Steve Jobs, Παραιτήθηκε από CEO, παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο

Παραιτήθηκε από το τιμόνι της Apple ο Steve Jobs. Ο μέχρι πρόσφατα CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της εταιρίας, γνωστοποίησε αυτή του την απόφαση μέσα από μια επιστολή που δημοσίευσε στο ίντερνετ. Ο Steve Jobs κάνει λόγο ότι πλέον δεν είναι σε θέση να ηγηθεί της εταιρίας του και τοποθέτησε στη θέση του τον συνεργάτη του Tim Cook. Ο Steve υπόσχεται ότι οι φωτεινότερες και πιο καινοτόμες ημέρες της Apple βρίσκονται μπροστά της.

update: Παιδιά, έχω αρχίσει να σβήνω πράμα στα σχόλια! Παρακαλώ μην βρίζετε και μην γράφετε προκλητικά μηνύματα. Σεβαστείτε τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Steve Jobs:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple’s brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

, Steve Jobs, Παραιτήθηκε από CEO, παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

The end of an era…

Πάντως και πάλι κερδίζει το παιχνίδι του marketing ο Jobs…
Αυτή η είδηση, λίγο πριν την παρουσίαση του iPhone 5, θα εκτοξεύσει για ακόμα μια φορά τις πωλήσεις…

jacobi

Σε ευχαριστουμε για ολα φιλε Steve Jobs. Εκανες, κανεις και θα κανεις τους windows users να κοκκινιζουν απο ντροπη και να κλαίνε. Σε ευχαριστουμε για ολα. Μας προσφερεις την κορυφη και εκει θα μεινουμε

Vasilis

Μην ξεχνάτε οτι αν δεν υπήρχε η Microsoft… η Apple θα είχε πτωχεύσει.
Mην ξεχνάτε οτι η Microsoft εξακολουθεί να είναι πρώτη με τεράστια διαφορά στo λειτουργικό απο την Apple.

Nikkos K

Έγινε αυτό που όλοι το γνωρίζαμε, αλλά δεν ξέραμε το πότε θα συμβεί. Ας μην τον καταδικάζουμε όμως τον άνθρωπο. Ζει ακόμα και….δεν του απαγορέυει κανείς να συμμετέχει στα keynotes. Σκεφτείτε στην παρουσίαση του iPhone 5 να εμφανιστεί από το πουθενά!

Και ο Tim Cook είναι μεγάλο μυαλό και σίγουρά θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Apple. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης. Η Apple σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και συνεχίζει ακάθεκτη.

makis

ρε παιδια ειτε σας αρεσει η apple ειτε οχι πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο steve jobs ειναι ιδυιοφοία όπως και ο bill gates. Ειναι σαν να εισαι ρεάλ και να μην παραδέχεσαι οτι η barcelona αυτη τη χρονική στιγμή είναι καλύτερη

aggelos

παραιτηθηκε γιατι βγηκε το σκανδαλο με τον κουστω χαχαχαχα 😛
https://techblog.gr/mobile/cousteau-iphone-caspian-see-6652

στελακοσ

πεδια δεν ξερω αν γνωριζεται αλλα ο αν8ρωπος εχει καρκινο στο πακγρεασ οποτε ας αφισουμε τα σχολεια περι εταιριων κτλπ δειτε τιν ανθρωπινη πλευρα καλυτερα…

jek

@στελακοσ +1

Στέλιος

@στελακοσ +1 και από εμένα

Nick

Ο άνθρωπος είναι (και φαίνεται) πολύ άρρωστος. Αρκεί να δείτε την ιστορία του σε φώτο στο http://www.allaboutstevejobs.com και θα καταλάβετε! Ήμουν, είμαι και θα είμαι θαυμαστής του διότι στο computer business ήταν πολύ, μα πολύ μπροστά απ’ όλους…
Σ’ ευχαριστούμε Steve για τα Macintosh, το ipod, ipad, itunes, το Mac OS X και πολλά ακόμα!

mokmo

αστοχη η εκτιμηση του βαγγελη με την ανακοινωση χτες η μετοχη της εταιρειας του επεσε 20 και κατι δολλαρια.σιγα την ιδιοφυια μακη ουτε να προγραμματισει δεν ξερει καλα.ενας πολυ ικανος στο μαρκετινγκ ανθρωπος ειναι. σε παλια δημοσκοπηση φανατικοι των προιοντων της απλ τον αναγνωρισανε ως δημιουργο του ιντερνετ και του ηλεκτρονικου υπολογιστη.οι συμπαθουντες μπορειτε να διαβασετε στο νεοσυντηρητικο gizmodo πως κλαινε το γκουρου τους.Βδομαδες πριν στο ιδιο μπλογκ γραφανε ποσο hitech σκοτωναν τους αφγανους.

