καλύτερα να μην σου πώ τα αποτελέσματα γιατί θα πέσουν όλα τα φανμπόις να με φάτε…Δεν είμαι εγώ προκατειλημένος…αλλά εσύ έχεις βάλει της παροπίδες σου και δεν βλέπεις οτί η Sony βρίσκεται εκεί που βρίσκεται (έτοιμη να κλείσει και το τμήμα Mobile όπως και το Vaio) επειδή στην εποχή του σήμερα το παιχνίδι παίζεται κατά 90% στο ποιος είναι πιο μάγκας στο software. Και εκεί η Sony το έχει χάσει το παιχνίδι. Οι εφαρμογές της στο Android δεν χρησιμοποιούνται ούτε απο τους ίδιους τους developers τους, το UI του Android της Sony είναι τόσο δύσχηστο (σε σχέση με το Sense για παράδειγμα) και άσχημο (προσωπική άποψη) που όλοι οι χρήστες της φωνάζουν να βάλει καθαρό Android μπας και βλέπεται. Το software της σε όλα τα Playstation της που είχα μέχρι τώρα ήταν επίσης κακό (βλέπε τώρα στο PS4 που δεν μπορείς να κάνεις βασικές εργασίες Multimedia). Οι φωτογραφικοί της αισθητήρες άψογοι κατασκευαστικά αλλά δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι πως να το εκμεταλευτούν. Συνέχιζε να την υποστιρήζεις όμως..έτσι θα έχεις 2 πιθανές συνέπειες..είτε θα βάλει λουκέτο (που δεν συμφέρει κανέναν… Συνέχεια »

Wolf

Η αδερφή μου έχει το z1 και το έχει σκυλομετανιώσει που έδωσε το iPhone…! Την έχω δουλέψει πολύ την συσκευή. Το ui της Sony πρέπει να είναι το χειρότερο..! Οι οθόνες που βάζει στις ναυαρχιδες της το ίδιο…! Το καταλάβαινεις κυρίως σε καταστήματα ηλεκτρονικών συγκρινοντας τις δίπλα δίπλα με των υπολοίπων εταιριών…! Από design άστα να πάνε…! Τεράστια bezels που το κάνουν κυριολεκτικά κουμουτσα και καπάκια τα οποία χαλάνε με τον καιρό… άνοιξε κλείσε… άνοιξε κλείσε…! Εκτιμώ στην sony μόνο την αυτονομία που δίνει και το ότι σε εποχές που ο ανταγωνισμός έβγαζε πλαστικουρες αυτή επένδυσε στην ποιότητα κατασκευής..! Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι μεγάλος fan της Sony και αυτό γιατί μεγάλωσα σε μια δεκαετία που όταν βλέπαμε “made in japan” πίσω από μια συσκευή και sony μπροστά παθαιναμε πλάκα…! Μόνο το playstation της έχει μείνει δυστυχώς…!

Μάκης

Μαζευτήκατε όλοι οι φωτεινοί παντογνώστες βλέπω πάλι..

Κώστας Ζ

Γιατί ρε παιδιά δυσχρηστο το UI της Sony?. Η κάμερα ναι, συμφωνώ πως δεν ειναι τοσο καλη οσο με άλλα κινητά, αλλα μεχρι εκει…

