Google, o Sundar Pichai νέος υπεύθυνος για σχεδόν όλα τα προϊόντα

Σε σημαντική αναδιοργάνωση του management της Google προχώρησε ο CEO της εταιρείας, Larry Page μεταφέροντας την ηγεσία σημαντικών προϊόντων της Google στα χέρια του Sundar Pichai. Ο Sundar Pichai που τα τελευταία 9 χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό στέλεχος που χαίρει σεβασμού δεν θα είναι υπεύθυνος μόνο για Android, Chrome και Google Apps.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Re/code η Google έστειλε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους της ενημερώνοντάς τους ότι ο Sundar Pichai αναλαμβάνει όλα τα προϊόντα εκτός από το YouTube στο οποίο ηγείται η CEO Susan Wojcicki η οποία λογοδοτεί απευθείας στον Larry Page. Αναλαμβάνει την έρευνα, το Search, Maps, Google+, το εμπόριο, διαφημίσεις και υποδομές. Αυτό σημαίνει ότι οι 6 υπάρχοντες executives των τμημάτων αυτών θα δίνουν αναφορά στον Pichai και όχι πια στον Larry Page.

O Pichai είναι στην Google από το 2004 και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ως manager της ομάδας του Chrome και στη συνέχεια έγινε επικεφαλής του Chrome και Google Apps και τώρα είναι επικεφαλής σχεδόν όλων των προϊόντων της Google.

O στόχος του Page είναι να έχει λιγότερες αρμοδιότητες ο ίδιος ο οποίος εκτός από τα παραπάνω που παραχώρησε στον Pichai, έχει την ευθύνη για το εμπορικό τμήμα, πρόσβαση και ενέργεια, Nest, Calico, Google X, corporate development, νομικά, οικονομικά και business. Ο ίδιος φέρεται να αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να επικεντρωθεί καλύτερα σε υπάρχοντα και νέα projects της Google.

sundar pichai google products, Google, o Sundar Pichai νέος υπεύθυνος για σχεδόν όλα τα προϊόντα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος Νς.

Ωραία όλα αυτά αλλά πότε με το καλό θα αφήσουν επιτέλους την Microsoft να φτιάξει τις δικές της εφαρμογές Google; Το έχουν κάνει παρωδία…

μανος

Μπραβο στον page που εμπιστευεται τοσο νεο ανθρωπο για μανατζερ νο 2 στην ιεραρχια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.