Οι αριθμοί του Steve Jobs

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο ασθενής Steve Jobs εμφανίστηκε επί σκηνής για την παρουσίαση του iPad 2 και ξεκίνησε όπως αρέσκεται, στην δημοσιοποίηση αριθμών για τη δυναμική και την επιτυχία των προϊόντων και των υπηρεσιών της Apple. To Techblog παρακολούθησε live όπως και οι περισσότεροι από εσάς το χθεσινό event και συγκέντρωσε τα νούμερα που ανέφερε ο Steve Jobs.

, Οι αριθμοί του Steve Jobs

– Τα ηλεκτρονικά βιβλία 2500 publishers βρίσκονται διαθέσιμα στο App Store.
– Πάνω από 200 εκατομύρια οι λογαριασμοί χρηστών στο iTunes και το App Store.
– Σχεδόν 2 δις. δολάρια έχουν κερδίσεις οι developers από τις εφαρμογές τους.
– Τα iPhone έχουν ξεπεράσει τα 100 εκ. τεμάχια σε πωλήσεις.
– Τους τελευταίους 9 μήνες του 2010 πουλήθηκαν σχεδόν 15 εκ. iPad.
– Οι εφαρμογές αποκλειστικά για το iPad είναι σχεδόν 65.000.

Τρελά νούμερα, συμφωνείτε; Έχετε αγοράσει ποτέ κάποια συσκευή Apple;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris ske

NAI!! :D!!

Nick Z.

Όχι..αλλά νομίζω πως θα προχωρήσω στην αγορά του Ipad 2.!

z3r0

Πραγματικά φαίνεται υπερβολικά αδυνατισμένος

fanis

θελω να αλλαξω κινητο κ μου αρεσει πολυ το i phone 4 αλλα ειναι πολυ ακριβο…
θα δω…

Giannis

Υπολογιστή iMac, iPod και πριν λίγες μέρες iPhone 4!

Γιώργος

Όχι και ούτε ποτέ θα πάρω προιόν της apple.Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας , απλά δεν αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε για την απόκτησή τους.

SonicYouth

Μπράβο του. Είναι παράδειγμα για όλους μας. Είναι ο πιο επιτυχημένος geek όλων των εποχών. Το πάλεψε πολλα Χρονια και τελικά τα κατάφερε ο άνθρωπος. Μέχρι και η ίδια του η εταιρία τον απελυσε όμως αυτός το πάλεψε και επανηλθε και την έκανε μέσα σε μια δεκαετία την μεγαλύτερη εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο. Χρονια να του δίνει ο θεός να μας χαρίσει ακόμα περισσότερα νέα προιντα (μακ με οθόνη αφής).

σε ένα χρονο 65000 αποκλειστικές εφαρμογές για iPad είναι Πολύ μεγάλος αριθμός. Το honeycomb θέλει Πολύ δουλεια να το φτάσει (Έχει ακόμα Μόλις 100 εφαρμογές).

Manos

Κατι που δεν καταλαβαινω ειναι το πως ειναι δυνατον να εχει το ipad 65000 δικες του εφαρμογες την στιγμη που χρησιμοποιει ακριβως το ιδιο OS με το iphone….μας δουλευει λιγακι ο φιλτατος Steve??

Zafiris

Είχα πάρει ένα iphone 3GS.Ήταν το πρώτο και το τελευταίο προϊόν apple που πήρα.Μπορεί σε μερικά πράγματα να είναι απλά και γρήγορα αλλά σε άλλα σου βγάζουν τη πίστη ή δεν σε αφήνουν να τα κάνεις όπως όλος ο απλός κόσμος.Συνεπώς έφυγα από το μήλο.

jerrakos

Απιστευτα νουμερα..Λογω των τιμων δεν εχω καταφερει να αγορασω ενα i-κατι..

stathis

manos
αποκλειστικα για το ipad einai 65000 δηλαδη ειναι προσαρμοσμενες για την οθονη του ipad και universal ενω ολο το app store iphone+ipad=350000+