Αληθοπουλος

Τι λέτε ειδικα εσυ wolf …. Ειναι σαφώς ανώτερο το Ζ1 σε ολα τα επίπεδα απο οποιαδήποτε Apple που αν δεν είχαν το μήλο σαν σήμα θα πουλιόταν το πολυ 300 ευρώ σαν μέτρια κινητά. Επισης μιλάνε για Μπεζελ αυτοί που εχουν Αpple που εχουν τα μεγαλύτερα με το κουμπί μαζι …μαλλον η διαφήμιση σαν εκανε τυφλούς. Εγω εχω το Ζ και βγάζω φωτογραφίες φοβερές και μάλιστα κανω πλάκα σε ατομε με Apple και η αδερφή μου τυχαία εχει αγοράσει z1 και το λεει ποσο κορόιδα ειχε φάει με το iPhone. Νομίζετε καποιοι οτι η σονυ με 20,7 κάμερα με αισθητήρες ανώτερους απο αυτους που δίνει στην Apple (εχουν μονο 8 κάμερα), βγάζει χειρότερες φωτό…… Η πραγματικότητα ειναι αμείλικτη και καλο να ξυπνήσετε απο τη διαφήμιση της Apple. Όσο για τις οθόνες επισης μια χαρα ειναι απλα καποιοι μπερδεύουν οτι πχ Sony επενδύει στην καλύτερη απεικόνιση της πραγματικότητας ενώ η Apple υπέρτονιζει χρώματα για λογους εμπορικότητας. Αν τονίζετε τα χρώματα που δίνει τη δυνατότητα η Sony θα δείτε ποσο καλύτερη ειναι η οθόνη και τα υπέρ τονισμένα χρώματα. Μη ξεχνάτε οτι η Sony εχει full hd ανάλυση οταν στο 6 η Apple εχει μεταβίας απλό hd. Να μη μιλάμε για… Συνέχεια »

tasos

Τα Lumia τι αισθητήρες έχουν ?

Giorgos

@Wolf Εφόσον η αδερφή σου είχε iPhone με τί θράσσος κράζει τα μπέζελ της Sony? Γιατί την κορόνα του μπεζελοβασιλιά την έχει αυτή..

@Αληθόπουλος Μόνο και μόνο που είπες οτί η κάμερα του Ζ1 είναι καλύτερη απο του iPhone 6,6+ επειδή είναι 20,7 megapixel σε σχέση με τα 8 φαίνεται οτί είσαι τελείως ανίδεος απο θέμα φωτογραφικής..χωρίς παρεξήγηση. Η ανάλυση της κάμερας δεν παίζει κανένα ρόλο με την ποιότητα της φωτογραφίας..πλέον και η κουτσή Μαρία το ξέρει αυτό..σε διαβεβαιώ (ως άτομο που μισεί φανατικά την Apple και ελπίζω να είναι η επόμενη που θα πάρει τον κατήφορο) οτί το iPhone 6 και 6+ βγάζουν ΠΟΛΥ καλύτερες φωτογραφίες απο τα Z1,Z2,Z3 και αν έχεις αμφιβολίες τράβα και δες συγκρίσεις πρωτού την πετάξεις εδώ χωρίς να έχεις κάνει έρευνα. Eίπαμε απο άποψη υλικού η Sony βγάζει κινητάρες αλλά τις καταστρέφει με το κακό software που συνοδεύει τις συσκευές της.

@tasos
Σχεδόν όλα τα Pureview καμεροκινητά Lumia έχουν BSI CMOS αισθητήρες που κατασκευάζει η ίδια και τους συνδυάζει με οπτικά Carl Zeiss. Το δικό μου για παράδειγμα έχει αισθητήρα 41.3-megapixel με διάφραγμα φακού f2.2.

Nick

@Giorgos, μην τρελαίνεσαι. Ο καθένας έχει την άποψή του όσο αστεία και αν φαίνεται σε μερικούς. Επειδή σε βλέπω δίνεις πολύ σημασία στην κάμερα και κατά συνέπεια στις φωτογραφίες των smartphone, θα σου θυμίσω ότι πρόκειται ακριβώς περι αυτού, δηλαδή περι τηλεφώνων-υπολογιστών τσέπης, και όχι περι ψηφιακών μηχανών – dslr. Και μένα μου αρέσει να βγάζει καλές φωτογραφίες το κινητό μου, αλλά όταν αποφασίζω για αγορά κοιτάζω ποιο είναι για μένα το καλύτερο ALL ROUND τηλέφωνο και όχι μόνο ποιο υπερτερεί στις φωτογραφίες. Συνεπώς με την ίδια ευκολία που “χλευαζεις” την σειρά Z ( για μένα η πιο ολοκληρωμένη “all around” κινητά) για την κάμερα της και την ανωτερότητα του lumia σου στον τομέα αυτό, μπορεί κάποιος να κάνει το ίδιο για ένα σωρό άλλα πράγματα από την ανάποδη. Θα αναλογιστεί κανείς δηλαδή, αξίζει η “τεράστια” διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών του lumia 1020 έναντι του Z2/Z3 φερ’ειπειν, για το γεγονός ότι είναι πόσο πιο παχύ, έχει xenon flash, δεν είναι αδιάβροχο & ανθεκτικό σε σκόνη, χωρίς μεταλλικό πλαίσιο, κλπ;
Πιστεύω καταλαβαίνεις που το πάω και τι εννοώ. Παρεπιπτοντως μου αρέσουν τα lumia, απλά συνολικά σαν all rounder προτιμώ την σειρά Z της Sony. Αυτά. Φιλικα πάντα.

