Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft

Η αγορά των smartphones έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Πριν από μερικά χρόνια η Nokia ήταν κυρίαρχη, ενώ σήμερα έφτασε μα μην υπάρχει πια στο προσκήνιο. H Samsung αναδείχθηκε σε μεγάλη δύναμη, άλλα παραδοσιακά ονόματα έφυγαν από τη λίστα ενώ οι Κινέζοι συνεχίζουν δυναμικά.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Apple άφησε τους πάντες άφωνους με τις τεράστιες πωλήσεις, που ούτε η ίδια ούτε οι αναλυτές είχαν προβλέψει και πήρε την πρωτιά από την Samsung. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η Samsung στο πρώτο τρίμηνο του 2015, επέστρεψε στην κορυφή των top 10 κατασκευαστών, αφήνοντας και πάλι την Apple δεύτερη.

Το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Samsung πούλησε 82.8 εκατομμύρια συσκευές παίρνοντας το 24.3% της αγοράς, ενώ η Apple ακολουθεί με μερίδιο 17.9% έχοντας πουλήσει 61.6 εκατομμύρια. Στη συνέχεια βρίσκεται η Lenovo η οποία συμπεριλαμβάνει και την Motorola που εξαγόρασε πρόσφατα, και στις επόμενες τέσσερις θέσεις ακολουθούν Huawei, LG, Xiaomi και ZTE.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν δυο τεράστια brands, που είναι η Sony και η Microsoft και τα οποία έχουν αντικατασταθεί από Κινέζους. Με εξαίρεση την Apple, οι 9 από του 10 κατασκευαστές της λίστας είναι Ασιάτες εκ των οποίων οι 7 είναι Κινέζοι. Η νέα είσοδος στη λίστα είναι η Vivo.

Μέσα στα επόμενα χρόνια κινέζικα ονόματα όπως Xiaomi ή Vivo που αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό της Δύσης, φαίνεται ότι θα αποκτήσουν σημαντική δυναμική.

Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft, Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft

Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft, Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκάς tiamat

Sony ,htc για φουντο κατευθείαν

One

Ενταξει και η Panasonic και η Sharp απουσιάζουν. Παει να πει ότι δεν βγάζουν καλα κινητά?

Εξαλου η Sony εξειδικεύεται πιο πολύ στο PlayStation, στα ηχοσυστηματα, στις οθόνες και δεν νοιάζεται τοσο για τις πωλήσεις αλλα για την ουσια. Οπως και η Microsoft δινει πιο πολύ εμφαση στο software παρα στο hardware.

Τέλης

Παίρνω ποπ κορν και αναμένω αντιδράσεις από Ιωάννη και λοιπούς.

steliosGR

Κριμα για την HTC που παλιοτερα, εστω και για λιγο, ηταν κορυφη. Το λαθος της, για μενα, ηταν που μετα την απογειωση της, επαναπαυτηκε και δεν εξελιχθηκε καθολου, επιμενοντας να βγαζει μοντελα με ιδια χαρακτηριστικα, μικρες μπαταριες και ραμ. Οταν θυμηθηκε να ξυπνησει, χρονια μετα, ηταν ηδη αργα.

Πέτρος Π

Καλά, δηλαδή η Coolpad/Yulong έχει πουλήσει παραπάνω από HTC, Sony και Microsoft..?? Κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα “στοιχεία”… Αφήστε που δεν συμφωνούν και τα ποσά του πίνακα (τα 340,8 που γράφει δεν βγαίνουν στην πρόσθεση!!)…
Κοίταξα και στην πηγή και δεν αναφέρει πουθενά από που έχουν βγει… Ούτε από ποιες αγορές έχουν πάρει στοιχεία ούτε τίποτα… Ό,τι ναναι δηλαδή!

nikmour

@Πέτρος Π Το άθροισμα των συσκευών βγαίνει 351,1.
Οι κινέζικες εταιρείες από την στιγμή που η Κίνα έχει πληθυσμό 1,5 δισ θα έχουν πάντα μεγάλες πωλήσεις. Το ίδιο θα συμβεί με τις εταιρείες της Ινδίας. Σαν να λέμε ότι η mls είναι τρίτη κατασκευάστρια στην Ελλάδα. Και τί έγινε?

lefteris t.

Η Motorola με τα nexus κ τα moto πως γντ να μν είναι μέσα στην 10αδα?
Παντου βλέπω moto g/e κ όλοι τα προτιμούν κ τα προτινουν σε όλα τα τεχνολογικά site!

