Τι λέει ο Tim Cook για τον ανταγωνισμό από την Xiaomi

H Xiaomi είναι γνωστή με και με το παρατσούκλι ως η “Apple της Κίνας”, τόσο λόγω της τεράστιας επιτυχίας που έχει καταφέρει να κάνει μέσα σε μόλις 4 χρόνια, αλλά κυρίως επειδή θεωρείται ότι “εμπνέεται” (ή αλλιώς αντιγράφει) κατά πολύ από την Apple. Η ίδια έχει αναφέρει πολλές φορές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Μέσα σε 4 χρόνια η Xiaomi κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή και να φιγουράρει δίπλα σε τεράστια ονόματα όπως Apple και Samsung. Έγινε η startup με τη μεγαλύτερη αξία καταφέρνοντας να μαζέψει χρηματοδότηση 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές.

Από την άλλη η Apple είναι αυτή που περνά επίσης την καλύτερη οικονομική περίοδο με τα νέα της iPhone 6 και iPhone 6 Plus να πουλάνε μέσα σε ένα τρίμηνο 74.5 εκατομμύρια και αποφέροντάς της δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη.

Μιλώντας στο Goldman Sachs technology conference, CEO Tim Cook αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη Xiaomi και παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι τη θεωρεί ισχυρό ανταγωνιστή, αλλά παράλληλα επεσήμανε ότι η Apple είχε και θα έχει πάντα ισχυρό ανταγωνισμό, ωστόσο ο ίδιος δεν ανησυχεί. Όταν ξεκίνησε η Appe είχε να ανταγωνιστεί εδραιωμένα ονόματα όπως Nokia και BlackBerry ενώ στην συνέχεια αναδείχθηκε η πολύ ισχυρή Samsung.

“We’ve always had stiff competition. We always will have stiff competition, this will make us better”, είπε χαρακτηριστικά ο Cook.

Αναφερόμενος στην Xiaomi είπε ότι “δεν θα χάσει τον ύπνο του” από τον ανταγωνισμό, αλλά όπως και να έχει το να αναφερθεί η Apple με ένα τόσο ισχυρό brand σε μια κινέζικη startup, δείχνει ότι σίγουρα δεν έχει διαφύγει της προσοχής της και είναι μια είδους αναγνώριση στην Xiaomi.

H Apple σήμερα είναι η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η Xiaomi δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί σε απειλή και στο μέλλον να δούμε ανακατατάξεις.

tim cook about xiaomi, Τι λέει ο Tim Cook για τον ανταγωνισμό από την Xiaomi

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Telis

Σιγά μην πάει ο άλλος που αγοράζει Apple για να πουλάει μούρη (ή έτσι νομίζει τέλος πάντων γιατί πλέον και η κυρία Κατίνα της γειτονιάς έχει iphone) να αγοράσει κινητό της άγνωστης Xiaomi και ας είναι δύο φορές καλύτερο σαν κινητό όπως είναι το Mi Pro σε σχέση με το 6 plus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.