inblx

Δεν άντεξα να διαβάσω κι αλλά σχόλια. Λοιπόν, δείτε μερικά βίντεο στο YouTube για την κάμερα του Z3, και τα λέμε. 1). Η κάμερα του Xperia Z1-Z2-Z3 είναι η ίδια. Ο ίδιος αισθητήρας (IMX220). Το Ζ3 εχει 25mm G lens της Sony, και το ISO φτανει τα 12800. Επίσεις έχει και BIONZ επεξεργαστή εικόνας. Η κάμερα είναι μια απο τις καλύτερες κάμερες κινητών. Απλα το Superior Auto mode της Sony είναι πολύ βλακεία. Υπάρχει μόνο και μόνο για να τραβάς πολύ γρήγορα, όταν πατάς το κουμπί της κάμερας (που σπάνια βάζουν πλεον). Δεν υπάρχει λογος να εχεις ενεργοποιημένο το superior auto mode. Το manual mode τώρα, είναι τόσο απλό, που ακόμα και εκεί auto ρυθμίσεις white balance και scene, που απο το manual τραβάς πολύ καλες φωτογραφίες. 2) Η οθόνη του, μια απο της καλύτερες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Quantum Dot, που έχει και η LG στο G4. Επίσεις χρησιμοποιεί την τεχνολογία live color led κάπως έτσι, που βοηθάει παρα πολύ στης γωνίες θέασης. 3) Τα bezel στο πλάι ειναι αρκετά μικρά. Λίγο μεγάλα ειναι αυτά πανω και κάτω, όμως είναι τόσο μεγαλα, λογο των μπροστινών ηχείων. (Βλέπε HTC One M7-8-9). 4) Το software της Sony, ναι, ειναι λίγο dated, όμως… Συνέχεια »

Μάκης

Την καραμέλα με τα bezels πάλι.
Ανοίξτε τα ματάκια σας και διαβάστε τον πίνακα στο παρακάτω site.
Είναι σε πολύ καλά επίπεδα όλα τα Ζ, το τετραγωνισμένο σχήμα τους τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα, δεν είναι! Δείτε για τι ποσοστά % μιλάμε και που βρίσκονται ειδικά τα iPhone που δεν άκουσα κανέναν να παραπονιέται.

https://08-08-08.com/2015/01/17/screen-to-size-ratio-post-ces-2015/

Impressive-Instant

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει να αναπαράγεται αυτή η επιχειρηματολογία ότι τα Xperia υστερούν στη φωτογραφία λόγω αλγόριθμου. Αν σου αρέσει πραγματικά η φωτογραφία, τότε βγάζεις σε manual και όχι auto. Εκεί καταλαβαίνεις και τις πραγματικές δυνατότητες της κάμερας. Με τα Xperia κάνεις παπάδες αν ξέρεις και θέλεις να ασχοληθείς. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν λέω ότι βγάζει τις καλύτερες από όλα τα άλλα, αλλά σίγουρα εξαιρετικές και όχι η γνωστή καραμέλα περί αλγόριθμου.

Αλιθοπουλος

ΠροφανώςΓιωργο εσύ είσαι άνιδεος και άσχετος για να σου επιστρέψω τους χαρακτηρισμό σου πίσω για φώτο και φαίνεται πως αντιδρά στην πραγματικότητα. Προφανώς η κουτσή Μαρία είσαι εσύ με αυτά που λες και προφανώς ο τυφλός Γιώργος ταυτόχρονα γιατί δε διαβάζεις όλα όσα λέω, αλλά κόβεις το κομμάτι που θέλεις για να μπορείς να βρισεις. Προφανώς η Sony έχει ολι το πακέτο καλύτερο και ωραία τα λένε και άλλοι εδώ. Ελπίζω να ξυπνήσεις Άμα μπορείς… Αλλιώς υπάρχουν και οι γιατροί…. Και για αρχή οι οφθαλμιατροι για σένα… Γιατί νοημοσύνη δεν αυξάνει άμα δε καταλαβαίνεις τι διαβάζεις….

