Vodafone, Cosmote, Wind: 5.49 εκατ. ευρώ πρόστιμα για άρνηση φορητότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επέβαλε πρόστιμα ύψους 5.486.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για αυθαίρετη απόρριψη αιτήσεων συνδρομητών τους που ζητούσαν να κρατήσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και να αλλάξουν δίκτυο.

Τα πρόστιμα αφορούν στην περίοδο 2011-2013 και το μεγαλύτερο το πήρε η Vodafone. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας, επιβάλλονται 2.593.000 ευρώ στη Vodafone, 1.670.000 ευρώ στη WIND και 1.223.000 ευρώ στην COSMOTE.

Για το πως θα επιβληθούν τα πρόστιμα έλαβαν υπόψη την έκταση της παράβασης ανά εταιρία, τον συνολικό αριθμό των θιγομένων συνδρομητών, την προκληθείσα οικονομική βλάβη στους καταναλωτές, τα αυξημένα έσοδα των εταιριών που προέκυψαν από τις διαπιστωθείσες παραβάσεις και την ανάγκη αποτροπής παρόμοιων αθέμιτων πρακτικών στο μέλλον.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η κατά παράβαση της νομοθεσίας διαχείριση αιτημάτων φορητότητας αριθμού, συνολικά κρινόμενη κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013.

Η φορητότητα αριθμού χαρακτηρίζεται από την Επιτροπή, «κύριος παράγοντας διευκόλυνσης των καταναλωτών και προώθησης αποτελεσματικού ανταγωνισμού σε αγορές ηλεκτρονικών επικοινωνιών». Σε αυτό το πλαίσιο, η μη ομαλή λειτουργία της στην ελληνική αγορά ενέχει κινδύνους σε επίπεδο τόσο μη επαρκούς προστασίας των καταναλωτών, όσο και στρέβλωσης του ανταγωνισμού. Η ΕΕΤΤ έχει ήδη επιβάλει, από το Νοέμβριο του 2014, νέες ρυθμίσεις που επιταχύνουν και βελτιώνουν τις διαδικασίας για τη φορητότητα.

Η εθνική ρυθμιστική Αρχή, αρμόδια και για θέμα ανταγωνισμού, δηλώνει πως θα συνεχίσει τους ελέγχους, προασπίζοντας σθεναρά τα δικαιώματα των καταναλωτών και τη διαφάνεια στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

πρόστιμα εεττ, Vodafone, Cosmote, Wind: 5.49 εκατ. ευρώ πρόστιμα για άρνηση φορητότητας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nonos04

H ειρωνια ειναι οτι να θες να κανεις φοριτοτητα δεν σε αφηνουν να φυγεις αν δεν πληρωσεις ειτε αυτα τα οποια χρωστας μαζι με καποιο πεναλτι αν εχεις καποιο συμβολαιο ακομα!!!!
Κνω φορητοτητα απο forthnet σε wind και με βαζουν να πληρωσω 90ευρω για να φυγω……..με περνουν τηλ μετα απο εναμιση χρονο και μου κανουν προσφορα πολυ καλη,απανταω πως ενδιαφερομαι και μου λενε οτι πρεπει να πληρωσω και της οφειλες που εχω προς αυτους!!! Εμεινα καγκελο και τους ρωταω αν γινεται καποιος να φυγει με φορητοτητα απο εσας χωρις να πληρωσει τις οφειλες του και μου απανταει οχι δεν γινεται…….Εγω τις λεω πως εφυγα ειχα βισμα;;;;;;;; Η απαντηση της ηταν εγω δεν ξερω κυριε υπαλλιλος ειμαι και το ΑΦΜ σας μου βγαζει οτι χρωστατε!!!!!!! ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΞΑΝΓΥΣΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!

μαρια

εμένα στην vodafone μου είπε ένας τυπάς ότι για να κάνω την φοιτητική τους προσφορά έπρεπε να φύγω από την cosmote διότι δεν μπορώ να έχω προσφορά από δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας…τον έγραψα στα παλιά μου τα παπούτσια και έπιασα ένα από την vodafone στο δρόμο που έδινε δωρεάν νούμερα και του είπα το και το και αυτός μου απάντησε πως ο υπάλληλος της vodafone έλεγε βλακείες…τελικά έχω και vodafone και cosmote…

jim

Καμαρωστε τις ελληνικες εταιριες τηλεπικοινωνιων……..ολοι εσεις που τσακωνεστε ποια εχει καλυτερο σημα 3g και 4g…αν δεν αλλαξουν λογικη θα βαζουμε μια καρτα καθε εξαμηνο και πολυ τους ειναι….

customer

Το πολύ γνωστό σε όλους μας καρτέλ, με αυθαίρετες χρεώσεις, μηδενικές υπηρεσίες, γραφειοκρατία όσο δεν πάει, νοοτροπία και επιχειρηματική στρατηγική μεσαίωνα. Περαστικά μας.

aggelos

Η νοοτροπια “οτι φαμε,οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο…..μας” συνεχιζεται στις εταιριες τηλεπικοινωνιων….Αλλα να δουμε τι θα κανουν αν συνεννοηθουν ολοι οι πελατες και σταματησουν τελειως να βαζουν καρτες ανανεωσης….Ένα τέτοιο τους χρειάζεται…

NckCh

Εγώ έχω 2 φοιτητικού Vodafone έναν Cosmote στο όνομα μου και δεν είμαι καν φοιτητής δεν έχω πάσο δεν πάω σε καμία σχολή

nikos7

@NckCh πως το καταφερες αυτο ρε παλικαρι, δεν σου ζητησαν φωτο απο το πασο σου οταν εκανες την αιτηση?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.