Toshiba: Ηχηρή παραίτηση του CEO μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ.

Ο CEO και πρόεδρος της Toshiba CEO Hisao Tanaka, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μαζί με άλλα 8 στελέχη, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος Norio Sasaki και ο πρώην πρόεδρος Atsutoshi Nishida. Ο ιαπωνικός γίγαντας βρέθηκε ότι από το 2008 είχε διογκώσει τα κέρδη που εμφάνιζε κατά περίπου 1.2 δισ. δολάρια.

Η αποκάλυψη έγινε από μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών που προσλήφθηκε από την ίδια για να ερευνήσει τα λογιστικά των προηγούμενων ετών. Βρέθηκε ότι όσοι είχαν στα χέρια τους την διοίκηση της Toshiba, τα προηγούμενα 6 χρόνια διόγκωσαν τους αριθμούς των κερδών έτσι ώστε να φαίνεται ότι πετύχαιναν τους εσωτερικούς στόχους που είχε βάλει η εταιρεία.

Την θέση του Tanaka παίρνει προσωρινά ο Masashi Muromachi μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης και νέος CEO της Toshiba.

Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «πολύ λυπηρή» την υπόθεση, λέγοντας πως υπονομεύει την εμπιστοσύνη απέναντι στις ιαπωνικές εταιρικές πρακτικές. Ο όμιλος θα πρέπει να προχωρήσει σε επανέκδοση των εταιρικών αποτελεσμάτων του από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι το Μάρτιο του 2014.

Toshiba: Ηχηρή παραίτηση του CEO μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ., Toshiba: Ηχηρή παραίτηση του CEO μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ.

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Και μετα λενε οτι μονο οι ελληνες κομπινες…

Merkel προς ελληνες “siemens”. Α αυτο δεν χρειαζεται μεταφραση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.