stathis

χμμμ. δεν ξερει να προγραμματισει ο steve jobs. φανταζομαι αυτο το διαπιστωσες οταν βρισκοσασταν μαζι πριν πολλα χρονια κατω απο εναγκαραζ και φτιαχνατε τους πτωτους υπολογιστες. λογικο μου ακουγεται αυτο που λες και σιγα την υδιοφυια μωρε iq ραδικιου ειχε ο ανθρωπος που ενω η αππλε ειναι κυριοελλεκτικα για χρεωκοπια την εκανε να εχει πιο πολυ ρευστο και απο την κυβερνηση . λεω να παρουνε εσενα για αντικαταστατη . χωρις τον steve jobs δεν θα υπηρχαν οι υπολογιστες και τα κινιτα οπως τα ξερουμε σημερα του το αναγνωριζουν ΟΛΟΙ apple haters και μη και για αυτο δεν ευθηνεται ουτε το μαρκετινκ(που δεν ειναι καν επιστημη) αλλα η εξυπναδα η δημιουργηκοτητα και η ευστροφια αυτου του ανθρωπου ειτε μας αρεσει η φιλοσοφια του ειτε οχι .

Βαγγέλης

@mokmo η πτώση της μετοχής είναι κάτι το αναμενόμενο μετά από μια τέτοια είδηση, εξάλλου δεν έπεσε και πολύ…
το θέμα είναι οτι όλη μέρα σήμερα, παγκοσμίως, πρώτη είδηση είναι η παραίτηση του Jobs, οπότε το όνομα της Apple θα μείνει ψηλά στα headlines για πολύ καιρό ακόμα και σε ένα μήνα σίγουρα θα γίνει πανικός στην παρουσίαση της Apple…..

Antonis

Κριμα παντος. Περαστικα στον Steve Jobs γιατι μαλον γι αυτο το λογο εφυγε.

Nick

@Stathis. Να προσθέσω επίσης 2 πραγμτατάκια σχετικά με την ανακάλυψη του internet και των Η/Υ (αναφέρθηκε παραπάνω): Το internet, όχι, δεν το ανακάλυψε ο άνθρωπος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Τι να θυμήθω;; Ότι κάποτε που ήμασταν συνδρομητές σε BBS (Compulink) και πληκτρολόγούσαμε ασταμάτητα στο command line του server του ΙΤΕ (ath.) για το κάθετι,, ήταν ωραία;; Ή μήπως κάνοντας ακριβώς τα ίδια, σε εποχές DOS ή προσπαθώντας να γράψουμε και να τυπώσουμε σωστά Ελληνικά, στα WIN 3, ήταν ωραία;; (ενώ παράλληλα βλέπαμε με το κυάλι τους χρήστες MAC να δημιουργούν και να απολαμβάνουν τη συμβίωσή με ένα MAC). E, όχι δεν ήταν. Το web όπως είναι σήμερα, “χτίστηκε” στα υπόγεια του CERN, πάνω σε ένα Next Cube, με λειτουργικό NextStep (το Mac OS X, δηλαδή, όταν ήταν μωρό) όπου ο Jobs και κάτι άλλα “ρεμάλια” του τύπου Avie Tevanian, Guy Tribble κ.λπ. είχαν ετοιμάσει. Ούτε τους υπολογιστές ανακάλυψε επίσης. Τους “ανακάλυψε” όλος ο κόσμος όμως, όταν συμβίωσε μαζί τους μέσω του GUI της Apple και κατ’ επέκταση με τα Win. Να μην ξεχάσω επίσης να ευχαριστήσω και τα παιδιά της PIXAR (Toy Story, Monsters Inc., Cars κ.λπ.) καθώς και έναν παλιο-PowerMac G4 που δουλεύει ασταμάτητα επί 10ωρο ημερησίως, σε επαγγελματικό… Συνέχεια »

Δημητρης Χατζηστρατης

Μαλλον εγινε ενα λαθακι σχετικα με τη παραιτηση του Steve…η αληθεια βρικσεται σε αυτη τη φωτο: https://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/222766_700b.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.