Sony, 1000 απολύσεις για να αντιμετωπίσει την χασούρα από τα smartphones

Την Τετάρτη η Sony ανακοίνωσε τις αναθεωρημένες προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη και περιμένει επιπλέον ζημιές ύψους 1.7 δισεκατομμυρίου δολαρίων που σημαίνει ότι οι ζημίες θα είναι τετραπλάσιες σε σχέση με αυτό που περίμενε αρχικά.

Η χασούρα προέρχεται από την Sony Mobile Communications όπου παραδέχεται ότι είχε υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις σε smartphones και tablets.

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το κακό κλίμα η Sony ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αλλαγή στρατηγικής και θα στραφεί κυρίως σε high-end συσκευές. Πριν γίνει αυτό, θα προχωρήσει σε απολύσεις 1000 εργαζομένων της. Μιλώντας στην The Wall Street Journal ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony, Kazuo Hirai ανέφερε ότι η Sony πρέπει να αναθεωρήσει το τμήμα ηλεκτρονικών της και αυτό θα ξεκινήσει από τη μείωση του 15% του προσωπικού της.

Η Sony έχει αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό στις Xperia συσκευές κυρίως από τους Κινέζους κατασκευαστές και έχει χάσει το μερίδιό της από σημαντικές αγορές όπως οι ΗΠΑ. Θέλει να συνεχίσει όμως να διεκδικεί μερίδιο της αγοράς στις ναυαρχίδες.

Η Sony δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τον εαυτό της, τουλάχιστον από θέμα marketing, λόγω του ότι κυκλοφορεί κάθε 6 μήνες ναυαρχίδα.
sony απολύει 1000 άτομα, Sony, 1000 απολύσεις για να αντιμετωπίσει την χασούρα από τα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ορέστης

και πολύ καλά να πάθουν! που φορτώνουν τα κινητά με ένα κάρο π@π@ριες και μετά από 5 μήνες δεν μπορείς ούτε την κλήση να απαπντησεις, παρακάτω παραθέτω μερικές απ τις χειρότερες συσκευές που έχουν πέσει στα χέρια μου από θέμα lag: xperia j, xperia Sola, xperia u, xperia tipο, xperia p…. ναι θα μου πείτε είναι παλιές και δεν είναι ναυαρχιδες και τα πιο ακριβά είναι καλύτερα κλπ κλπ… λυπάμαι όμως καλύτερα να σου βγει το μάτι πάρα το όνομα! τα παραπάνω κινητά ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και όποιος τα αγόρασε σιχτιριζει την ώρα και τη στιγμή που τα πήρε, οπότε όταν χτίζεις το πιο laggy όνομα της αγοράς τι περιμένεις μετά να κάνεις στα ακριβά μοντέλα (που κι αυτά είναι…..) είναι σα να βγαίνει η hyundai και να βγάζει ένα αμάξι και να ζητά 100 χιλιάρικα!

jonjon

Εμείς εδώ τσακωνόμαστε ios vs android κτλ , αλλά όταν τά πράγματα δεν πάνε καλά ο εργαζόμενος πληρώνει το μάρμαρο.

i love rihanna

Εχει πεσει στα χερια μου το xperia sola και κολουσε ακομα και οταν επερνε καποιος τηλ! Ακομη και μετα αφου το ρουταρα τα ιδια χαλια… Ετσι νομιζω πως θα καταντησουν τα κινητα της σονυ που κυκλοφορουν τωρα μολις παλιοσουν λιγο,

nikos

Πεσ’τα @Ορεστης !!! Δυστυχως ολα ελαττωματα εχουν!! Και μαπα οθονες!!!! Ακομα και οι ναυαρχιδες τους εχουν ελαττωματα και ειναι και πισω απο τον ανταγωνισμο σε χαρακτηριστικα και bezels!!!! Συμφωνω σε ολα αυτα που ειπες!!! Παρε ενα samsung ή ενα lg και δες ποιοτητα κλησης…ποιοτητα οθονης…αν πας σε τετοιες μαρκες κινητων, μετα την sony την εχεις του πεταματου…οπως και ειναι στην πραγματικοτητα δηλαδη..

