Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Φαράζογλου της ASUS

Με τον Θοδωρή γνωριστήκαμε πρόσφατα στο event Athens Digital Week και είχαμε την χαρά να μας απαντήσει σε μερικές καυτές ερωτήσεις για την πορεία και το μέλλον της ASUS στην χώρα μας. Ο Θοδωρής είναι ένας ζεστός άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και πάθος για αυτό που κάνει. Αναγνωρίσαμε την πλήρη αφοσίωση του στα ιδανικά της μαμάς ASUS και την προσήλωσή του να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της εταιρείας, στην αγορά της χώρας μας.

, Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Φαράζογλου της ASUSΠότε ξεκίνησε το γραφείο της Asus στην Ελλάδα και τι προβλήματα αντιμετωπίσατε στην αρχή;
Το γραφείο της Asus στην Ελλάδα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008. Τα official κανάλια διανομής είναι η Oktabit και η Interset για όλη την γκάμα των πριόντων και η Infoquest για τα components (Motherboard, Vga κλπ) ,ενώ τα προιόντα μας διατιθενται από όλες τις μεγάλες αλυσίδες πληροφορικής όπως το Πλαίσιο, τα Multirama και το Ε-shop. Η οικογένεια των EeePC διατίθεται και μέσα από τα καταστήματα Wind και Vodafone. Θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί υποστήριξη στους Telcoms (Vodafone, Wind) επειδή τα EeePC είναι υπολογιστές και όχι κινητά τηλέφωνα. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει δωρεάν Help Line 00800-44142044 όπου απαντάνε Έλληνες τεχνικοί και λύνουν όλα τα προβλήματα των χρηστών Asus EeePC και φορητών υπολογιστών.

Μιας και αναφερθήκατε στην τεχνική υποστήριξη, οι επισκευές των προϊόντων της Asus που γίνονται;
Η Asus δίνει δύο (2) χρόνια εγγύηση σε όλα τα προϊόντα και είναι η μοναδική εταιρεία που δίνει ένα (1) χρόνο εγγύηση στις μπαταρίες των EeePC και των φορητών υπολογιστών, ενώ ο ανταγωνισμός δίνει έξι (6) μήνες. Με την υπηρεσία Collect and Return παραλαμβάνουμε το προϊόν προς επισκευή από το χώρο του χρήστη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου πέντε (5) εργάσιμες μέρες το έχουμε επιστρέψει επιδιορθωμένο χωρίς καμία χρέωση. Εάν διαπιστωθεί ότι το προϊόν δεν έχει κάποιο πρόβλημα ή το πρόβλημα είναι υπαιτιότητα του χρήστη, τότε ο χρήστης επιβαρύνεται με τα έξοδα επιστροφής και μόνο.

Σε ποια κατηγορία προϊόντων έχετε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα;
Η Asus κατέχει το 44% στο μερίδιο αγοράς motherboard στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θεωρούμε ότι το μερίδιο αγοράς σε φορητούς υπολογιστές και EeePC θα αγγίξει το 10% στην Ελλάδα. Στα smartphone βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μέχρι σήμερα αποκλειστική διάθεση είχε η MLS μαζί με ηλεκτρονικούς χάρτες GPS. Τώρα πλέον ανοίγει η διανομή και θα πουλάμε συσκευές και χωρίς χάρτες.

Θα δούμε ακόμα περισσότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών το επόμενο διάστημα;
Η Asus θα βελτιώσει το κομμάτι των φορητών υπολογιστών. Η αγορά έχει χωριστεί σε δυο μεγάλα κομμάτια, στους χρήστες που θέλουν με λίγα χρήματα να αγοράσουν έναν φορητό υπολογιστή και κατευθύνεται στα EeePC και στους υπόλοιπους που διαθέτουν τα χρήματα να πάρουν ένα ισχυρό φορητό υπολογιστή με πάνω από 10 ίντσες οθόνη. Η νέα σειρά φορητών N series είναι εδώ και θα εντυπωσιάσει.

