Sony: Εκτός mobile αγοράς αν δεν έχει κέρδη το 2016;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται οι πληροφορίες ότι η Sony μπορεί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την αγορά των smartphones. Σε παλαιότερες δηλώσεις της, η ίδια δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο. Σύμφωνα με νέες αναφορές, ο CEO Kazuo Hirai, δίνει στα Xperia μια ακόμη τελευταία ευκαιρία να αποφέρουν κέρδη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το τμήμα δεν έχει κέρδη το 2016, τότε ο ίδιος θα εξετάσει άλλες “εναλλακτικές επιλογές” μεταξύ των οποίων είναι και η έξοδος από το συγκεκριμένο κομμάτι. To τμήμα mobile προβλέπεται φέτος να έχει χασούρα 480 εκατομμύρια δολάρια, από τα 310 εκατομμύρια δολάρια που ήταν οι εκτιμήσεις του Απριλίου.

Μεγάλο πρόβλημα για την Sony είναι ότι δεν μπορεί να διεισδύσει στην αμερικάνικη αγορά όπου έχει μόλις το 1%. Στην πατρίδα της την Ιαπωνία έχει μόλις το 17.5%, η Sony δυσκολεύεται να βγάλει κέρδος από την mid-range κατηγορία όπου αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τους φθηνούς Κινέζους.

Με τα τελευταία Xperia Ζ5 κατάφερε να στρέψει επάνω της το ενδιαφέρον, ειδικά με το Sony Xperia Z5 Premium το οποίο είναι το πρώτο 4K smartphone. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να αυξήσει τους αριθμούς, ή αν το Xperia brand θα περάσει στην ιστορία.

Να θυμίσουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε να κυκλοφορήσει Ελλάδα το Sony Xperia Z5 και η Sony έχει επενδύσει πολλά πάνω στην επιτυχία του.

Sony: Εκτός mobile αγοράς αν δεν έχει κέρδη το 2016;, Sony: Εκτός mobile αγοράς αν δεν έχει κέρδη το 2016;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Μολις βγαζει κινητο η Sony βγαινουν αυτά τα ραδιο αρβυλα από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους… Σε λιγο θα λετε ότι θα κλεισει και το PlayStation… Γελαει ο κοσμος…

Kostas-DOHA

η SONY Mobile ειναι χαμενη υποθεση…
οι μετοχοι περιμενουν κερδη – αδιαφορουν αν τα κερδη ερθουν απο amoled οθονες η απο τετραπυρηνους επεξεργαστες…τα φερνεις κυριε μου? ΟΧΙ …ε σορρυ δεν ξαναβαζω λεφτα σε βαρελι τρυπιο…η υποθεση αυτη (με τα κινητα της sony) ειναι πολυ γνωστη σε ολη την Ασια (και Αμερικη) τα στελεχη αυτα ειναι σταμπαρισμενα πλεον στην αγορα οτι ”δεν μπορουν” και μαλλον θα πανε για χαρακιρι…τελος εποχης

Πέτρος

Η μοναδική σωτηρία της Sony είναι το PlayStation που είναι το αντίστοιχο του iPhone στα games

lemodes

Βασικά ας βγάλει μια φορά σωστό κινητό με τα όλα του , αδιάβροχο, premium, Καλή κάμερα, Καλή μπαταρία και χωρίς πρόβλημα υπερθέρμανσης, σε σωστή τιμή και αν δε δουλέψει ας σταματήσει…Δεν έχει βγάλει Πότε κάτι που να είναι κοινά αποδεκτό ότι είναι τούμπανο…σε όλα της τα κινητά λείπει κάτι…ας βγάλει μια φορά τα πάντα σε ένα κινητό και μετά ας αποσυρθεί…

ilias

Θα είναι πραγματικά κριμα να μην τα παει καλα και με το Ζ5… Είναι υποσχόμενη συσκευή και σίγουρα όποιος την αποκτήσει θα είναι ευχαριστημένος. Απότι φαίνεται παντως στην Sony χάνει το brand name της. Το θέμα πλέον είναι στις τιμές. Όλες οι ναυαρχίδες πέφτουν σιγά σιγά(βλεπε σ6). Τόσα χρήματα δεν αξίζουν για ένα κινητό….