Chris original

Κριμα που διαβαζω αυτα τα νεα, την SONY την συμπαθω σαν εταιρεια για την αξιολογη και μετριοφρων σταση που κραταει. Προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα με τα κινητα της και σιγουρα θα την ξαναπροτιμουσα. Ακομη και για αυτους που ειχαν θεματα, ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου να απορριπτεις μια ολοκληρη εταιρεια επειδη σου βγηκε ενα μοντελο ελατωμματικο. Το ιδιο συμβαινει και με τα αυτοκινητα. Καλο ειναι να κατηγορουμε συγκεκριμενα μοντελα και να μην βαζουμε ολη την εταιρεια στον καιαδα.

Ειναι παντως θετικο οτι θα στρεψουν την προσοχη τους μονο σε premium προιοντα. Αναμενω πολυ καλα τηλεφωνα στο μελλον (ηδη ψιθυριζεται οτι θα υπαρξουν μεγαλες αλλαγες στο Ζ4).

Κ.Ν.

Η sony εκανε το λάθος να βγάζει πολλα κινητά χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να χάσει prestige και τη συγκέντρωση της να ασχολείται σε κατι καινοτόμο. Το λειτουργικό της σαν android ειναι απο τα καλυτερα παραμετροποιημενο και κακώς έχασε το στυλ της σαν εταιρία με την υπέρπροσφορά για ολα τα γούστα.
Λάθος επισης η πώληση της vaio, γιατι έχασε πολλους πελάτες. Έχοντας κάποιος sony υπολογιστή με πολυ ευκολία έπαιρνε και ενα τηλέφωνο κάνοντας ενα πακέτο που το συναντάς μονο στην apple.
Λάθη επι λαθών απο μια εταιρια που μπορει σε ποιότητα και χαρακτήρα να αντιμετωπίσει την apple σε ολα τα επίπεδα και να προσφέρει στους καταναλωτές πολλα καινοτόμα πραγματα. Ομως πρεπει να σταματήσει να κανει σαν παιδι και να ενηλικιωθεί σαν χαρακτήρας για να παράγει.

Giorgos13

μετα το NeoV δεν θελω να ξανασχοληθω με Sony, mid end κινητο αλλα μου εβγαλε την πιστη.

kostas-doha

κλειστο το μαγαζι sony….επρεπε να ξηλωσεις ολη την ομαδα εργου -ΟΛΗ- και να τους κρεμασεις στα μανταλακια….τι φταινε ρε οι απλοι εργαζομενοι?…..Ι5 αοπλοι ειναι οι executives σε αυτο το τμημα….

JONN

Αρε SONY αυτά παθαίνει μια ετερια όταν βγάζεις κάθε 6 μήνες να βαρχιδα με το ίδιο στιλ και με ίδια χαρακτηριστικά περιπου και όταν βάζεις ενα σορό περί τα πράγματα ε αναμενόμενο.

lorentzos

Απαραδεκτο να βγαζουν smartphone 600+ ευρω στην κυκλοφορια και να κολαει μετα απο 3,4 λεπτα βιντεο. Μεγαλα και τραγικα λαθη απο τετοια εταιρεια,

tasos

Εύχομαι να μην είναι απο το software team οι παραπάνω που απολύθηκαν αλλιώς bye bye updates για τα καλά.

Αλέξανδρος

Πιστεύω ότι η Sony είναι μια αδικημένη εταιρεία και ότι έχει καλά ή πολύ καλά προϊόντα, π.χ το xperia x10 mini pro το πήρα αν δεν κάνω λάθος το 2009 και λειτουργεί ακόμη και σήμερα μια χαρά σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Μου κάνει επίσης εντύπωση που λέτε για την ποιότητα κλήσης ποτέ δεν είχα πρόβλημα απεναντίας πολυ ευχαριστημένος.

Επίσης το θέμα με τα bezels το θεωρώ ότι έχει πέσει πολύ κομπλεξ ( όχι ότι έίναι ψέμα αλλά οι συσκευές είναι πολύ ωραίες και ποιοτικές).

Έκει που θα συμφωνήσω μαζί σας είναι το ότι αλλάζει καθε 6 μήνες ναυαρχίδα. Βγάλε το ποιοτικότερο σου κινητό σε άλλες διαστάσεις ή άλλο σχέδιο αν θες κάθε 6 μήνες ναυαρχίδα και έτσι δεν θα αισθάνεται και ο άλλος αδικημένος.

