Viber, Πωλήθηκε για 900 εκατομμύρια δολάρια

Viber, η εφαρμογή που έφερε υπηρεσίες παρόμοιες με αυτές που προσφέρει το Skype, στο κινητό μας και ακολούθησαν, stickers, Viber-Out και πολλά ακόμα χαρακτηριστικά πουλήθηκε σε Ιαπωνικό κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου για 900 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο για μία εφαρμογή με μόλις 3 χρόνια ζωής.

Το αντίπαλο δέος της Amazon στην Ιαπωνία, η Rakuten, εξαγόρασε το Viber για το ποσό που αναφέραμε πιο πάνω, μπαίνοντας έτσι στην αγορά της επικοινωνίας. Η εφαρμογή ήταν μία από τις πρώτες που πρόσφερε δυνατότητες VoIP, ενώ αργότερα επέτρεψε την αποστολή μηνυμάτων και κλήση τηλεφώνων μέσω της πρόσφατης υπηρεσίας Viber-Out.

Να σημειώσουμε επίσης πως το Viber έχει ξεπεράσει τους 300 εκατομμύρια χρήστες, κάτι που δελέασε την Rakuten που ψάχνει να επεκταθεί και εκτός από τα όρια της Ιαπωνίας. Η Rakuten έχει αγοράσει ποσοστά στο Pinterest αλλά και εξ’ολοκλήρου την εταιρία κατασκευής e-reader, Kobo, η οποία θα έχει το τομέα ηλεκτρονικών αναγνωστών της Sony.

O CEO της Rakuten, Hiroshi Mikitani, δήλωσε “θα είναι σε θέση (ΣτΜ. το Viber) να διεισδύσει σε νέες αγορές, μέσω πολλαπλών ψηφιακών προσφορών περιεχομένου”.

Viber, Viber, Πωλήθηκε για 900 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Κατι δεν μου αρέσει σε όλο αυτό.

Ελπίζω πως η πλέον αγαπημένη μου εφαρμογή δεν θα χειροτερέψει.

Κλάσεις ανώτερη απο οποιαδήποτε άλλη για μικροεπικοινωνία.

Sot11

Βαγγέλης +1. Συμφωνώ απόλυτα!

Manosp3

Ελπίζω να σοβαρευτούν και να βγάλουν ios 7 theme update.

Darth

πάει και αυτή η εφαρμογή κατά πάσα πιθανότητα θα γεμίσει διαφιμισεις κλπ κλπ (οτι εγινει και στο skype desktop)

Dimitis K

Πάει η αγαπημένη μου εφαρμογη…@Darth δίκιο εχεις…

Giorgos

Κακο αυτο.. θα το μεταφραζα ή σε πολλες διαφημισεις ή σε, εστω και μικρο, μηνιαιο ποσο συνδρομης..

forneverarrow

Ξέρουμε όντως τι αντίκτυπο θα έχει, αν έχει, σε εμάς τους χρήστες?

bbm

ε οχι και κλάσεις ανώτερη.

κλάσεις ανώτερη η bbm.
το δίνεις σε οποίον θέλεις εσυ, δεν σε βρισκει οποιος απλα έχει το νουμερό σου, άμεσο μήνυμα και τελεία ποιοτητα κλισης. το viber στις κλισεις είνια αθλιο.

Sot11

bbm μια χαρά ειναι το viber 1ον και 2ον όσο καλό και αν ειναι το bbm δεν έχεις κανεις….!

Yiannos

Το πιο πετυχημένο app απο Κύπρο το viber απίστευτο σ ένα τόσο μικρό τόπο τι βγαλανε

σακης

@Yiannos

Ισραηλινοί είναι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι φαντάζομαι επέλεξαν την Κύπρο, το Λας Βέγκας και τη Λευκορωσία, όπως γράφει εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Viber#Company λόγω χαμηλής φορολόγησης και μείωσης κόστους.

Μακάρι να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να μη την καταστρέψουν 🙂

ορεστης γκιοκας

κατι που παντα ειχα απορια ειναι πώς εβγαζε χρηματα το viber τοσο καιρο? χωρις διαφημισεις, χωρις συνδρομη… ναι οκ πριν καποιο καιρο βγαλανε αυτα τα stickers επι πληρωμη αλλα και παλι πρωτον δεν ειναι δυνατον να το συντηρησουν αυτα, και δευτερον πριν βγουν τι γινοταν?

Konstantinos

Κάτι μου λέει πως δεν είναι δύσκολο… Κάτι μηνύματα τύπου. Έλα η Τζένη είμαι είχαμε μιλήσει σε εκείνο το πάρτυ, πάρε με τηλ είμαι ξαναμμένη…

με προώθηση κλήσης σε λευκορωσία…

Panos7GR

Ορέστη, νομίζω δεν είναι δύσκολο να σκεφτώ πως έβγαζε κέρδη… Η λογική λέει πώληση προσωπικών δεδομένων σε διαφημιστικές εταιρίες, δυστυχώς. (Να μου πεις η Google και όλες οι εταιρίες τι κάνουν…)

Κι εγω χρήστης Viber από την πρώτη βδομάδα που μπήκε στο μαγαζάκι του Android. Ειμαι υπέρ ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες της, ωστόσο δεν έχω ενημερωμένη την εφαρμογή στις τελευταίες εκδόσεις γιατί είχαν κάποια θέματα.

Εντάξει και πρόβλημα να υπάρχει το Hangouts το δοκίμασα πρόσφατα και είναι πολύ βολικό και άριστο. Οι περισσότεροι το έχουμε προεγκατεστημένο στην συσκευή μας και δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ… Το Skype του Android είναι + ότι μπορείς να το έχεις και σαν εφαρμογή SMS. Και να χειροτερεύσει το Viber υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές!

ορεστης γκιοκας

Panos7GR το σκεφτηκα κι εγω αυτο που λες, ομως τι δεδομενα να πουλησει? οκ το fb πουλαει τα Likes σου, τις κοινοποιησεις σου, την τοποθεσια σου και αλλα, το viber τι να πουλησει? οκ πες τοποθεσια και αν… που δεν νομιζω να αξιζει και τοσα οταν εχεις φβ… δηλαδη τι? φιλτραρει οοολα τα μηνυματα και ψαχνει για λεξεις κλειδια? και σε ολες τις γλωσσες? δηλαδη πχ αν γραφεις greeklish δεν μπορει να «τσιμπησει» τιποτα απο σενα? μου εχει κινησει την περιεργεια αυτη η ιστορια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.