Darth

@lemodes μπορει ανετα… αλλα την σωστή τημη απλα την ξεχνας

One

40 λεπτά 4Κ βίντεο το Ζ5 Compact
https://youtu.be/H3lDLoek9oQ

Βρείτε μου εσείς άλλο κατασκευαστή που να μπορεί να το καταφέρει αυτό… απλά δεν υπάρχει άλλος.

Γι’ αυτό από μένα για πάντα Sony ακόμα και αν χρειαστεί να πάω στην Ιαπωνία!

Γιάννης

Όλα λειτουργούν με βάση το κέρδος , καμιά εταιρεία δεν γίνεται να χάνει λεφτά επ’ άπειρο , είναι λοιπόν δεδομένο ότι HTC και Sony mobile θα έχουν την τύχη της Nokia.

παπαροκάς tiamat

Τα λεγαμε και τα λεμε ακομα εμεις εδω!

Μεχρι και ο θυρωρος της sony εχει μυριστει οτι πανε για λουκετο και εσεις εδω οι φανμποι (δεν ειστε πανω απο 10 – 15 σε ολη την ελλαδα) προσπαθειτε να μας βγαλετε παλαβους !

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ας ακουσει μια φορα και τους καταναλωτες…τα παραπονα ειναι γνωστα. Το χειροτερο ειναι οτι ειναι τα ιδια παραπονα εδω και χρονια…

Bloodmaster

@Πέτρος
Κλαίω. Παιξε call of duty στο iphone σου και ασε εμας με τα ps4 να γελαμε. Πραγματικά δεν θελω να κλεισει αυτη η εταιρεία. Δεν ειναι δικαιο να κλεισει μια τετοια εταιρεία που στο παρελθον ηταν απο τις καλύτερες.

Nick

Μακάρι να κλείσει γιατί μας τα κάνατε τσουρέκια εσείς οι βατραχολαγνοι…

Φλιντ

Ενταξει αυτονοητο απο του χρονου παρεα με την htc στον πατο θα κανει η sony !… Δεν πειραζει ρε παιδια πουλατε τηλεορασεις και αφηστε τα κινητα σε αυτους που ξερουν …

djfapples

Σιγά μην κλείσει από τις καλύτερες εταιρείας στο Android ολοκληρωμενα κινητά με πολύ καλές αναβάθμισεις

Gvirginia

Αυτό το μπέρδεμα με τα διαφορετικά παραρτήματα εταιρειών δε μπορώ να το καταλάβω… Τι σχέση έχει η SONY MOBILE με το PS4 της SONY COMPUTER ENTERTAINMENT?
Σαν να λέτε “Πρώτη η Samsung σε πωλήσεις κινητών, άρα είναι πρώτη στις ηλεκτρικές σκούπες”….
Είναι ακριβώς όπως τα λέει ο Kostas-DOHA, δε πα να σου έχει βγάλει το κινητό με 50 πύρινο επεξεργαστή 30 GB RAM κτλ κτλ, αν δεν πουλάει (κέρδη γιοκ) τότε πάει φουνταριστή.

@Bloodmaster Δεν κατάλαβες τι ήθελε να πει… Εννοεί ότι το PS4 για τη Sony πουλάει όπως το iphone για την Apple και έχει κέρδη ότι και να κάνει. Όχι ότι έχουν τα ίδια γραφικά (αυτό είναι ότι να’ναι)…

παπαροκάς tiamat

Και μονο τη γλωσσα του σωματος να διαβασει κανεις στο προσωπο του ceo καταλαβαινει την απελπισία που νοιωθει οντας σαυτη τη θεση !

Νίκος

Χα χα χα!! Βλέπω τα σχόλια και γελάω λες και διαβάζω ανέκδοτα μπράβο παιδιά!

El Matador

Εδω θα ειναι για παντα και θα το δουμε.