Ποια μοντέλα φορητών υπολογιστών Asus διαθέτεται με ενσωματωμένο 3G για τους χρήστες on the gο;
Αυτή τη στιγμή διατίθεται το Eee PC 901 GO με embeded κάρτα 3G το οποίο και πωλείται μέσα από τα καταστήματα των Vodafone και Wind και από τη νέα σειρά N series το μοντέλο N20. Ενώ το Το επόμενο διάστημα έρχεται το EeePC 1000.

Πείτε μας για τα desktop συστήματα και το EeeBox.
Μέσα στο 2009 φέρνουμε το EBox που ανήκει στην οικογένεια των EeePC αλλά είναι desktop. Το focus της Asus για το 2009 είναι να ανοίξει την αγορά των desktop σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι νέο να περιμένουμε από την Asus το επόμενο διάστημα;
Μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας στα φορητά της. Γίνεται επανασχεδιασμός σχεδόν όλων των φορητών υπολογιστών, θα αλλάξουν σχεδιαστικά σχεδόν όλα τα μοντέλα το 2009. Μεγαλύτερη γκάμα στα EeePC και στην οικογένεια Eee, με το νέο eBox το πρώτο τρίμηνο του 2009 με Full HD δυνατότητες και τον Atom τον διπλοπύρινο. Επίσης η εταιρεία δημιουργεί την οικολογική σειρά Eco με το Bamboo notebook που είναι ένα αληθινά «πράσινο» notebook σε όλες τις φάσεις της ζωής του .

Από την ημέρα που ανακοινώνονται επίσημα τα νέα μοντέλα της Asus στην Ταϊβάν, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να έρθουν επίσημα στη χώρα μας;
Ένα τρίμηνο περίπου. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα κάποια μοντέλα να μην έρθουν καθόλου στη χώρα μας. Αυτό αποφασίζεται από τα κεντρικά της Asus.

Ακούγεται ότι μέσα στο 2009 θα έρθει επίσημα στη χώρα μας η Asus, σαν Asus Hellas. Αληθεύει;
Το επόμενο διάστημα η Asus θα μεγαλώσει, στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στους καταναλωτές μας και να προσφέρουμε τεχνολογικές λύσεις που να είναι πρωτοπόρες.

Σχετικά με την ASUS
Η ASUS είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων 3C. Με προσωπικό που ξεπερνά τα 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, και μια κορυφαία ομάδα έρευνας και ανάπτυξης, ο κύκλος εργασιών για το 2006 ανήλθε στα 17,4 δις δολάρια. Η ASUS βρίσκεται για 9η συνεχή χρονιά στη λίστα InfoTech 100 του Business Week, και κατέλαβε την 1η θέση στην Wall Street Journal για τα προϊόντα με τη βέλτιστη ποιότητα στην Ταϊβάν.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George Nikolopoulos

Πέρασαν 6 χρόνια απο την παραπάνω συνέντευξη και οι επαγγελίες του εκπροσώπου της ASUS απεδείχθησαν φτηνές προεκλογικες υποσχέσεις. Το έτος 2014 και δεν υπάρχει καμμία εκπροσώπιση της εταιρίας στην Ελλάδα για επισκευή, οδηγίες κλπ των προ ι όντων της που δυστυχως το υπάρχον εμπορικό σύστημα της επιτρεπει να διαθέτει σε πελάτες.

nik

Και εκτός από όλα αυτά, η εξυπηρέτηση των τηλεφωνικήν κέντρων και του service είναι η χειρότερη. Μιλώ από προσωπική εμπειρία, αλλά το όντερνετ είναι γεμάτο από περιπτώσεις ανθρώπων που λένε “μην πάρετε ποτέ Asus λόγω της κάκιστης υποστήριξης”.

νικοσ

Ηρθε το 2018 και ακομη δεν υπαρχει επισημη αντιπροσωπεια της Asus στην Ελλαδα ! Την χρειαστηκα για προιον που εβγαλε προβλημα μετα απο 1 χρονο που το πηρα και την πατησα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.