darko

Με κραζεις?Με θαυμαζεις !!
Οσο αφορα τις απολυσεις κριαμα σε αυτους που χασανε την δουλεια που ειχαν τοσο καιρο τουλαχιστον θα πηραν καποια ‘καλη’ αποζημιωση!!Αλλα εταιριες σαν και την Sony πρεπει να το γνωριζεις αυτο γιατι ολα τα ‘μαγαζια’ καποια στιγμη μπορει να ‘μπουν’ μεσα και αλλα να κλεισουν εντελως.Οσο για τι κραξιμο τωρα…Παιδια ειχα το SOLE-SOLA πριν 2 χρονια.Εμενα πρωσοπικα δεν εβγαλε κανενα προβλημα σε κανενα θεμα.Το μονο που με χαλασε ηταν οτι η πρωτη ηταν ελλατωματικη συσκευη 😛 Δεν μου κολησε ποτε τωρα τι κατεβαζετε και τι φωρτονετε στην 512 ραμ και κολαει ενας Θεος ξερει.Ειδικα προσεχετε με αυτο το fb τραβαει ολη την μνημη.Ο αλλος εχει βαλει στο στο sole fb+chat+viber+instagram και λεει μου κολαει το κινητο.Ε ειστε οτι να ναι τοτε το κανατε το κινητο υπολογιστη με 512 (368) RAM

nikos

@darko σου εδωσαν ελαττωματικη συσκευη…δηλαδη επαθες το χειροτερο απο ολους μας…και καθεσαι και λες οτι δεν σου εβγαλε προβλημα…τιποτα δεν μου εβγαλε μωρε!!!απλα ηταν ολοκληρη ελαττωματικη η πρωτη!!:-Ρ ωραιο αυτο!!!χαχαχαχα!!!χαρα στο κουραγιο σου λοιπον που την υποστηριζεις τοσο ενθερμα μετα το καζο που εφαγες!!!

george

Ας μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας παιδια!!!Τα κινητα της ειναι τιγκα στα ελαττωματα!!!!!! Ας κανουν σχολιο +1 οσοι περιμενουν update για να λυθει καποιο θεμα με κινητο sony ετσι για να δουμε ποσοι ημασταν και ποσοι ειμαστε..:-P

alex

@george +1!!!!!!!

nick21

@george +1!

arislp

ειναι τοσο ΑΠΛΟ το τι πρεπει να κανουν οι εταιρειες για να μην εχουν χασουρα και παρ’ολα αυτα δεν κανουν τιποτα…λες και το κανουν επιτηδες…η μπορει να ειναι και η φυση του πραγματος τετοια…

Ioannis

αυτοί οι χίλιοι ελπίζω να ήταν υπάλληλοι της Samsung…..που τους τσάκωσαν και τωρα θα πάρει τα πανω της….

antonis

η σονυ επρεπε να βγαζει δυνατη ναυαρχιδα μια φορα τον χρονο με οτι καλυτερο εχουν και οι ανταγονιστες της.. και λιγα και καλα μεσαιας κατηγοριας..επρεπε να προωθισει το playstation στα κινητα.. να μην εβγαζε καν psvita.. που και αυτο δεν παει καλα.. με ενα χειριστιριο να γινοταν το κινητο psvita.. τετοιες ιδεες πχ… εχεις δυνατη καμερα αξιοποιησε τα cybershot playstation walkman bravia και δωσε τα ποιοτικα ολα μαζι σε ενα οχι προχειροδουλειες…

Γιώργος

Εδώ δεν έχουν φτιάξει ακόμα το πρόβλημα με το WiFi. Ούτε στα tablet.

Makis

@george +1

dark_master

Όπως και να έχει τι κακό είναι πως θα την πληρώσουν οι υπάλληλοι κ όχι κάποιο από τα μεγάλα κεφάλαια. Και αυτό είναι το απογοητευτικό της όλης υπόθεσης.

Sot11

Ας πρόσεχαν! Η σονυ εχει το προσόντα για να φτάσει ψηλά, το κακό ειναι οτι δεν τα χρησιμοποιεί! Και σιγουρα με το να διώξει κοσμο δεν θα κερδίσει τίποτα..!

tiamat

Το όνομα sony το σέβομαι απεριόριστα λόγω ιστορίας και συνεισφοράς στη τεχνολογία, αλλά τη Κράζω και θα συνεχίσω να τη Κράζω, γιατί ενώ θα μπορούσε μαζί με τη samsung να τα είχανε σαρωσει όλα και να πηγαίνανε μαζί σε πωλήσεις προς στη κατάκτηση της κορυφης, έχει απίστευτες αυτοκτονίκες τάσεις οι οποίες θα θελα να ξέρω που οφείλονται.