Emmanuel

Συμφωνώ με τον Zafiris.
Η Apple κατά τη γνώμη μου είναι εταιρεία προς αποφυγή. Αν σας αρέσει κάποιο προΙόν τους να το σκεφτείται πολύ καλά πριν το πάρετε. Μπορεί να πηγαίνουν σφαίρα αλλά δεν σε αφήνουν να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα όπως να στείλεις μια εφαρμογή, φωτογραφία ή αρχείο σε έναν φίλο σου με bluetooth. Είχα ipod 400 ευρώ και αναγκάστικα να το πουλήσω γιατί δεν έπαιζε τίποτα άλλο εκτός από mp4. Δεν την ξαναπατάω με Apple. Τώρα στο Android παίζω divx, xvid, ogg, theora και ότι κατεβάσει η φαντασία μου!

Καλό το ipad λοιπόν αλλά θα περιμένω να γίνουν καλά τα android tablets.. δεν την πατάω ξανά με Apple.

πετρος γκετσοπουλος

ξεχνα ομως οτι το ανδροιδ δεν εχει ξεκινησει ακομα την κυκλοφορια

Emmanuel

ναι το ξερω.. και τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας των xoom και galaxy tab 2 ουσιαστικά δεν θα λένε τίποτα.. δεν θα έχουν τίποτα εφαρμογές και γενικά είναι νωρίς.. έχουν αρκετά μειονεκτήματα..

Θα περιμένω 1-2 χρόνια για tablet. Πιστεύω τώρα είναι λάθος κίνηση να πάρει κάποιος ipad όπως επίσης λάθος να πάρει κάποιος honeycomb.

sql

Καλά, προφανώς στην apple δεν παίζουν ρόλο ούτε “οι αριθμοί” ούτε τα specs. Απλά χρησιμοποιούν έξυπνα marketing tricks για να προβάλλουν τα προιόντα τους ως πρωτοποριακά.
Ε, και μετά προφανώς πηγαίνει ο κάθε ουζμπέκος και αγοράζει iphone 4 μόνο και μόνο για να το έχει ως status symbol.

Marios Basileiou

@sql ++ Συμφωνω και επαυξανω,γιαυτους ολα ειναι νουμερα!!!Νουμερα να δειξουμε για να φανατισουμε,Νουμερα να παρουμε-εισπραξουμε,Νουμερα φανατικους να αποκτησουμε(τωρα που το ξαναβλεπω ακουγεται καπως αλλα εγω εννοω πολυ κοσμο 😛 )
Εχω ενα ipod shuffle απο το καινουργια νομιζω… κιαυτο ευρτο βρηκε κατω η μητερα μου αλλα οταν ειδα οτι ενα απλο καλωδιο usb ειχε πανω απο 10 ευρω το αφησα στο συρταρι(μαλλον κατι ηξερε αυτος που το πεταξε :P).Μια χαρα παιζει και το κινητο μου

Κostas Pasvantis

Iphone 3G , macmini και τωρα ετοιμαζομαι για το ipad . Οτι και να λενε αυτοι που πανε κοντρα στην εταιρια κανουν λαθος . Δεν υπαρχει πιο βολικες και ευκολοχρηστες συσκευες απο τα apple . Και να πω την αληθεια η λογικη τους κανω μονο οτι μπορω να κανω ετσι οπως θα επρεπε να ειναι , ειναι απολυτως σωστη .Τελικα ειναι και θεμα γουστου , Οποιος γουσταρει ας τα παρει οι υπολοιποι γιατι εχετε τετοια κοντρα ειναι παραλογο . Δεν σας υποχρεωνει κανεις να τα παρετε . Ασε που με apple παιρνεις και ολες τις αναβαθμησεις . Οχι οπως τα android . Παρακαλας , ελπιζεις και στο τελος τιποτα ,Τα ξερω γιατι εχω ενα HTC MAGIC και ενω ειναι 1 χρονου μοντελο το ξεχασε η εταιρια του . Ενω το απλο iphone 3G εχει περασει ολες τις αναβαθμησεις μολις εβγαιναν . Δυο χρονων και ειναι σαν καινουργιο .

