Symantec, Νέες σουίτες προστασίας και ασφάλειας διαδικτύου

Η Symantec ανακοίνωσε τη διάθεση του διευρυμένου portfolio λύσεων Protection Suites για μικρές επιχειρήσεις και εταιρικούς πελάτες με την προσθήκη της τεχνολογίας Web security, μετά την απόκτηση της Mi5 Networks. Οι ολοκληρωμένες λύσεις Symantec Protection Suite Small Business Edition και Symantec Protection Suite Enterprise Edition είναι σχεδιασμένες για να διασφαλίζουν τις επιχειρήσεις από τους κινδύνους ασφαλείας και τις εισβολές, εξασφαλίζοντας την διαθεσιμότητα των συστημάτων και των κρίσιμων πληροφοριών.

Η σουίτα Symantec Protection Suite Small Business Edition αποτελεί μία εύκολη στη χρήση λύση προστασίας κρίσιμων εταιρικών δεδομένων, μέσω της εξασφάλισης τους απέναντι στις σύγχρονες απειλές malware και spam και μέσω της ταχύτατης ανάκτησης των υπολογιστικών συστημάτων. Η συγκεκριμένη σουίτα παρέχει πλήρη προστασία, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου οι αστοχίες του υπολογιστικού συστήματος και οι κίνδυνοι malware και spam προσδιορίζονται και αντιμετωπίζονται άμεσα. Η εύκολη στη χρήση, αποτελεσματική και ασύγκριτη προστασία που προσφέρει, επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα με μία σουίτα που απαιτεί ελάχιστη διαχείριση κατά την εγκατάσταση, ανάπτυξη και διαχείριση της.

Η σουίτα Symantec Protection Suite Enterprise Edition περιλαμβάνει τις λύσεις Symantec endpoint security, messaging security και την τεχνολογία ανάκτησης συστήματος, οι οποίες επιτρέπουν στον πελάτη να μειώσει το κόστος ασφάλειας του εταιρικού περιβάλλοντος και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κινδύνων της σημερινής ΙΤ υποδομής. Πολλαπλά επίπεδα προστασίας διασφαλίζουν ότι οι πελάτες είναι πλέον σε θέση να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους, ενώ παράλληλα διαθέτουν συνεχή προστασία σε όλες τις πλατφόρμες. Σε ενδεχόμενη αστοχία του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να ανακτήσουν μεμονωμένα αρχεία σε διάστημα δευτερολέπτων ή να ολοκληρώσουν την επαναφορά των συστημάτων Windows σε λίγα μόνο λεπτά, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο downtime του συστήματος. Με τον συνδυασμό ασφάλειας, με τεχνολογίες backup και ανάκτησης, η Symantec επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προστατεύουν, να διαχειρίζονται εύκολα και να ελέγχουν με αυτοματοποιημένες διαδικασίες τα πολύτιμα δεδομένα τους.

Σύμφωνα με το Symantec Internet Security Threat Report Volume XIV κατά τη διάρκεια του 2008, αναγνωρίστηκαν 60% περίσσότερα νεα malware σε σχεση με το 2007 . Η συνεχόμενη εξέλιξη του διαδικτύου, προσδίδει μία σειρά από στόχους καθώς και διάφορα μέσα με τα οποία μπορεί να ξεκινήσει μία κακόβουλη δραστηριότητα. Η Symantec παρατήρησε ένα μέσο όρο 75,158 ενεργών bot-infected υπολογιστών την ημέρα κατά τη διάρκεια του 2008, μία αύξηση 31% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το 2008, τα bot δίκτυα ήταν υπεύθυνα για την διανομή περίπου του 90% όλης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που χαρακτηρίστηκε ως spam. Η Symantec επισήμανε αύξηση 192% στο spam που εντοπίζεται στο διαδίκτυο, από 119.6 δισεκατομμύρια μηνύματα το 2007 σε 349.6 δισεκατομμύρια το 2008.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Γιατί λέγονται σουίτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]