Sun Microsystems | Επεκτείνει την οικογένεια των SPARC Enterprise Servers

, Sun Microsystems | Επεκτείνει την οικογένεια των SPARC Enterprise ServersΗ Sun Microsystems και η Fujitsu επέκτειναν σήμερα τη σειρά Sun και Fujitsu SPARC(R) Enterprise server με την εισαγωγή δύο νέων συστημάτων που βασίζονται στον επεξεργαστή UltraSPARC T2 Plus. Εκτεινόμενοι από την άκρη του δικτύου στην καρδιά της επιχείρησης, οι τρίτης γενιάς CMT SPARC Enterprise T5140 και T5240 servers προσφέρουν σημαντική απόδοση και δυνατότητα εξέλιξης επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ενοποιήσουν το datacenter σε ένα ενεργειακά αποδοτικό υπολογιστικό περιβάλλον, με δυνατότητες βελτιστοποίησης και διαχείρισης στηριζόμενες στο Λειτουργικό Σύστημα Solaris 10.

Οι SPARC Enterprise T5140 και T5240 servers προσφέρουν μέχρι και 16 φορές υψηλότερη υπολογιστική ισχύ από τα ανταγωνιστικά two-socket x86 συστήματα και μέχρι 32 φορές υψηλότερη υπολογιστική ισχύ από τα ανταγωνιστικά four-socket x86 συστήματα. Οι SPARC Enterprise T5140 και T5240 servers των εταιριών Sun και Fujitsu προσφέρουν μέχρι και τριπλάσια απόδοση από τα ανταγωνιστικά RISC συστήματα απαιτώντας μόνο τον μισό χώρο.

«Η απόδοση και η δυνατότητα εξέλιξης που έχουμε σχεδιάσει σε αυτά τα νέα multi-socket συστήματα συνδυάζοντας τον επεξεργαστή T2 UltraSPARC και το Solaris θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό» είπε ο John Fowler, αντιπρόεδρος, Systems Group, Sun Microsystems. «Μέσα σε δυόμιση μόνο χρόνια αυξήσαμε την CMT απόδοση περισσότερο από 5 φορές χωρίς να περιορίσουμε ούτε στο ελάχιστο την αποδοτικότητα από πλευράς χώρου ή ισχύος. Οι πελάτες έχουν τώρα περισσότερες δυνατότητες με λιγότερους πόρους, είτε αναπτύσσουν Web 2.0 υπηρεσίες ή τρέχουν τις καθιερωμένες εφαρμογές CRM ή ERP».

«Οι νέοι SPARC Enterprise servers που παρουσιάζουμε σήμερα στρέφουν τις εταιρίες στο virtualization των υπολογιστικών υποδομών τους και δημιουργούν σταθερές υποδομές Διαδικτύου με μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και υψηλή απόδοση προκειμένου να προσφέρουν Web και επιχειρησιακές υπηρεσίες», είπε ο Tatsuo Tomita, corporate senior vice president της Fujitsu. «Αυτοί οι SPARC Enterprise servers είναι ταχύτεροι και προσφέρουν καλύτερη απόδοση τιμής από τους ανταγωνιστικούς RISC-based servers καθώς επίσης προσφέρουν επιπλέον ένα ασύγκριτο τρόπο μετεγκατάστασης από τα ιδιόκτητα UNIX συστήματα. Οι καινοτόμοι SPARC Enterprise servers και το Λειτουργικό Σύστημα ανοικτού κώδικα Solaris OS – σε συνδυασμό με τα ζωτικής σημασίας συστήματα της Fujitsu, ωφελούν τις επιχειρήσεις των πελατών μειώνοντας σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες με ασύγκριτη υπολογιστική πυκνότητα και μοναδική απόδοση ισχύος. Προστιθέμενο όφελος για τους πελάτες αποτελεί το γεγονός ότι οι SPARC Enterprise T5140 and T5240 servers είναι φιλικοί προς το περιβάλλον από την άποψη της μείωσης των περιβαλλοντικών δαπανών τους».

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nmpardakis

Aυτά είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.