Nick

Και πολύ άργησε να γίνει η 13523 επανεκκίνηση της γνωστής κουβεντας περί δήθεν αποχώρησης της Sony Mobile. Δύο χρόνια ακούμε τα ίδια και που να κάνουν οι Ιάπωνες το χατήρι στους haters. Στο σοβαρό κομμάτι της όλης αυτής ιστορίας δε, εγώ προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια της προκοπής στις ΗΠΑ, μητροπολης του καπιταλισμου και του μάρκετινγκ. Πρέπει επιτέλους να τα βρουν εκεί με τους Carriers (Version, T-mobile, κλπ) να κάνουν τα πολυπόθητα πακέτα 1-2 χρόνων συμβολαίων όπως αγαπά στην συντριπτική του πλειοψηφία το εκεί κοινό. Επίσης, δεν αρκεί να βγάζεις καταπληκτικες διαφημίσεις σε YouTube, ούτε να βάζεις ολόκληρο cast να χρησιμοποιεί Xperia σε κάθε ταινία της SONY. Αν όντως θέλουν να ανέβουν στο mobile κομμάτι ξεφευγοντας από τα σιγουράκια PlayStation, DSLR, κλπ, ας ρίξουν χρήμα μπόλικο σε διαφήμιση à la Samsung και ας “γλυκανουν” λιγάκι και τίποτα reviewers (και πάλι à la Samsung) και θα δουν καλύτερες ημέρες θαρρώ. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος… σε αντίθεση με κάποιους ξερολίξ εδώ μέσα.

Βαγγέλης

Η Sony προσφέρει κορυφαία εξαρτήματα κινητών και ένα μονο πράγμα χρειάζονται,πιό δυτικό σχέδιο στις συσκευές τούς αφού ένα “Designed in California” επηρεάζει οσο ελάχιστες εταιρίες το ΑΕΠ της Αμερικής κάποτε πρεπει να το καταλάβουν

Pavlos X

Αν σταματησουν ποτε τα ηλιθια αναληθη αρθρα που κυκλοφορουν καθε λιγο και λιγακι που ο κοσμος τα πιστευει μπορει και να ανεβει το μεριδιο. Προσωπικα εχω το z2, διαβασα τοσες μαλακιες πριν το αγορασω που κοντεψα να πειστω και γω, ενω τελικα δεν ισχυει τιποτα.
Υγ: Απο s5 πηγα στο z2.

Νίκος Z3c

Έλα οι γνωστοί Sony haters βγάλτε τα απωθημένα σας δικαιωνεστε!!! Αχαχαχαχαχχαα αστειοι τύποι.

Γιώργος

@Νίκος Z3c
Αστείο είναι να δίνει κάποιος 450 ευρώ για κινητό με HD οθόνη , 2 GB RAM και 16 GB μνήμη. Και να είναι και Sony με 2% μερίδιο αγοράς παγκοσμίως.

alex13

ρε παιδια εσεις ολοι που υποστηριζετε την sony εγω δεν λεω οτι δεν φτιαχνει καλα κινητα αλλα οταν μια εταιρια δν παει καλα η αλλαζει κατι η χαμηλωνει τις τιμες..αυτοι μυαλο δεν βαζουν και ολα τα κινητα τους ειναι πανακριβα και πανομοιοτυπα.δεν κανουν κατι για να αλλαξουν την μοιρα τους δεν φαινεται να τους νοιαζει και νοιαζει εσας?καθεστε και χαλιεστε επειδη θα κλεισει η σονυ?υπαρχουν ενα σωρο κινητα…αν ειναι δυνατον

Agnostos13

Η δουλεια φανηκε απο το ξεπουλημα της Vaio…
Κατα εκει παει και το τμημα smartphone!
Ελπιζω να μην επηρεαστει το Playstation στο μελλον…

Λευτερης

Δεν είμαι οπαδός της Sony παρ’ όλο ππυ βγάζει συμπαθητικά κινητά με λάθος τιμολόγηση και επιμονή στο ίδιο design εδώ και χρόνια. Θέλω όμως να ρωτησω αυτους που χαίρονται και παρακαλούν το κλείσιμο της Sony, της HTC κτλ, θέλετε να μεινουν δυο εταιρείες (Apple και Samsung) και να κανουν ο,τι θέλουν; Ποιο σενάριο συμφέρει περισσότερο τον καταναλωτή; Ο ανταγωνισμός. Καλό είναι να λένε τα κακά των εταιρειών και να τιμωρούνται όταν κανουν λάθη αλλά όχι να παρακαλαμε να κλείσουν κιόλας. Μέχρι και την apple που τημ αντιπαθω απίστευτα, χαίρομαι που υπάρχει γιατί κανει καλύτερη την αγορά με τον ανταγωνισμό που προσφέρει.

