Tim Cook, μιλά για Apple Pay, το τέλος του iPod Classic και το Apple Watch

Ο Tim Cook έδωσε μια μάλλον ασυνήθιστη συνέντευξη όπου μίλησε σχεδόν για όλα. Μίλησε για το Apple Pay, την φημολογούμενη συνεργασία με το Alibaba αλλά και γιατί σταμάτησε η Apple το iPod Classic. Μιλώντας στο WSJ.D conference ο Cook αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Apple Pay την πρώτη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι μεγάλα καταστήματα στις ΗΠΑ το μπλόκαραν.

Όπως ανέφερε ο ίδιος τις τρεις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του ενεργοποιήθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες στο σύστημα και ο αριθμός αυτός ξεπερνά το σύνολο των υπόλοιπων ανταγωνιστών μαζί. Όσο για τα καταστήματα που αποφάσισαν να το μπλοκάρουν ο Cook ανέφερε ότι εν καιρώ θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλο σύστημα πιο ασφαλές από το Apple Pay και ότι η Apple δεν συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών της.

Μίλησε επιπλέον και για το επερχόμενο Apple Watch για το οποίο η Apple δεν είχε δώσει πληροφορίες για την μπαταρία του λέγοντας ότι θα χρειάζεται κάθε μέρα φόρτιση πράγμα το οποίο απογοητεύει αρκετούς. Στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα ανέφερε ότι θα χρειάζεται φόρτιση κάθε μέρα διότι οι χρήστες θα θέλουν να το χρησιμοποιούν συνέχεια.

Ο Cook απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με το iPod Classic το οποίο αποφάσισε να αφαιρέσει η Apple από τα νέα προϊόντα της και είπε ότι ο ουσιαστικός λόγος που το έκανε ήταν επειδή δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά πλέον τα κομμάτια για το iPod Classic : “We couldn’t get the parts any more, not anywhere on Earth. It wasn’t a matter of me swinging the ax, saying ‘what can I kill today. The engineering work was massive, and the number of people who wanted it very small. I felt there were reasonable alternatives”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνεργασία του Apple Pay με το AliPay του Alibaba, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές σύστημα πληρωμών στην Κίνα, οι συζητήσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

tim cook apple pay, Tim Cook, μιλά για Apple Pay, το τέλος του iPod Classic και το Apple Watch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Υπάρχει κάπου το βίντεο της συνέντευξης;

Kostas

Τόση κερδοφορία,τόσα χρόνια…το να φτιάξει ή να αγοράσει ένα εργοστάσιο ώστε να παράγει τα κομμάτια που χρειάζεται ήταν τόσο δύσκολο?
Έδωσε ένα σκασμό λεφτά στον γκάνγκστερ για να αγοράσει ακουστικά και δεν μπορούσε να φτιάξει μια μονάδα στο Detroit που πεθαίνει να καλύψει τις ανάγκες σε parts και οτιδήποτε άλλο?
Οι ΗΠΑ μαστίζονται από ανεργία και οι CEOs βγαίνουν και λένε παπα…ες!

DimitrisG

Οκ ,αλλά για κανένα καινούριο ipod touch? Δεν έχω δεί καινούριο από iPod touch εδώ και δυο χρόνια. Ξέρει κανείς τι έχει γίνει? Ευχαριστώ.

ioankav

Λογικό να αφήσουν την κατασκευή νέων iPod και να σταματήσουν κάποια άλλα, καθώς οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν smartphones και για τη μουσική τους. Άλλωστε οι πωλήσεις των iPods έχουν σημειώσει μεγάλη μείωση το τελευταίο χρόνο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.