#FN$#

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα ποτέ προϊόν της apple -δε λέω τίποτα για το μέλλον πάντως! :P-.
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι συσκευές και τα περιφερειακά της φαντάζουν υπέρ-υπερεκτιμημένα. Και από την άλλη, δε συμπαθώ ιδιαίτερα τις “κλειστές” αρχιτεκτονικές καθώς και τις τεχνικές μάρκετινγκ του τύπου “εγώ είμαι και καμιά άλλη” που χρησιμοποιεί συχνά η εταιρία…

SonicYouth

φιλε#FNS# δικαιολογω την κακή σου άποψη για την απλ. Και Εγω τα ίδια έλεγα πριν πάρω το πρώτο μου μακ. Η αλήθεια είναι Ότι πρώτα είχα πάρει ένα iPod πριν 6 Χρονια γύρω στα 300 ευρω με 30 gb. Παρά πολλα και τα λεφτά Αλλα τότε τα 30 gb σε φορητή συσκευή Ήταν κάτι το απίστευτο. Έλεγα λοιπόν τότε Ότι είναι Πολύ ακριβό για την κατασκευή του. Παρόλα Αυτά έμεινα Πολύ ευχαριστημένος και λειτουργεί ακόμα τέλεια. Πριν 4 Χρονια σκεφτομουνα να πάρω έναν υπολογιστή καινούριο. Είχα δει σε έναν φίλο μου ένα μακ, Αλλα μου φαινόταν Πολύ περίεργο το πως δουλεύει. Αναρωτιομουνα λοιπόν Γιατι κοστίζουν τόσο; Τελοσπαντων λέω για να δούμε Γιατι δεν την παλευα άλλο με windows και πήρα μακμπουκ προ. Τότε Κατάλαβα λοιπόν την φιλοσοφία της απλ και Γιατι ένα προϊόν της κοστίζει κάτι παραπάνω απο τους απλούς υπολογιστές. Τώρα πλέον τα windows μου φαίνονται ως κάτι παιδικό και Πολύ προβληματικό. Τελοσπαντων δεν μπορούμε να πούμε για το iPad Ότι είναι και Πολύ ακριβο. Η Μονή συσκευή που Μπορεί να το ανταγωνιστεί αυτη τη στιγμη είναι το xoom όπου θα πωλειτε στα 800 € και με ένα λειτουργικό που πρώτη φορά βγαίνει σε ταμπλετες με ελάχιστες εφαρμογές αυτη… Συνέχεια »

#FN$#

@SonicYouth: Δεν έχω και τόσο μεγάλο πρόβλημα με την εταιρία και ίσως είναι η αλήθεια επιδιώξω την αγορά κάποιου macbook pro. Και από την άλλη το ipad, όντως δεν είναι και τόσο ακριβό {αν και θα περίμενα να έρθει 1α Ελλάδα και βλέπουμε, τέσπα}.

Απλά, με χαλάνε ορισμένα πράγματα {και τακτικές} που δεν υιοθετεί καμιά άλλη εταιρία. Δεν ξέρω, ίσως να είναι ιδιοφυής ο τρόπος που φτιάχνει software, αλλά νομίζω πως το χαλάει με την τιμή του hardware μερικές φορές. Κοινώς, όταν θα πρέπει να πληρώσω 2,5 χιλιάρικα για 1 mac pro και να έχω ότι θα έχω αν αγοράσω 1 “απλό”, “κλασσικό” PC με 800 ευρώ, ε, δεν ξέρω, μου φαίνεται κάπως περίεργο! 😛

F33L

bravo gianni #5 εισαι και εσυ ενα θυμα της apple
για εμενα if the price is not right, then i am not buying..

kostis

Εχω πάρει ένα iPod nano 4gb και δεν το χρησιμοποιώ καθόλου! Μου κάνει την ζωή δύσκολη όταν θέλω να του φορτώσω τραγούδια!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.