Δε ξέρω πως προκυπτει αυτή η κατρακυλα. Ο Jacob ειχε παραθέσει μια ενδιαφερον οικονόμολογικη προσεγγιση, αλλά θα θελα κάποιος να μου εξηγήσει τι γινεται σε επίπεδο διοικητικο και πως γίνεται μια τέτοια εταιρείαρα να μην έχει τους καλύτερους πρόγραμματιστες και μηχανικούς να δουλεύουν για αυτή.

Είναι δυνατόν κάθε sony κινητό και ειδικα οι ναυαρχηδες να βγαίνουν τοσο προβληματικες!?

dimz

Το να βελτιώσουν την υποστήριξή και το λειτουργικό τους για να μη χάσουν πελάτες δεν τους πέρασε από το μυαλό, γιατί «για όλα φταίνε τα mid-range», γι’ αυτό και σαν έξυπνοι κόψανε την υποστήριξη σε SP κλπ. για να εξοικονομήσουν χρήματα, λες και ό,τι αναπτύσσουν είναι αδύνατο να επαναχρησιμοποιηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα τους…

Κατα τ’ άλλα, RIIIIDGEEE RAACEEERR~!! whoo-iee -.-‘

@george +1

Ακόμα περιμένω το τελευταίο firmware για SP generic gr. >.<

nick

@george +1!

Γιαννης

@George +1…

Θοδωρης

@george +1 κι απο μενα!!

jim

Z4:
24mp κυρτος φακός
5.4 qhd newtech
810 64bit 4G RAM
Full αλουμίνιο
Αδιάβροχο
No bezel
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jacob5396

@tiamat, να’σαι καλα, παντα προσπαθω να δινω την διασταση που λειπει σε τετοια ζητηματα.

Στην διοικηση των επιχειρησεων εχω ελαχιστες γνωσεις, αλλα εχω την εντυπωση πως κόλλησαν στις τακτικες διοικησης του ’90 και δεν δώσαν βαση εκει που η apple & samsung (η αληθεια να λεγεται) πάτησαν γερα. Ετσι βρεθηκαν ενα βημα πισω +την οικονομικη θεση της στον χαρτη (Ιαπωνια κλπ) εφτασαν σήμερα να απολυθουν Ανθρωποι.

Τα οικονομικα ειναι μια κοινωνικη επιστημη, και πισω απο τους αριθμους και τα μαθηματικα μοντελα βρίσκονται άνθρωποι, και στις καλες αλλα δυστυχως και στις κακες περιοδους.

Ανέστης

Εγω ειχα το sony live with walkman πηρε μονο ενα update σε icecream και τη update… μετα απο αυτο ποτε ξανα sony.Και η sumsung στον ιδιο δρομο υποσχέθηκε kitkat τον μαρτιο και μου θενετε οτι θα το δώσουν τον αλλο χρονο 😛 κάτοχος S3 LTE και παιζει να μην δωσουν kitkat σεναριο 1) δικαιολογιες για RAM.Εχω 398M/1.76G 2)περασε η υποστηρίξει του κινιτου (12 η18 μηνες λογικα) να μην τα πολυλογω, λέγανε προβατα αυτους που περνουν iphone αλλα η samsung εκανε να φανουν προβατα όσοι πήρανε το s3 μην ξεχνάμε οτι οτι βγηκε top σε πωλησεις to 2012.
Εχω πιασει στα χερια(sumsung s3 s4 s5 note3 και sony,sp m sole z κτλ) και δεν συγκρίνονται με το iphone 5 που επιασα στα χερια, γνωμη παντα 🙂 συγνωμη αν σας κουρασα ^_^