ΛΛ

Ερώτηση αυτα τα στοιχεία ειναι για ΗΠΑ ή για ολο τον κοσμο; Γιατι πχ στην Αμερική η Sony απέχει απο χρονια στα κινητά. Παντως προσωπικά βλεπω πολλους με lg, Sony και Microsoft (Nokia ακομα για πολλους). HTC ειναι αληθεια γενικα σπάνια βλεπω αν και ειναι πολυ καλα τηλεφωνα.

Merkouris

Σύμφωνα με πηγές: https://goo.gl/LfRMJX η Apple πούλησε μονο απο το iPhone 6 75 εκατομύρια … Γιατί στη λίστα δείχνει οτι συνολικά πούλησε 62;

LeoG3

Α ρε Sony και HTC που καταντήσατε , να τρώτε σκόνη από την Coolpad και την Vivo. Κατάντια.

Ανδρεας

Πρέπει να μάθετε να βάζετε σωστά τους τίτλους τω αναρτήσεων σας Κώστα. Ένα copy paste από το ξένο site δεν αρκεί….

zois

κατα την γνωμη μου θα επρεπε η sony οχι μονο να υπηρχε στην λιστα αλα να ηταν και στην 4 θεση πανω απο huawei που την αντιγραφη κιολας ασυστολα και κατω απο lg που εχει κανει τρομερη δουλεια τα τελευταια χρονια αλα οσον αφορα το g4 μας τα χαλασε λιγο καμια σχεση ουτε με το g2 που το ειχα κιολας ουτε με το g3 που αν εξαιρεσεις τον επεξεργαστη που ειχε τον 801 αντι για τον 805 και την μπαταρια που θα επρεπε να ειχε τουλαχιστον μια 3300 mah ηταν καλυτερο ακομα και απο το εκπληκτικο g2 που για την εποχη του ηταν κορυφη επισης η apple μονο στης πωλησεις ειναι δευτερη αν η λιστα ομως ηταν για το πια ειναι η καλυτερη εταιρια οχι με βαση της πωλησεις αλα αντικιμενικα θα επρεπε την θεση της sony να την ειχε η κυρια apple.

Olethron

Ε, και τι έγινε?

Επειδή δηλαδή η Lenovo και Alcatel έκαναν περισσότερες πωλήσεις απο την Sony ή την HTC, Motorola, Nokia κτλ, σημαίνει πως είναι καλύτερες εταιρίες? Όχι, απλά εκεί στην Κίνα και στην Κορέα, Ινδία κτλ, που είναι μαζί είναι πανω απο τον μισο πληθυσμό της γης, αγοράζουν τα δικά τους. Παράδειγμα, η Alcatel θα κανει πολυ μεγάλη διαφήμιση των συσκευών της εκεί στην Κίνα, ενω στις υπόλοιπες χώρες όχι. Λογικό μου φαίνεται.

Τώρα, παλι θα μπερδέψουν τα μεγάλα νούμερα, και θα πιασει να γίνετε ο χαμός απο κάτω.
Απλα θέλω να τονίσω πως μεγάλα νούμερα δεν σημαίνουν απαραίτητα ποιότητα. Αν είναι τώρα δυνατών, μια εταιρία όπως η HTC να μην βγάζει καλες συσκευές, επειδή η εταιρια χ κανει πολλές πωλησεις…

Φώτης

Lenovo vide Z2 pro κ huawei mate 7 ειναι εκπληκτικά κινητά..Κοιτάνε άνετα στα ματια τα note 4 ,Lg g3,iPhone 6 plus..Δεν περίμενα να πω ποτε αυτές τος κουβέντες αλλα οταν τα είδα απο κοντα τότε κατάλαβα..Ζαχαρωνω το huawei mate 7..Ποιότητα τρομερή κ ήμουν στο τσακ να παρω note 4..

konomi21

Η Apple δεν πούλησε 60+ iPhone 6.
Ο αριθμός αυτός που είχα αναφέρει και η Apple παλιότερα αναφέρεται στο συνολικό αριθμό iPhone που πουλήθηκαν γενικά όχι στο iPhone 6 μην μπερδεύεστε μερικοί.

Ιωάννης jb

Αφήστε μας ρε παιδιά με τις κινεζιες!!!
ο άλλος λέει ζαχαρωνω το mate 7!! Πάρε z ultra σχεδόν στα μισά λεφτά ρε!
Στα ίδια λεφτά παίρνεις xperia z3!!!!
Στα 260 το z1 είναι αυτή τη στιγμή ότι πιο value προς money υπάρχει!!!! πιο φθηνό και από τις χαζοκινεζιες!!! όσοι βλέπετε κάτι τέτοιους πίνακες και λέτε πράγματα πχ. για Sony και Microsoft μόνο τον εαυτό σας κοροϊδεύετε!!!! Άλλο ποιότητα και άλλο πωλήσεις δεν συμβαδίζουν πάντα αυτά τα δύο!!!!
2 Δις κινέζοι τι θα αγοράσουν νομίζετε;;;;
Για κάντε μια έρευνα σε προηγμένα κράτη να δείτε διαφορές. Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία…

Apostolos k.

