Twitter: Η αποτυχία πώλησης της εταιρείας φέρνει 300 απολύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Twitter αναμένεται να κάνει περικοπές σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μέσα σε αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος που οδηγείται σε αυτή την απόφαση είναι ο μηδενικός ρυθμός ανάπτυξης, ταυτόχρονα με την αδυναμία της εταιρείας να βρει αγοραστή.

Το Twitter αναμένεται να κόψει περί τις 300 θέσεις προσωπικού, μικραίνοντας έτσι τις δραστηριότητές του κατά 8%. Οι αναφορές αυτές, για την περικοπή του προσωπικού που έφτανε τις 3.860 θέσεις, έρχονται λίγες μέρες πριν ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Οι αναλυτές αναμένουν 10% πεσμένα κέρδη για κάθε μετοχή, με τα έσοδα να έχουν αυξηθεί περίπου 6% στα 606 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που τα αποτελέσματα δεν είναι καταστροφικά, είναι η ένατη φορά που δεν καταφέρνουν να επιτύχουν στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Το Twitter δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες, αφού αυτό τον καιρό προσπαθεί να αναδιοργανωθεί μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για πιθανή αγορά της εταιρείας, από τις ενδιαφερόμενες Salesforce, Walt Disney, Apple και Alphabet.

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες σχολίασαν αρνητικά, την κατά την άποψή τους, υπερκοστολογημένη εκτίμηση της αξίας του Twitter, την ώρα που η αξία της στην αγορά είναι τα 12.76 δισεκατομμύρια και διαγράφει απώλειες των 400 εκατομμυρίων κάθε χρόνο. Επιπλέον, η φήμη που έχουν οι χρήστες του Twitter ότι είναι επιθετικοί, έδρασε αρνητικά στην πιθανότητα εξαγοράς.

Twitter cur hundreds of jobs no growth failed to sell the company, Twitter: Η αποτυχία πώλησης της εταιρείας φέρνει 300 απολύσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Πολυ λογικό!!

Απο την στιγμή που υπάρχει το facebook δεν εχει λόγο να δημιουργήσει ο χρήστης αλλον εναν λογαριασμό + που το interface του twitter είναι λίγο αθλιο

miltiad

@KnightRider ενω το facebook ειναι πανεμορφο. Για μενα πιο πολυ ουσια εχει το twitter

Λ L Ξ X

Το twitter δεν έχει ουσία γιατί στο facebook υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας( και στις κινητές συσκεύες το messanger) και για την νέα γενιά που τυχγάνει να είμαι 19 δεν υπάρχει το twitter, επίσης το facebook το έχουμε μόνο για την συζήτηση και περισσότερο απ όλα χρησιμοποιούμε instagram / snapchtat

ΝΤ

Άλλη μια φορά που αποτυγχάνουν οι υψηλά ιστάμενοι κ την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Μειώνουν κέρδη,Μειώνουν προσωπικό. Να κάνουν κάτι καλύτερο ούτε σκέψη…

Manolis

το twitter για μένα είναι χρήσιμο αλλά σαν rss ενημέρωση μέσω εφαρμογής 3ου και όχι να μπω μέσα να δω τι γράφουν όλοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.