Vodafone, Πώληση του μεριδίου της στη Verizon

H Vodafone αποφάσισε να πουλήσει το 45% που κατείχε στη Verizon Wireless έναντι ποσού 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μερίδιο αυτό θα εξαγοράσει η Verizon Communications, σε ένα από τα μεγαλύτερα deals που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία. Η ανακοίνωση του deal έγινε μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του deal, η Vodafone ανακοίνωσε ότι θα έχει πλήρη κάλυψη 4G στις πέντε κύριες ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Vodafone επενδύει στο επονομαζόμενο Project Spring, το οποίο θα κάνει πιο ταχεία την ανάπτυξη του 4G, σε συνδυασμό με την αύξηση των υποδομών για εγκαταστάσεις οπτικής ίνας, μεταξύ άλλων. Όλα δείχνουν ότι η Vodafone εστιάζει πλέον το ενδιαφέρον της στην Ευρώπη.

Vodafone, Vodafone, Πώληση του μεριδίου της στη Verizon

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Η είδηση για μένα πρέπει να διαβαστεί ως εξής: Οι αμερικανοί πετάξαν έξω τους βρετανούς από τις τηλεπικοινωνίες τους. Ουσιαστικός λόγος για το τεράστιο αυτό deal από την Verizon δεν υπήρχε.

Στην Huawei το είπαν ξεκάθαρα πριν ένα χρόνο ότι δεν εμπιστεύονται κινέζικη εταιρία για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακής υποδομής στις ΗΠΑ. Φυσικά καλά κάναν. Ο πλούτος την σήμερον ημέραν προέρχετε από τις πληροφορίες και οι ΗΠΑ δεν πρόκειτε να αφήσουν κανέναν να ελέγξει την διακίνηση πληροφοριών. Ούτε καν τους συμμάχους τους βρετανούς.

Χάρης

Αυτό επηρεάζει καθόλου την Ελλάδα ή πάλι στο περιθώριο είμαστε;;

Άρης

@Solon Σε μια σουπερ ντουπερ καπιταλιστικη κοινωνια που εχει κορεστει πλεον, το να μιλαμε ακομα με ορους μεσαιωνα, φανταζει ρομαντικο. Ζουμε σε μια κοινωνια πολυπαραγοντικη, πολυπληθυσμικη, πολυπολυ γενικα. Τιποτα δεν ειναι ή δεν καθοριζεται απο μια, δυο, πεντα, δεκα παραμετρους.
Κι ενας μπορεί να πει κάλλιστα: η ειδηση διαβάζεται “Το μαυρο-κοκκινο πέταξε έξω το κοκκινο-ασπρο”.
Αυτα, με καλή διάθεση πάντα!

Solon

@Άρης
Αγαπητέ Άρη δεν υπάρχει πολυπαραγοντικη, πολυπληθυσμικη, πολυπολυ. Δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά. Δεν υπάρχει ούτε καν Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι το παραμύθι που σου πουλάνε για να σε έχουν να δουλεύεις με 500 ευρώ το μήνα όσο αυτοί φροντίζουν να πλουτίζουν εις βάρος σου. Ασχολούμε με επενδύσεις εδώ και 15 χρόνια και σε πληροφορώ ότι το παραμύθι των πολυ…βάλε ότι θες από πίσω δεν υπάρχει στο χώρο της οικονομίας. Εκεί έξω σκοτώνονται (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά) για κάθε κομμάτι της αγοράς σε εθνικό επίπεδο και οποιοσδήποτε σοβαρός επενδυτής θα σκάσει στα γέλια αν ισχυριστείς αυτά που γράφεις παραπάνω. Έχει ξεσπάσει άγριος οικονομικός πόλεμος τα τελευταία 5-6 χρόνια και οι πληροφορίες είναι το σημαντικότερο όπλο σε αυτό τον πόλεμο. Οι ΗΠΑ πέταξαν έξω την Huawei από τον διαγωνισμό 4G στη χώρα τους και έβαλαν την Samsung να πληρώσει κάτι δις στην Apple ενώ την ίδια στιγμή ο Ομπάμα άσκησε veto για να μην δώσει δεκάρα η Apple στην Samsung για τις πατέντες που καταχράστηκε! Από τα γεγονότα θα καταλάβεις τι παίζετε, όχι από την προπαγάνδα.

sotiris

@solon σου προτεινω να ξανακοιταξεις λιγο σε ποια σελιδα βρισκεσαι… δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κανεναν ουτε τα 500 ευρω τον μηνα ουτε το οτι εισαι “σοβαρος επενδυτης”… μαλλον οσοι επιλεγουν αυτη την σελιδα προτειμουν να διαβασουν κατι που να εχει σχεση με την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!
οσο για αυτα που γραφεις ας μην τα σχολιασω καλυτερα…

Solon

^
O.k. Μάλλον ξέφυγα λίγο. Sorry

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.