Νίκος Z3c

@Γιώργος δεν σε κατηγορώ για την ασχετοσυνη σου αλλά δεν υπάρχει κανένα άλλο κινητό σε αυτή την κατηγορία με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το galaxy a5 ας πούμε που κάνει 350 και έχει τα μισά χαρακτηριστικά κάποιοι σαν εσένα το λέτε ευκαιρία. Λοιπόν το μόνο που μου προκαλεί είναι στιγμές ψυχαγωγίας και γέλιου.Την επόμενη φορά που θα κάνεις κριτική λοιπόν κάνουν στοχεύμενα.

One

Μπείτε στο myphonegr να δειτε προβλήματα που βγάζουν τα σαπακια της Samsung και μετα να λετε για τη Sony. Οι καταναλωτές σας εχουν καταλάβει ολους εσας που υποστηρίζετε τα χρεπια των κορεατων… Ας μαθουν πρωτα οι κορεατες να βγαζουν κινητα της προκοπης που να δουλευουν, να γραφουν πανω από 5 λεπτα 4Κ βιντεο, να εχουν multitasking, και να μην σερνονται μετα από 2 εβδομάδες και μετα να κανουν κυριγματα. Οσους δημοσιογράφους και να λαδωσουν και οσα τρολλ και να πληρώνουν, μονο σε αφελείς απευθύνονται.

Sony for ever!

Dapitium

tiamat τα bezels ξέχασες να θίξεις..

Dapitium

@Λευτερης σωστός φίλε μου! και εγώ το ίδιο σκέφτομαι.

Gp

Δε νομίζω να κλείσει ή sony. Είναι αξιόπιστη εταιρεία και στην κατηγορία compact παίζει μπάλα μόνη της. Αν και ή εμμονή στον 810 ήταν μεγαλο λάθος…

Nick

Καμία ελπίδα όσο η πλειοψηφία (οι γνωστοί μυγοχαύτες δηλαδή) έχει ως κριτήριο για την αγορά τηλεφώνου / tablet όχι το πόσο καλό ή κακό είναι, αλλά το πόσο πουλάει παγκοσμίως, τι ποσοστό έχει στις ΗΠΑ, ποιο το μερίδιο αγοράς στην Ιαπωνία, κλπ. Είναι ομολογουμενως καταπληκτικό το επιχείρημα “το τάδε προϊόν είναι μάπα/μούφα αφού δεν πουλάει και είστε κορόιδα όσοι το παίρνετε “. Αλλά αυτό συμβαίνει σε πάρα πολλά πράγματα γενικώς στη ζωή, η περίφημη ‘κοινή γνώμη’ που έχει καταντήσει πια τραγικά προβλεψιμη σε όλα τα θέματα.

Ιωάννης jb

Συμφωνώ με Nick πραγματικοί μυγοχαυτες εχουν καταντήσει οι καταναλωτές.. δεν εχουν ιδεα απο sony κινητά, ακούν και το κάθε ακυρο στα site να κράζει sony γιατι είναι πληρωμένοι απο apple-samsung.. Νομίζει οτι είναι οτι να ναι τα sony, παει και παίρνει samsung (ή Κινέζικα που στο 6μηνο εχουν βγάλει ενα σωρό προβλήματα) που αυτά είναι οτι να ναι..
Ο αλλος λέει εχει το ιδιο design στα κινητά τις η sony.. καλά ακουει κάτι τέτοια ο κόσμος και θα νομίζει οτι ισχύουν διοτι τα λένε υποτιθεται γνώστες της τεχνολογίας.. Για κουνηστε το κεφάλι σας λίγο μπας και πάρει καμια σωστη στροφη και καταλάβετε οτι τα καλύτερα κινητα βγαζει πλεον η sony…. και μη μας λετε χαζα του τύπου επειδη έχει χαμηλα ποσοστα στη παγκοσμια αγορά δεν εχει και καλά κινητά!!