@ lefteris t. Η lenovo εδώ και αρκετό καιρό έχει αγοράσει τη motorola… Αρα δεν υφίσταται πλεον ως ξεχωριστη εταιρια η motorola, αρα στον πίνακα , στη θέση οπου λέει lenovo είναι μαζί και η motorola…

trelosgiaftinia

Εντάξει βρε Ιωάννη. Αν στα προηγμένα κράτη αγοράζουν Sony, Samsung, Apple, εμεις στην Ελλάδα καλά κάνουμε και ψάχνουμε κινέζικα

lefteris t.

@Ιωαννης jb πως φαίνεται ότι δν εχεις πιάσει στα χέρια σ ποτέ Huawei η lenovo κινητό..
Επειδή είναι κινέζικη εταιρία τι με αυτό? Κ τα αγαπημένα μας iPhone στην Κίνα γίνονται κ το 90% τω ΠΆΝΤΩΝ γίνεται στην Κίνα επειδή έχει έδρα μια εταιρεία εκεί δν πάει να πει ΤΊΠΟΤΑ!

@Apostolos k. Ναι έχεις δίκαιο δν το είχα σκεφτεί έτσι να σ πω την αλήθεια!

PlanDreaM

7 κινέζοι. Στην VIVO συμπεριλαμβάνεται η OPPO και η One Plus?

Oneplusone

Παρακαλούνται όσοι είναι άσχετοι από κινητά να μην μιλάνε για “Κινεζιές” και να ασχολούνται μόνο με τις αγαπημένες τους εταιρείες που έχουν πιάσει πάτο σε πωλήσεις και σε ποιότητα (βλέπε Sony).

Darth

Motorola πλέον είναι μαζί με lenovo αφού είναι μια εταιρεία πλέον (sorry για τους συνεσθιματικους)
*Lenovo stats include Motorola unit sales, all units are in millions

Φώτης

Ιωάννης @jb ετσι έλεγα κ γω..Αν πιάσεις δεις απο κοντα αυτα τα δυο που λεω κινητά έλα να μου πεις μετα..Η ποιότητα κατασκευής του mate 7 δεν υπαρχει..Δες το κ μετα πες μου..Η οθονη του lenovo δίπλα στο note 4 μου φάνηκε κατώτερη..Το έβλεπα κ δεν το πίστευα..Κινεζιες πλέον κ με τέτοια ποιότητα κατασκευής δεν υφίσταται..Πριν τα δω τα συγκρίνω κ γω τα ιδια έλεγα..

Ιωάννης jb

Oneplusone.. Οταν καταλάβεις ποιος είναι ο άσχετος, αν καταλάβεις, έλα να τα ξαναπούμε… Φώτης… Εχω πιάσει mate 7 και μπορω να πω ότι είναι ένα τέρας με τρομερά περιθώρια ποιότητα κατασκευής και πολλές δυνατότητες!!!! πριν το mate 7 όμως τι είχε η huawai εεεε?????? Θα σου πω εγώ… πολλά προβληματικά κινητά, μετριότατους επεξεργαστες και κάρτες γραφικών, προβλήματα σε αναβαθμίσεις λογισμικού, θα πω και τα θετικά ελαφρύ και καλό ui που προσωπικά εμένα με αφήνει παντελώς αδιαφορο, δλδ δεν μου αρέσει καθόλου το ui τις! και καλή ποιότητα κατασκευής. Ξεχνάτε όμως ότι εν έτη 2015 μια εταιρία είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Ολες οι εταιρίες αν τις πάρεις θα δεις ότι το τελευταίο τους κινητό είναι τέρας!!!! και όχι μόνο!!!! Το θέμα λοιπόν δεν είναι το πόσο καλό είναι ένα κινητό γιατί όλα είναι πάνω απο το μέσο όρο, ούτε φυσικά οι πωλήσεις τα είπα και στο προηγούμενο σχόλιο αυτά. Το θέμα είναι να πάρεις ένα κινητό και να σου βγάλει το λιγότερο 3 χρόνια χωρίς προβλήματα, να πάρει αναβαθμίσεις και να είναι ολοκληρωμένο… Γι αυτό ανέφερα xperia z παραπάνω τα οποία είναι ολοκληρωμένα και εγώ με z2 που το έχω ένα εξάμηνο ήδη, ξέρω θα με βγάλει στο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.