Tim Cook: Το όραμα του Jobs πέτυχε και η Apple άλλαξε τον κόσμο

Ο CEO της Apple, Tim Cook, έδωσε μια ομιλία στο George Washington University στην Washington DC την περασμένη Κυριακή, στην οποία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Steve Jobs. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι ο Steve Jobs είχε ως στόχο την δημιουργία προϊόντων που θα αλλάξουν τον κόσμο, το οποίο και πραγματοποιήθηκε.

Αναφέρθηκε στην κάμερα που έχει το iPhone, λέγοντας ότι με αυτή την συσκευή καταγράφηκαν πολλά βίντεο που ξεσκεπάζουν την αδικία και βοηθάνε τον κόσμο. “Οι άνθρωποι που βλέπουν την αδικία και θέλουν να την αποκαλύψουν, τώρα μπορούν, επειδή έχουν μια κάμερα στην τσέπη τους κάθε στιγμή”, είπε χαρακτηριστικά.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το video που τραβήχτηκε από έναν περαστικό στην Νότια Καρολίνα, όπου ένας αστυνομικός πυροβόλησε έναν μαύρο στην πλάτη 8 φορές καθώς έτρεχε από τον αστυνομικό.

Μιλώντας για τον Jobs ο Tim Cook είπε: “Το όραμά του για την Apple, ήταν η εταιρεία να μετατρέπει πανίσχυρη τεχνολογία σε προϊόντα τα οποία είναι εύκολα στην χρήση, ώστε ο άνθρωπος να αντιλαμβάνεται ποια είναι τα όνειρά του και να αλλάζουν τον κόσμο ως προς στο καλύτερο.

Τα προϊόντα μας μπορούν να κάνουν καταπληκτικά πράγματα, και όπως ο Steve ονειρεύτηκε δίνουν δύναμη σε όλο τον κόσμο. Τυφλοί άνθρωποι που χρειάζονται πληροφορίες τις έχουν αφού η συσκευή τις διαβάζει προφορικά. Άνθρωποι που η τεχνολογία αποτελεί γραμμή ζωής, καθώς είναι απομονωμένοι και έχουν αναπηρικά προβλήματα. Άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν την αδικία και την ξεσκεπάζουν”.

Στο τέλος του λόγου του ο Cook αναφέρθηκε στους ήρωές του, όπως τον Dr Martin Luther King και τον Robert F Kennedy, στη συνέχια πήρε το κινητό του και έβγαλε μια φωτογραφία τους φοιτητές λέγοντας ότι “αυτή είναι η καλύτερη θέα στον κόσμο”.

Tim Cook: Το όραμα του Jobs πέτυχε και η Apple άλλαξε τον κόσμο, Tim Cook: Το όραμα του Jobs πέτυχε και η Apple άλλαξε τον κόσμο

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.aliai

Δυο παρατηρήσεις:
1) ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, δηλαδή η κάμερα ενός κινητού 100 ευρώ δεν μπορεί να απαθανατίσει την αδικία ,πρέπει να δώσουμε 800 ευρώ και πάνω για αυτό.
2) Μιλάει για αδικία την στιγμή που ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων της κατασκευάζονται στην Κίνα. Στην χώρα οπού με λίγη υπερβολή μπορώ να πω αν κάποιος διεκδίκηση τα βασικά εργατικά του δικαιώματα διώκεται και ποινικά.

9gag

συμφωνω με geraldo.

οκ ρε παιδια ειπαμε να λετε βλακειες αλλα αυτο ξεπερνα τα παντα.
εχουν φτασει σε σημειο να επικρατει το στυλ: “εεε αφου το λεει αυτος…ετσι ειναι”
“θες να εισαι μοναδικος…πρεπει να εχεις μια μοναδικη συσκευη” τετοιες βλακειες λενε και μετα ο αλλος χαιρεται με την υπερκινηταρα που σε 1-2 χρονια θα αλλαξει..γιατι ετσι…πρεπει να αλλαξει…για το ειπαν….

αυτο δεν παει μονο στον tim cook αλλα και σε ολους τους αλλους μανατζαρεους!