Καλημέρα παιδιά, κάντε λίγο κράτει και μην χρησιμοποιείτε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Ο καθένας έχει την άποψή του και δεν μπορεί να την επιβάλλει σε κανέναν.

Ιωάννης jb

Giorgos.. Ποιές παρωπίδες που μου συγκρίνεις την υπερπαντοφλα με πάχος 800 μέτρα
με το z3… Οταν η microsoft ερθει και βάλει στο πάχος του z3 καλύτερη κάμερα έλα να μου μιλήσεις κοιμισμένε που μας το παίζεις και γνώστης!!!!

Ιωάννης jb

Giorgos.. Ποιές παρωπίδες ρε ανίδεε που μου συγκρίνεις την υπερπαντοφλα με πάχος 800 μέτρα
με το z3… Οταν η microsoft ερθει και βάλει στο πάχος του z3 καλύτερη κάμερα έλα να μου μιλήσεις κοιμισμένε που μας το παίζεις και γνώστης!!!!

Agnostos13

Για μια καλη φωτογραφια κυριως πρεπει να ξερεις πως να την τραβηξεις! Μετα ερχονται τα υπολοιπα…

ΥΓ. Καλυτερη καμερα δεν σημαινει οτι βαζω τη ρυθμιση στο αυτοματο και περιμενω να κανει παπαδες

Giorgos

@Αλιθοπουλος Όντως φίλε τελικά εγώ είμαι ο ανίδεος και τυφλός, έχεις απόλυτο δίκιο. Μετά απο τέτοια επιχειρήματα που μου πέταξες στο τραπέζι πως να μην αναγνωρίσω τον τρόπο σκέψης σου. Χίλια συγνώμη. Θα το ψάξω στους γιατρούς που μου πρότεινες και αν όντως έχω χαμηλή νοημοσύνη τί να κάνουμε..επίτρεψε μου τουλάχιστον να συνεχίσω να ενημερώνωμαι απο αυτόν τον ιστότοπο για το πάθος για τεχνολογία που έχει το χαζό μυαλό μου. Και πάλι συγνώμη. @Ιωάννης jb Ναι γιατί το πάχος κάνει την συσκευή εντελώς άχρηστη. Εμένα προσωπικά μου αρέσουν οι χοντρές συσκευές που τις νιώθεις στο χέρι όταν τις πιάνεις και νιώθεις το βάρος και την ποιότητα τους. Αντιθέτως με όλους εσάς που έχετε λάβει το πλύσιμο εγκεφάλου που ξεκίνησε η Μηλιά για τις λεπτές και ελαφριές συσκευές που λυγίζουν, σπάνε, στραβώνουν και ραγίζουν, εγώ προτιμώ να έχω παχύτερη συσκευή, με μεγαλύτερη μπαταρία και πολύ πιο γερή κατασκευή. Παντόφλες ξεπαντοφλες, το μέγεθος της συσκευής, η λεπτότητα της είναι καθαρά κοσμητικά χαρακτηριστικά του design οπότε πέφτουν στην κατηγορία που ο καθένας κρίνει προσωπικά χωρίς να σημαίνει οτι ένα design είναι καλύτερο απο το άλλο. Οπότε αν θες να με αποστομώσεις λέγοντας μου ότι το κινητό μου είναι χοντρό, θα πρέπει να προσπαθήσεις… Συνέχεια »

