Microsoft: Ανακατατάξεις και αποχώρηση του Stephen Elop

Σε μια κίνηση αναδιοργάνωσης που κάνει η Microsoft, ο πρώην CEO της Nokia Stephen Elop, αποχωρεί από την εταιρεία. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο CEO της Microsoft Satya Nadella, εξηγεί σε ένα email προς τους εργαζόμενους ότι “η αλλαγή θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας πιο γρήγορα”.

Να υπενθυμίσουμε ότι Σεπτέμβριο του 2010 ο Elop είχε αφήσει ξανά την Microsoft για να πάρει την θέση του CEO στην Nokia..

Ο Elop ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις Lumia συσκευές μετά την εξαγορά της Nokia από την Microsoft, τώρα θα χρειαστεί να αποχωρήσει στον βωμό της αναδιοργάνωσης που κάνει η εταιρεία. Η Microsoft η οποία αυτή την περίοδο εργάζεται πάνω σε νέες Lumia συσκευές και Windows 10 Mobile, αποφάσισε ότι είναι το κατάλληλο σημείο για να αποχωρήσει. Ο Nadella λέει ότι η απόφαση πάρθηκε μαζί με τον Elop και ότι η ηγεσία του θα είναι απώλεια για την Microsoft.

Ωστόσο, εκτός του Elop υπάρχει άλλη μία αποχώρηση κλειδί, αυτή του Mark Penn που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Ο Penn ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την καμπάνια Microsoft Scroogled, η οποία με διάφορες διαφημίσεις σε εφημερίδες έκανε έντονη επίθεση στην Google και καλούσε τους χρήστες να επιλέξουν τις δικές της υπηρεσίες. Ο Penn λέει ότι αφήνει τη Microsoft για να σχηματίσει ένα ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο, αλλά δεν είναι απίθανο να ασχοληθεί με την πολιτική εν όψει των αμερικανικών εκλογών.

Εκτός από τους Elop και Penn, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν οι Microsoft Executives Kirill Tatarinov και Eric Rudder. Οι αλλαγές αυτές θα δώσουν περισσότερες δικαιοδοσίες στον Windows Chief Terry Myerson, που θα αναλάβει την ομάδα Microsoft Devices and Devices Group, η οποία θα επικεντρώνεται στις συσκευές με Windows και το engineering των Windows. Ο Scott Guthrie θα συνεχίσει να ηγείται των Cloud και Enterprise teams και ο Qi Lu θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα applications και services group.

Microsoft: Ανακατατάξεις και αποχώρηση του Stephen Elop, Microsoft: Ανακατατάξεις και αποχώρηση του Stephen Elop
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Έχει ο καιρός γυρίσματα φιλε Elopα, ήρθε και η σειρά σου να φύγεις αφού εκτέλεσε ς επιτυχώς την αποστολή σου…
σίγουρα έχεις τις καβαντζες σου, αλλά η ξεφτιλα να απολυεσαι απο τους δεσπότες σου τσουζει!

Darth

@Giorgos τα λεφτουδάκια του πηρε για την καταστροφή της nokia τα υπολιπα δεν νομίζω να των νοιαζουν

Lefteris

Και το αστείο σε αυτες τις θέσεις είναι ότι τέτοια κελεπουρια τα έχουν και με συμβόλαιο στη δουλειά όχι με σύμβαση μη τα χάσουν και τους τα πάρει άλλος…

θανασης

Καλά ξεκουμπιδια στο ξενερωτο. Καλό επιχείρημα το windows phone αλλά δεν άξιζε να θυσιαστει η νοκια στη πορεία.. Αν και μάλλον ήθελε κ κει ενα ξεκαθαρισμα, παραγινε το κακό με την ολοκληρωτική απομάκρυνση απο το χώρο των τηλεφώνων. Λες να πάρουν καμια HTC?

Γιάννης

(Ένα σχόλιο με λίγη δόση χιούμορ) Προδότη Elop…. στον αγύριστο και στο πουθενά!

Στέφανος

Παλιό προδότης! Να μην ξαναδουλέψει ΠΟΤΕ στην Microsoft και Nokia. Να μην τον προσλάβει ούτε η Turbox. Ούτε στην ποιο άγνωστη εταιρεία του πλανήτη. Του άξιζε και χαίρομαι!!! @Γιαννης +1 κι εγώ. Συνέχισε Nokia. Βγάλε και κανένα smartphone. Γιατί μας το κανεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.