Impressive-Instant

Εγώ απλά θα επικεντρωθώ στο γεγονός ότι σχεδόν κάθε φορά που η Sony ανακοινώνει νέο κινητό ακούμε τέτοιου είδους ειδήσεις… Τυχαία;

Than

Το brand “Xperia” έχει περάσει ανεπιστρεπτεί, χρειάζεται ριζικότατη αλλαγή στο τμήμα αλλιώς, όπως λέει και ο CEO, θα πρέπει να κλείσει (προσωρινά τουλάχιστον). Για το μόνο πράγμα που γίνεται ντόρος στα κινητά της είναι αν θα είναι αδιάβροχο, που προσωπικά εγώ το θεωρώ παντελώς αχρείαστο, λες και το παίρνω στη μπανιέρα και του κάνω μακροβούτια. Τα tech specs των high end συσκευών της δεν είναι αδιάφορα, είναι πολύ καλά. Αλλά οι καταναλωτές όπως φαίνεται δε συγκινούνται. Sony ψάξτο το θέμα γιατί παλιότερα ήσουν top εταιρία και είναι κρίμα.

Ιωάννης jb

Than.. To xperia τι σχέση εχει ρε συ με τις κακές πωλήσεις?? Καλα οτι θελουμε λέμε?? ΕΛΕΟΣ!!!!!! Τα πράγματα είναι απλά… θέλει καλύτερη προσπάθεια σε όλους τους τομείς αλιώς οι πωλήσεις δεν ανεβαίνουν!! Το οτι εχει τη πιο ολοκληρωμένη πρόταση τις αγορας είναι πασιφανές!!!!! Αλλά απο μόνο του αυτό δε φτάνει!! Θέλει καλύτερη διαφήμηση θέλει καλύτερα κινητά σε χαμηλή κατηγορία εκει όπου πηγαίνουν οι πιο πολλοί δλδ, δεν δίνει όλος ο κόσμος 400 και 500 ευρώ για κινητό.. οι πιο πολλοί παίρνουν κατι για να κάνουν τη δουλειά τους και κακά τα ψέμματα ακόμη και με τα φθηνά smart η δουλειά γίνεται μια χαρά!!!! Θέλει και άλλα όπως οχι τόσο συχνά xperia z διοτι όλη αυτη η διεργασία για να βγει το καινούργιο κινητό εχει σημαντικό κόστος, ενω αν εβγαζε ενα το χρόνο θα μειωνόταν στο μισό τα χρήματα μπαμ μπαμ… χώρια οτι η τιμή δε θα επεφτε ευκολα και θα ήταν περισσότερα τα κέρδη τις εταιρίας απο τη κάθε συσκευή που θα πουλούσε… Το z3+ πχ είχε μια ολοκληρη διαδικασία για να δημιουργηθεί… αλλά 4 μήνες αργοτερα μου εβγαλε το z5, αλλή διαδικασία και αυτή.. ετσι λεφτά δε θα βγαλει.. τον καταναλωτη δεν τον χαλάει κάτι τέτοιο, την ιδια… Συνέχεια »

LeoG4

“Έχει την καλύτερη πρόταση της αγοράς”, αχαχα , έγραψε πάλι ο Justin Bieber. Αν δεν την είχε δηλαδή πόσο πιο κάτω θα ήταν απο το 1% στην Αμερικη και 2% παγκοσμίως?

@Γιωργος

Κατι δεν παει καλα εδω …ε?? εδω και χρονια ειναι ετσι… Η Sony ειχε προβληματα και πολυ παλια! Πηγε αγορασε την Ερικσον (την θυμασται καποιοι ε?) Ανεβηκαν οι πωλησεις χωρισαν οι 2 αυτες εταιριες και παλι συνεχιζει τον κατηφορο η Sony ! Οταν κατι ειναι αναποφεκτο δεν μπορεις να κανεις τπτ ! Δεν βαζουν μυαλο !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.