Sony: 1000 απολύσεις στον τομέα των smartphones

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η διοίκηση της Sony ετοιμάζεται να προβεί σε 1000 ακόμα απολύσεις από το τμήμα smartphones. Η απόφαση αυτή πρόκειται να ανακοινωθεί στις 4 Φεβρουαρίου, όπου και θα συζητηθούν τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα. Η μείωση θα αφορά κυρίως εργαζόμενους σε Ευρώπη και Κίνα και ακολουθεί τις άλλες 1000 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αποφάσεις θα τεθούν σε ισχύει έως το Μάρτιο του 2016, όπου και τελειώνει το οικονομικό έτος 2015 του Ιαπωνικού κολοσσού.Αυτό θα σημάνει τη μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 30%, ήτοι περίπου 5000 εργαζόμενοι.

Τα αρνητικά για την εταιρία και το τμήμα αυτό, όμως, δεν τελειώνουν εδώ μιας και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για καθαρές ζημιές της τάξης των $1,95 δισ. (Y230 δισ.) έως το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Παρά τις ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις της, η Sony δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κομμάτι της αγοράς και υστερεί κατά πολύ της Samsung, της Apple & της LG, αλλά και των αναπτυσσόμενων κινέζικων brands, όπως Xiaomi & Lenovo.

Πιστεύετε ότι μπορεί να δούμε κάποια ανάλογη κίνηση για τα Xperia Smartphones, όπως η περσινή πώληση του brand και του τμήματος υπολογιστών Vaio;

, Sony: 1000 απολύσεις στον τομέα των smartphones

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Η Sony με την σειρα Z3 εκανε τεραστιο αλμα…αλλα ματια που δε βλεπονται γρηγορα λησμονιουνται..Δωσε κανα φραγκο στην διαφημιση ρε Sony …. Οτι διαφημιση εχει γινει για αυτη την σειρα ειναι μονο μεσα απο τους ευχαριστημενους χρηστες…και απο τις λιγες διαφημισεις που βλεπεις ολα εχουν να κανουν μονο με το αδιαβροχο της καταστασης….πουλα και τα αλλα χαρακτηριστικα της συσκευης ντε…

George Smirlis

Πιστεύω οτι αποκλείεται η Sony να κλείσει το τμήμα smartphones και να σβήσει αυτό το αξιόλογο brand name Xperia! Κακά τα ψέματα η Sony εκτός απο τις οικονομικες-μη καλες συσκευές, έχει θέσει βάσεις καλών συσκευών μετα το πρωτο Z! Τα κινητά της εκτός απο τα φθηνά, είναι αξιόλογα και όντως μπορούν να αντέξουν πολύ καιρό με καλη διαχείρηση τους!

Νικος Στεφ.

Δεν εκανε marketing, προωθηση των προιοντων της, μεσω διαφημησης και τωρα το πληρωνει…ακριβα….

jonjon

Δύσκολα τα πράγματα! Νομίζω ότι οι Ιάπωνες έχουν αποφασίσει να κρατήσουν , μόνο ότι έχει κέρδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.