tiamat

αλιμονο μια τετοια εταιρεια με τετοια παραδοση και ΕΙΔΙΚΑ απο τη χωρα αυτη να μη μπορει να εχει στις ταξεις της τα μεγαλυτερα και λαμπροτερα μυαλα του software και hardware. νομιζω οτι ειναι θεμα καθαρα management και συμφωνω απολυτως με τον κωστα-ντοχα οτι πρεπει να στειλει ολους τους διευθυντες και τους προεδρους της εταιρειας στο εκτελεστικο αποσπασμα. επιλογες οπως: a) το να βγαινουν low-mid range με 512ram και να μη μπορουν να διαχειριστουν το ui, b) κακη οθονη στο z, c) κακο λογισμικο στη καμερα γενικοτερα στις συσκευες sony, d) αναβαθμισεις με ατελειωτα bug, e) 2 διαφορετικες οθονες στο z1 “καλη” και “κακη” triluminos, f) προβληματα αδιαβροχοποιησης και διαχυσης φωτος στο compact και τη καμερα του, g) μεγαλα μπεζελ παντου ,ενω ο κοσμος εμφανως τα αντιπαθει.., h) κυκλοφορια ναυαρχιδων οχι με τη νεοτερη διαθεσιμη εκδοση του android i) κακη πολιτικη στο service j) z2-z3 ιδια specs .z2 -z3 και να καταρρεουν κυριολεκτικα στο 4K λοιπον τετοιες ΕΠΙΛΟΓΕΣ παιρνονται ΚΕΝΤΡΙΚΑ απο τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ και δεν ειναι ευθυνη ΚΑΝΕΝΟΣ μηχανικου η’ υπαλληλου που τη πληρωνει στο τελος μενοντας ανεργος και ενω εχει τοσα να προσφερει στην εταιρεια του. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ! οι προεδροι επιτρεπουν να συμβαινουν ολα… Συνέχεια »

Νικος

Εγω σκεφτομαι να παρω το Xperia T3 μεσω skroutz. Εσεις τι λετε; Να παω σε Samsung ή LG;

darko

@nikos Ναι ρε φιλε την υποστηρίζω γιατι ειχε θεμα στην φορτιση και μου το αλαξαν κατευθειαν με καινουργιο.Αλλες εταιριες ξες τι κανουν ε?Το στελνουν για service και στο επισκευάζουν και μου το εχουν κανει.Στο ιδιο καταστημα απλα αλλη εταιρεια.Παντα μιλαμε για 7 μερες (DOA)

Jacob5396

@Νικος, η νεες σειρες της Sony (απο Ζ και επειτα) ειναι καλες ως παρα πολυ καλες. Αυτο που λες θα αξιζει, απο οσα βλεπω και διαβαζω. Εγω προτεινω να προχωρήσεις.

Petros

Μάγκες αμα δουλεύες στην Σόνυ ούτε ο Τσιπρας δεν σε σώνει

Λάμπρος

H SONY δεν υποστηρίζει τους πελάτες στις αναβαθμίσεις.Προσωπικά έχω το xperia V πήρε μια αναβάθμιση απο 4.1 σε 4.3 και ακόμα το κινητό έχει κάποια bug.Επίσης 4.4 δεν θα πάρει όπως και άλλα κινητά xperia T ,XPERIA SP τα οποία είναι δυνατά κινητα.Πως μετά κάποιος να πάρει xperia?

Tom

Τα 3 μεγαλυτερα λαθη της sony ειναι:

1) Κακη υποστηριξη σε λογισμικο στο σημειο που να δινει ενα κακο update που σκαλωνει την συσκευη και να το αφηνει εκει να μην βγαζει ποτε αλλο. Ο λογος που εδωσα το xperia που ειχα μετα την ice cream κολλαγε παρα πολυ και δεν βγηκε τιποτα αλλο μετα απο αυτο.
2) Κακο after sales support. Αυτο η sony το ειχε παντα αλλα αυτην την εποχη μετραει παρα πολυ που τα ηλεκτρονικα γενικα ειναι πιο βραχυβια.
3) Πολλα μα πολλα μα παρα πολλα flagships. Καλα κινητα γενικα μιλωντας αλλα 2 χρονια τωρα εχει βγαλει 4 xperia Z..

GiorgosM.

Αυτό που έχω να πω εγώ και αυτό που βλέπω γενικά, είναι πως οι εταιρίες με τα λιγότερα σε % λάθη και ελαττωματικά κινητά είναι η apple και η samsung .Οι δύο πρωτοπόροι,”ηγέτες” της αγοράς δηλαδή, διότι μέσα από την μεγάλη παραγωγή ”ελαχιστοποιούν” τα λάθη τους.Κάθε φορά που αγοράζω ένα ηλεκτρονικό είδος είτε tv,είτε κινητό,είτε laptop έχω μια ανασφάλεια διότι τα θεωρώ σαν τα αυγά της λαμπρής και δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει-τύχει.Προσωπικά έχω πάρει 3 κινητά sony τον τελευταίο χρόνο για την οικογένεια και τα τρία λειτουργούν άριστα,αψεγάδιαστα,αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πολλά θέματα και προβλήματα σε άλλους καταναλωτές ,όπως επίσης δεν σημαίνει πως τα lg παράδειγμα που γουστάρουμε πολλοί εδώ μέσα δεν βγάζουν επίσης πολλά προβλήματα από θέματα ειδικά οθόνης τα g2 μέχρι τα “γνωστά” σε πολλούς του νεοφερμένου g3 με τις πολλαπλές αναβαθμίσεις,μπας και καταφέρει και λειτουργήσει τελικά με την περίφημη UHD οθόνη….μην πέσετε να με φάτε δεν είμαι fboy καμιάς εταιρίας lap έχω Toshiba, tv Panasonic 42 ET στο δωμάτιο & LG 50LB670V στο σαλόνι, κινητά τα ανέφερα πιο πάνω…

