Σε ανοδική πορεία η αγορά των tablets

Σύμφωνα με νέες αναφορές, οι πωλήσεις των tablet έχουν αυξηθεί παγκοσμίως. Το μερίδιο αγοράς έχει αυξηθεί κατά 11% και το δεύτερο τρίμηνο του 2014 οι πωλήσεις έφτασαν τις 49.3 εκατομμύρια συσκευές. Παρόλο που τα νούμερα είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπήρξε μια μικρή πτώση 1.5% από το πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Η πτώση αποδίδεται στο αυξανόμενο μέγεθος των οθονών στα smartphones καθώς και στην τάση των χρηστών να κρατάνε τα tablets για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν προβούν σε αναβάθμιση.

Η Apple είναι πρώτη στις πωλήσεις, με 13,3 εκατομμύρια iPad το δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αποτελεί πτώση σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. H Samsung είδε και αυτή μια πτώση στις πωλήσεις της σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο με το μερίδιο αγοράς να πέφτει στο 17.2%.

Τα πράγματα ήταν καλύτερα για την Lenovo καθώς κατάφερε να ξεπεράσει την Asus στα tablet, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 2,4 εκατομμύρια μονάδες και στο τέλος να καταλαμβάνει το 4.9% της αγοράς. Η Asus τώρα έχει το 4.6% της παγκόσμιας αγοράς και την Acer με 2%.

Η μελέτη διεξήχθη από την IDC και εκτός αυτών έδειξε ότι πολλές εταιρείες που αποφάσισαν να μπουν στην αγορά των tablet κατάφεραν να έχουν σχετική επιτυχία. Επίσης εταιρείες που πρόσφεραν tablet μαζί με την αγορά υπολογιστών κατάφεραν να προσελκύσουν αγοραστές.

tablet sales increased, Σε ανοδική πορεία η αγορά των tablets


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos.last

Παράξενο εφόσον οι ιντσες στα smartphone προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ολυμπο σε διαστάσεις.
Εγώ απο την άλλη πήρα note 2 και η αλήθεια είναι οτι με βόλεψε καλύτερα απο μια ταμπλέτα.

Tasos

Εγώ πάντως που έχω το tablet Z2 είμαι ικανοποιημένος και από την απόδοση του και από τα ζωντανά χρώματα που έχει μέσω της τεχνολογίας triluminos.

gerasimos

Good from lenovo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας