O Steve Ballmer αποχαιρετά τη Microsoft μετά από 34 χρόνια

Ήταν ο 30ος υπάλληλος της Microsoft και ο πρώτος business manager και CEO της εταιρείας για πάνω από 10 χρόνια. Μετά από 34 χρόνια ο Steve Ballmer αποφάσισε να αποχωρήσει και να αφήσει πίσω του τη Microsoft στέλνοντας επιστολή στον νέο CEO της εταιρείας Satya Nadella όπου εξηγεί ότι φεύγει από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας

Ο ίδιος εξηγεί ότι είναι πολυάσχολος καθώς πλέον έχει στην κατοχή του την Los Angeles Clippers, ομάδα του NBA και ασχολείται με πολλά άλλα πράγματα όπως η διδασκαλία καθώς θα διδάσκει στο University of Southern California Marshall School of Business.

Ωστόσο, παρά την αποχώρησή του δηλώνει πίστη στην πολιτική της εταιρείας και δίνει συμβουλές και στήριξη στον Nadella λέγοντάς του ότι η Microsoft χρειάζεται να κάνει μεγάλα ανοίγματα και να ρισκάρει για να κερδίσει το στοίχημα.

Ο Steve Ballmer ήταν CEO της Microsoft από τον Ιανουάριο του 2000. Για το 2014 η προσωπική του περιουσία ανήλθε στα 20.7 δισεκατομμύρια δολάρια, βάζοντάς τον στην 32η θέση στη λίστα Forbes 400. Τον Μάιο του 2014 έδωσε προσφορά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την Los Angeles Clippers και την απέκτησε επίσημα 12 Αυγούστου.

Πήγε στη Microsoft τον Ιούνιο του 1980 και όπως είπαμε έγινε ο 30ος υπάλληλος της εταιρείας, ο πρώτος business manager που προσλήφθηκε από τον ίδιο τον Gates. Ο μισθός του ήταν στα 50,000 δολάρια μαζί με ποσοστό ιδιοκτησίας της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια των χρόνων ο Ballmer ήταν επικεφαλής διάφορων τμημάτων της Microsoft και από το 2001 έγινε ο νούμερο δυο στην εταιρεία μετά τον Bill Gates.

steve ballmer, O Steve Ballmer αποχαιρετά τη Microsoft μετά από 34 χρόνια
Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.