thodoris

οι νέες σειρές του xperia Z όπως Ζ1 , Ζ2 , Ζ3 είναι πολύ καλές που παίρνουν όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις όπως και το Τ3 . φαίνεται jacob5396 ότι έχει διορθώθει αρκετά η sony

Νικος

Εστειλα mail στο techblog και μου απαντησανε οτι δεν ειναι καλη επιλογη. Μου προτεινανε στα ιδια λεφτα μεσω skroutz, LG G2, Galaxy S4 kai S mini. Ειμαι σε διλλημα τωρα. Το G2 εχει 13αρα καμερα ενω το T3 8αρα αλλα τραβαει εξισου καλες φωτο και το βραδυ. Δε μπορει νεο κινητο να βγαζει προβληματα οπως οι ναυαρχιδες της. Mid range ειναι. Θα μου πειτε οτι δε παιζει ρολο η κατηγορια στην οποια ανηκει. Το θεμα ειναι να μη πανε τα λεφτα στα σκουπιδια, γιατι κινητο δεν αγοραζεις καθε μερα. Θα περασω απο να καταστημα Γερμανος να δω τι θα μου πουν γia to Τ3. Κριμα παντως για τη Σονυ, διοτι ηταν απ τις κορυφαιες εταιριες παγκοσμιως, αλλα κατεληξε εκει που καλτεληξε λογω κακου μαρκετινγκ. Δε βγαζεις κινητο καθε 6μηνο, ειναι σα να κοροιδευεις το πελατη. Σου λεει “εγω πηρα το Z2 και τωρα μου βγαζεις το Z3, που χει καλυτερα specs απ τη προ 6μηνου αγορασμενη συσκευη μου;” Epic fail…Βγαλε 1 καθε χρονο και να ναι τουμπανο. Εδω το G3 κυκλοφορησε 11 μηνες μετα το G2. η Samsung εκανε το ιδιο με το Note 4 ενα χρονο μετα το Note 3.

baggelis

Πάντως το Ζ3 compact που θα κυκλοφορήσει θα είναι απίστευτο και πολύ ωραίο . Το αν κάνει απολύσεις ή εχει μείωση κερδών η sony δεν νομίζω να μας πολυνοιάζει όσο βγάζει καλές ναυαρχίδες . Τα κέρδη η sony τα παίρνει και όχι εμείς .

Νικος

Ναι βλεπεις μεγαλη διαφορα εχει το Z3 απ το Ζ2. Ειναι μια βελτιωμενη εκδοση του προηγουμενου μοντελου. Συν οτι παρουσιαζει το ιδιο προβλημα στη καμερα του(κλεινει), οταν ζεσταθει. Γιατι ναι χανει κοσμος τη δουλεια του, επειδη καποια στελεχη της εταιρειας δεν κανουν καλα τη δουλεια τους. Ποια κερδη ρε μεγαλε; 1,7 δις ζημια εχει παθει. Οριστε ο λογος της ζημιας”Η Sony δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τον εαυτό της, τουλάχιστον από θέμα marketing, λόγω του ότι κυκλοφορεί κάθε 6 μήνες ναυαρχίδα.” Πες οτι παω και παιρνω το Z3, ενταξει; Μετα απο 6μηνο, θα μου βγαλει το Z4, που θα ναι καλυτερο κλασσικα. Πες δεν ειναι κοροιδια τωρα αυτο; Και δεν κοστιζει 200 ευρω, 750 απ οτι νομιζω κοστιζε και το Z2. Κοινως πεταμενα λεφτα, συν οτι μπορει να παρουσιασει παλι το ιδιο προβλημα στη καμερα του. Ο αλλος μετα, θα στραφει σ αλλη εταιρεια κι αν αυτο παει ντομινο, σημαινει χασιμο πελατειας ισον χασιμο κερδων και ζημια στην εταρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.