Visa, Φέρνει τις ανέπαφες πληρωμές στην Ελλάδα

Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν μια πρακτική εναλλακτική στη χρήση μετρητών, κυρίως όσον αφορά σε αγορές μικρής αξίας. Ο καταναλωτής απλά κρατά την κάρτα ανέπαφων συναλλαγών μπροστά από το τερματικό και η πληρωμή ολοκληρώνεται εύκολα και γρήγορα, σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, μειώνοντας σημαντικά την αναμονή σε ουρές.

, Visa, Φέρνει τις ανέπαφες πληρωμές στην Ελλάδα

Οι ανέπαφες πληρωμές αποτελούν την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός συναλλαγών μικρής αξίας, όπως στα fast food, στα ψιλικατζίδικα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως το Μετρό ή σε σημεία χωρίς επίβλεψη, όπως παρκόμετρα. Η βάση για αυτές τις συναλλαγές είναι η τεχνολογία EMV chip, η οποία ήδη εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Οι πρώτες ανέπαφες πληρωμές στη χώρα μας πραγματοποιούνται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2012, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόζεται με επιτυχία καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρατηρείται αύξηση στη χρήση καρτών ανέπαφων πληρωμών για συναλλαγές μικρής αξίας. Στόχος είναι η εξάπλωση και στην ελληνική αγορά των γρήγορων και τεχνολογικά εξελιγμένων μικρών συναλλαγών, με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ραγδαίες εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται στην προσέγγιση επιχειρήσεων που παραδοσιακά δεν αποδέχονται τη χρήση καρτών για την πραγματοποίηση συναλλαγών (καφέ, περίπτερα κλπ). Έως το τέλος Μαΐου 2012 θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά περίπου 2.000 κάρτες τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών.

Στην Ευρώπη υπάρχουν ήδη περίπου 34 εκατ. κάρτες ανέπαφων συναλλαγών Visa και 266.000 τερματικά πραγματοποίησης τέτοιων συναλλαγών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Saxtus

Πρέπει να έχεις υποχρεωτικά NFC-enabled κάρτα ή υπάρχει και εφαρμογή μέσω κινητού;

Ben

Επιτέλους! Εύγε!!!

Veroniki

Ναι χρειάζεται NFC enabled, αλλά μη φανταστείς κάτι εξωτικό.
Αν έτυχε να χρησιμοποιήσεις καρτα στο ΜΕΤΡΟ του Λονδίνου (εξωτερικά δείχνει μία απλή κάρτα) έχεις ιδεά για τι πρόκειται.
Στο τηλέφωνο έχεις την πρακτικότητα του άμεσου “ξαναγεμίσματος” ανάλογα βέβαια με τις συμφωνίες παρόχων (π.χ voda, wind, cosmo) με τη VISA ή τους ενδιάμεσους.
Ελπίζω να υλοποιηθεί χρήγορα στα ΜΜΜ για να περάσουμε σε λιγότερο γραφικές σκηνές στα εισιτήρια/ακυρωτήρια, κλπ.

Saxtus

@Veroniki “Στο τηλέφωνο έχεις την πρακτικότητα…”

Δηλαδή υπάρχει και εφαρμογή για κινητό ή αυτά τα εξωτικά πράγματα συμβαίνουν μόνο στο εξωτερικό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Crypto Visa

Visa και Crypto.com ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει FIFA World Cup 2022

Η Visa σε συνεργασία με την Crypto.com υλοποιούν την καμπάνια «Visa Masters of Movement», που συνδυάζει το ποδόσφαιρο και την τέχνη για τον εορτασμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Internet Visa

VISA: Πώς να προστατευτείς από κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο

Η Visa προτείνει τα παρακάτω βήματα που θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε, όταν κάνετε αγορές, διαβάζετε και επικοινωνείτε στο διαδίκτυο.

Internet ebay Facebook Mastercard

Αποσύρουν την υποστήριξη στο Libra οι Visa και MasterCard

Ιδρυτικά μέλη του κρυπτονομίσματος Libra του Facebook όπως η Visa, MasterCard, eBay, Stripe και Mercado Pago απέρυσαν την υποστήριξη του.