Ιωάννης jb

Giorgos.. Ρε φίλε πόσο ανίδεος παίζει να είσαι μπορείς να μου πεις?? πραγματικά τωρα πες πόσο????? Η κινητάρα σου το ξέρεις ότι έχει ίδιο πλάτος με το z3 μόνο που το z3 έχει 0,7 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη??? Οταν το συγκρινες με το z3 του φίλου σου δε το παρατήρησες??? Δεν είδες τα τραγικά γύρω γύρω περιθώρια που έχει σε σχέση με το sony πανίβλακα που μου λες και οτι το βάζεις πιο ευκολα στη τσέπη σου!!!!!! Εχεις πιάσει xperia ποτέ σου??? Αυτό απο τον φίλο σου που λες το πιασες ποτέ ή μας δουλευεις ψιλό γαζί?? Γιατί αν το είχες πιάσει δε θα έλεγες βλακειες για το βαρος!!!! Αν θες να μάθεις απο κινητά σου λεω ότι για το μέγεθος του το z3 έχει αρκετό βάρος και είναι εξαιρετικά καλοζυγισμένο εν αντιθέση με το δικό σου κινητό που δεν είναι καλοζυγισμένο τα έχω πιάσει και τα δυο και το ξέρω…. αρα πάλι ακυρος είσαι και θα είσαι!!!!!! Ακόμη τα δυο κινητά παρόλο που έχουν μόνο ένα χρόνο διαφορά έχουν χαοτικές διαφορές!!!! Σε…… επεξεργαστή….. κάρτα γραφικών…. μπαταρία…. οθόνη…. Δε μπορώ να μη παραδεχτώ την επίσης χαοτική διαφορά στη κάμερα-βίντεοκάμερα….. Αλλά όπως σου είπα και παραπάνω η κάμερα στο 1020 που προεξέχη… Συνέχεια »

Giorgos

@Ιωάννης jb
Ενώ θα συνεχίσω να μην πέφτω στο επίπεδο σου, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να με πείσεις για την σχεδιαστική ανωτερώτητα της δικιάς σου συσκεύης. Επίσης αν διαβάσεις όλα μου τα ποστ, δεν αναφέρθηκα ποτέ σε hardware εκτός της κάμερας, εκτός την μία φορά που είπα οτί η Sony βάζει φοβερό hardware και ποιότητα κατασκευής. Ναι το κινητό είναι ζυγισμένο καλά μπλα μπλα μπλα οθόνη μπλα μπλα μπλα μπαταρία…η κάμερα όμως είναι για τα μπάζα για τον αισθητήρα που φοράει..
Φιλιά!

Ιωάννης jb

Καλά που δε πέφτεις στο επιπεδο μου και λες απλά..
η κάμερα όμως είναι για τα μπάζα για τον αισθητήρα που φοράει..
Δλδ που να έπεφτες και στο επίπεδό μου!
Αφού είσαι άτομο επιπέδου θα σου μιλήσω κι εγώ αναλόγως….
Ρίξε μια ματιά εδώ… https://www.dxomark.com/Phones/Column-right/Mobile-rating
Tα μπάζα είναι έκτα…. ενώ κάτι κινητάρες κάτσε να δεις που τις είδα, α ναι στην θέση νούμερο 13, μια χαρά!!!!
Και τα δικά μου αγορίνα!

Papandonis

Το ίδιο συμβαίνει και στις dslr, οι αισθητήρες της Sony κυριαρχούν. Κορυφαίες σε επιδόσεις αισθητήρων (πάντα βάση του DxO) η Sony και Nikon, που η Sony τις καταστευάζει τους αισθητήρες (με τα πρότυπα της Nikon βέβαια).
Νομίζω αν συγκεντρωθεί λίγο η Sony και μαζέψει τους επιμέρους τομείς της θα χτυπήσει στα ίσα τους υπόλοιπους (όχι ότι τώρα δεν το κάνει αλλά σε μικρότερο βαθμό).
FYI προσωπικά την αντιπαθώ την Sony αλλά χρησιμοποιώ τα προϊόντα της (αισθητήρες σε iPhone και Nikon).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones Apple iPhone iPhone 6

Η Apple θα αποζημιώσει με έως 150 δολ. κατόχους iPhone στον Καναδά για επιβράδυνση της απόδοσης

Η Apple πρόκειται να πληρώσει έως και 14,4 εκατομμύρια δολάρια Καναδά σε επιλέξιμα μέλη μιας ομαδικής αγωγής.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.