Steve Wozniak: Κατά της αφαίρεσης της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών

Ο Steve Wozniak, ήταν αυτός που ίδρυσε την Apple μαζί με τον Steve Jobs το 1976 και αποχώρησε το 1985. Ο ίδιος πολλές φορές ερωτάται για τα προϊόντα της Apple και δεν είναι λίγες οι φορές που εκφράζει τις διαφωνίες του με τις αποφάσεις της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Wozniak μίλησε για την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών. Στην περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει, υπάρχουν δεκάδες φήμες που λένε ότι στο iPhone 7 η Apple θα αφαιρέσει την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών, για να κάνει το επόμενο iPhone πιο λεπτό ενώ στην κάτω πλευρά θα μπει ένα δεύτερο ηχείο.

steve wosniak, Steve Wozniak: Κατά της αφαίρεσης της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών

Κάποιες πληροφορίες λένε ότι μέσα στο κουτί θα μπουν ακουστικά τα οποία θα συνδέονται μέσω της θύρας Lightning, άλλες μιλούν για Lightning-to-headphones αντάπτορα, ενώ υπάρχουν και οι πηγές που μιλούν για ασύρματα ακουστικά. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί fans της Apple, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και μαζί τους παίρνει θέση ο Steve Wozniak.

Ο Wozniak θεωρεί πως η απόφαση αυτή θα αποξενώσει τους fans της Apple και οι πελάτες της θα αντιδράσουν. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι fan των ασύρματων ακουστικών, το Bluetooth με την υπάρχουσα τεχνολογία δεν είναι η κατάλληλη και πριν προχωρήσουμε στην αφαίρεση της θύρας ακουστικών, θα πρέπει να γίνουν κάποιες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα. Επιπλέον, ο Wozniak αναφέρει ότι πλέον τα αγαπημένα του ακουστικά θα πρέπει να έχουν έναν ακόμη αντάπτορα για να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει στο επόμενο iPhone (κάτι που προφανώς δεν του αρέσει).

Εκτός από την υποδοχή ακουστικών, ο Woz αναφέρθηκε και στην θύρα USB Type-C, την οποία λέει ότι απολαμβάνει και ότι η Apple θα πρέπει να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της και να προσαρμοστεί.

Μέχρι να ανακοινώσει η Apple τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus (πιθανότατα 7 Σεπτεμβρίου) δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα αφαιρέσει την θύρα ακουστικών, αν και πολλοί το θεωρούν δεδομένο. Ακόμη και η Samsung κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης του Samsung Galaxy Note 7 πέταξε το καρφί προς την Apple για την 3.5 χλστ. υποδοχή.

steve wosniak, Steve Wozniak: Κατά της αφαίρεσης της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Για να έφτασε και ο ίδιος ο ιδρυτής της Apple να την κράζει έτσι για το iPhone φανταστείτε οι πελάτες τι θα έπρεπε να κάνουν είναι που εμείς που δεν γουστάρουμε iPhone ότι δεν έχουμε τα λεφτά η ότι δεν ξέρουμε από τεχνολογία η από μόδα και γιαυτό δεν το αγοράζουμε σε λίγο θα μας πούνε ότι ζηλεύουμε κιόλας και νιώθουμε και μειονεκτηκα και από πάνω λοιπόν αρχίστε σιγά σιγά να πηγαίνετε σε καμία εταιρεία της προκοπής γιατί εκτιθεστε.

One

Καλα τα λέει αλα να φώναζε πιο πριν και οχι τωρα που δεν εχει νόημα.

One

Αλλα εχει αποχωρίσει απο την Apple οποτε ειναι λογικο.

Don mitso mou

Το μακροβιότερο apple-celebrity-whore που γνώρισε ποτέ ο κόσμος της τεχνολογίας.

NtinosMD

Για να δουμε… εφοσον δεν περιμενουμε τιποτα το καινοτομικο και φετος απο την apple ( κ παλι ) στο iphone, ας δουμε τι φαση θα παιχτει με την απουσια της συγκεκριμενης θυρας. Μετα τη πατατα τυπου who needs a desktop , when you have an ipad για να δουμε πως θα εξελιχθει το who needs a headphone jack …

Θάνος

Αν είχε στο κουτί και το ανταπτορακι για να μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κόσμος και άλλα ακουστικά που Ίδη έχει καλό θα ήταν.

vasilist

Ένα έξτρα ανταπτορα για να ακούς μουσική από ακουστικά της προκοπής δεν είναι και ότι καλύτερο.
Πόσες φορές θα το ξεχάσεις, πόσο θα εξέχει από το τηλέφωνο, πόσο ανθεκτικό θα είναι και αν έχει ελαστικότητα κτλ κτλ εδώ μια έξτρα μπαταρία που κουβαλάω για το G5 μου είναι βάρος στο μυαλό να το έχω στο νου μου και την αφήνω στο αμάξι πόσο μάλλον να έχω στην τσέπη μου ένα έξτρα Ανταπτορα τον οποίο θα πρέπει να αλλάζω από ρούχο σε ρούχο όταν αλλάζω.

Nick

Πάμε στοίχημα σε 2 χρόνια δεν θα υπάρχει κινητό με θύρα 3,5 ?

tester

attention -whore ο Wozniak εγραψαν…σε τεχνολογικό site. Ασχολιάστο, γιατί αν σχολιάσω όπως πρέπει, δεν θα δημοσιευθεί.

Don mitso mou

@tester

Λάθος μου. Ηθελα να γράψω publicity whore.

Το χειρότερο δεν ειναι αυτο,αλλα η αφέλεια του η οποία συγκρίνεται μόνο με την επιστημονική του ευφυΐα και φυσικά την παντελή έλλειψη του τί να κανεις ενα προϊόν αφού το δημιουργήσεις. Το χειρότερο απο όλα ειναι πως όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί την αμερικανική χαζομάρα των media να τον ψάχνουν για να κανεις δηλώσεις για κάθε νέο προϊόν της apple. Εκτέθηκε χωρίς λόγο και χάλασε άθελα του την εικόνα που είχαν πολλοί στον χώρο του.

Nio

Για μένα είναι η μεγαλύτερη μαγκιά που πάει να κάνει η Apple. Μπράβο. Τώρα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί κατατασσομαι υπέρ αλλά μπράβο. Ευελπιστώ στο μέλλον και στην αφαίρεση του στρογγυλου κεντρικού κομβιου που δεν μου αρέσει καθόλου.

Αντιαριστερος

Αν ο Wozniak ήταν στο τιμόνι αντί του Jobs, η Apple θα ήταν πολύ μπροστά κι όχι με κολλημένα μυαλά

Don mitso mou

“Αν ο Wozniak ήταν στο τιμόνι αντί του Jobs, η Apple θα ήταν πολύ μπροστά κι όχι με κολλημένα μυαλά”

Επαναφορά της λοβοτομής ΑΜΕΣΑ

kostasb16b

νομιζο καλυτερα να εχουν όλα μια θυρα και ευτυχως που το εκανε apple γιατι αλλιως άλλη εταιρια θα ειχε ακουσει τρελο βρυσιδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.