Πέμπτη
24/05/2012

Visa, Φέρνει τις ανέπαφες πληρωμές στην Ελλάδα

Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν μια πρακτική εναλλακτική στη χρήση μετρητών, κυρίως όσον αφορά σε αγορές μικρής αξίας. Ο καταναλωτής απλά κρατά την κάρτα ανέπαφων συναλλαγών μπροστά από το τερματικό και η πληρωμή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, μειώνοντας σημαντικά την αναμονή σε ουρές.

Visa, Φέρνει τις ανέπαφες πληρωμές στην Ελλάδα

Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός συναλλαγών μικρής αξίας, όπως στα fast food, στα ψιλικατζίδικα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως το Μετρό ή σε σημεία χωρίς επίβλεψη, όπως παρκόμετρα. Η βάση για αυτές τις συναλλαγές είναι η τεχνολογία EMV chip, η οποία ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Οι πρώτες ανέπαφες πληρωμές στη χώρα μας πραγματοποιούνται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2012, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για συναλλαγές μικρής αξίας. Στόχος είναι η εξάπλωση και στην ελληνική αγορά των γρήγορων και τεχνολογικά εξελιγμένων μικρών συναλλαγών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ραγδαίες εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στην προσέγγιση επιχειρήσεων που παραδοσιακά δεν αποδέχονται τη χρήση καρτών για την πραγματοποίηση συναλλαγών (καφέ, περίπτερα κλπ). Έως το τέλος Μαΐου 2012 θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά περίπου 2.000 κάρτες τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών.

Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη περίπου 34 εκατ. κάρτες ανέπαφων συναλλαγών Visa και 266.000 τερματικά πραγματοποίησης τέτοιων συναλλαγών.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


4 Σχόλια

 1. Ο/Η Saxtus λέει:

  Πρέπει να έχεις υποχρεωτικά NFC-enabled κάρτα ή υπάρχει και εφαρμογή μέσω κινητού;

 2. Ο/Η Ben λέει:

  Επιτέλους! Εύγε!!!

 3. Ο/Η Veroniki λέει:

  Ναι χρειάζεται NFC enabled, αλλά μη φανταστείς κάτι εξωτικό.
  Αν έτυχε να χρησιμοποιήσεις καρτα στο ΜΕΤΡΟ του Λονδίνου (εξωτερικά δείχνει μία απλή κάρτα) έχεις ιδεά για τι πρόκειται.
  Στο τηλέφωνο έχεις την πρακτικότητα του άμεσου «ξαναγεμίσματος» ανάλογα βέβαια με τις συμφωνίες παρόχων (π.χ voda, wind, cosmo) με τη VISA ή τους ενδιάμεσους.
  Ελπίζω να υλοποιηθεί χρήγορα στα ΜΜΜ για να περάσουμε σε λιγότερο γραφικές σκηνές στα εισιτήρια/ακυρωτήρια, κλπ.

 4. Ο/Η Saxtus λέει:

  @Veroniki «Στο τηλέφωνο έχεις την πρακτικότητα…»

  Δηλαδή υπάρχει και εφαρμογή για κινητό ή αυτά τα εξωτικά πράγματα συμβαίνουν μόνο στο εξωτερικό;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.