«Οι άνθρωποι που βλέπουν την αδικία και θέλουν να την αποκαλύψουν, τώρα μπορούν, επειδή έχουν μια κάμερα στην τσέπη τους κάθε στιγμή»,

THE MACHINE vs THE SAMARITAN…..who will be the winner…. 😉

Vasilis7815

@9gag…Κάτι τέτοια βλέπεις και λές ότι το person of interest τελικά δεν είναι και τόσο μακριά….σορυ για το off topic…

Dimitrinho

Tim cook εσυ δεν εκανες τιποτα ειχες μια εταιρεια ετοιμη και με τεραστιο brand αναμενομενο ηταν να εχει τοσο μεγαλη επιτυχια ωστοσο επι εποχης σου ξεκινησαν να υπαρχουν για πρωτη φορα στο ios, κατι κολληματα που εχουν τα mac πχ με το wifi εβγαλες τα αποτυχημενα 5c και iwatch εβγαλες και τα απαισια iphone 6 με σχεδιαση αλα htc με ιδια specs με τα προηγουμενα sorry αλλα αυτα δεν ηταν τα οραματα του μεγαλου steve jobs που αυτος πραγματικα εκανε θαυματα πραγμα που εσυ ποτε δεν θα γινεις σαν και αυτον ουτε μια τριχα του για αυτο παραιτησου οσο ειναι ο καιρος.we miss you steve

theo

ναρκισισμός σε όλο του το μεγαλείο. και μετά μας λένε αλλάξαν τον κόσμο προσ το καλύτερο…

Merkouris

@geraldo.aliai Εν έτη 2015 είτε σου αρέσει είτε όχι επικρατεί καπιταλισμός και ο κυρίαρχος θεσμός ειναι η εταιρία! Πιστεύεις οτι “εκμεταλλεύεται” μονο η Apple τους κινέζους που λες;
@9gag φίλε μου τα κινητά που λες δεν αλλάζουν μετά απο 1-2 χρόνια έτσι… Αλλάζουν για πολλούς λόγους αρχικά υπάρχει ανταγωνισμός απο άλλες εταιρίες όποτε η τεχνολογίας προχωράει και 2. η κάθε εταιρία θέλει να βγάλει λεφτά…
@dimitrinho Δεν πιστεύεις οτι ειναι το λιγότερο προσβλητικό αυτά που λες για τον Tim αυτό το αυτό το “απαίσιο iPhone 6 με σχεδιάσει αλά htc με τα ίδια specs με τα προηγούμενα”( εδώ φαίνεται ποσό μη ενημερωμένος είσαι) κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων εκτοξεύοντας την Apple στην κορυφή (για τον τομέα της). Δεύτερον! Αλήθεια πιο Mac ακριβώς χρησιμοποίησες και σου έκανε κολλήματα; Σε παρακαλώ λοιπόν εσυ δεν έκανες τιποτα …. Να λύπη… Επίσης τι ακριβώς νομίζεις γινόταν όταν ήταν στη ζωή ο Steve μέχρι το 2012… Αυτός σχεδίαζε αυτός προμόταρε αυτός πουλούσε… Υπάρχει ολόκληρο team απο πίσω που ασχολείται με αυτά τα θέματα.. Απλά αυτός σαν ιδιοκτήτης ιδρυτής και μπλα μπλα … Αποφάσιζε ποιες αλλαγές θα γίνουν κτλ

Dimitrinho

@Merkouris τι εκανε δηλαδη με το 6;το μονο που εκανε ειναι οτι μεγαλωσε την οθονη του και σε συνδυασμο με το καλο ονομα της apple πουλησε τρελα λογικο ειναι απο εκει και περα δεν εκανε τιποτα το ουσιαστικο το εκανε και αςχημο το δικο μου το iphone 5s μου φαινεται το ιδιο ισχυρο και φυσικα πολυ πιο ομορφο οπως και το μοναδικο android που μου αρεσε ποτε και κατεχω αυτη τη στιγμη το lg g2 ας ελπισουμε το iphone 7 να γινει και παλι πολυ ομορφο για να δουμε.
Οσο για τα mac οντως ειχαν μεγαλο θεμα με τα wifi πριν 2 μηνες περιπου δεν μπορουσα να μπω καθολου απο το mac mini μου νταξει εχουν και τα μικροπροβληματακια τους τα yosemite.

vasilist

Οπα σιγά… μην μας τα λές έτσι απότομα θα πάθουμε τίποτα απο το γέλιο.

πανος

Αν το αντιπαραβαλεις με το commencment speach του jobs, μπορεις να διακρινεις τη διαφορα της “βουδιστικης φιλοσοφιας” απο τον χριστιανισμο (και vice versa)!

tech21man

Τωρα αμα του πω αη απο δω μωρη ξεφω #$%η θα χω αδικο του Cook?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.