Συμφωνία Vodafone και Wind, Η επίσημη ανακοίνωση

Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς συμφώνησαν για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές. Η συνεργασία αυτή θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.

Η συνεργασία των δύο παρόχων για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η υλοποίηση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δημιουργία νέας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης, με ίσο ποσοστό μεριδίου για τα δύο μέρη, δηλαδή από 50%. Το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συμφωνία Vodafone και Wind, Συμφωνία Vodafone και Wind, Η επίσημη ανακοίνωση

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stavros

Windafone…!!! 😛

Solon

Δεν κατάλαβα. Θα δημιουργηθεί κάποια τέταρτη εταιρία ή θα συγχωνευθούν;

alex

αν δεν κατάλαβα λάθος πρακτικά θα κάνουν ότι κάνανε τα ιδιωτικά κανάλια με την digea,

η digea αναλαμβάνει την κατασκευή και συντήρηση του δικτύου σαν υλικό προιόν(κεραίες,καλώδια κλπ) και απλά τα κανάλια δίνουν περιεγχόμενο προς προβολή,

υποθέτω κάτι αντίστοιχο θα γίνει και εδώ,
η νέα εταιρεία θα έχει το δίκτυο των vodafone-wind απλά η κάθε εταιρεία θα δίνει το δικό της περιεγχόμενο…

αυτό που πρακτικά αναμένω είναι κοινές ταχύτητες σε 3/3,5g(ελπίζω ακόμη υψηλότερες) αλλά μαζί και κοινά προβλήματα σε περίπτωση βλάβης

Konstantinos

“…αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας… Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.”

αυτή είναι η ανάπτυξη; δηλαδή με λίγα λόγια αν δεν προχωρούσε θα: έμπαιναν μέσα 150 εκ. και η χασούρα για την οικονομία 50 εκ. Τόσο χάλια είναι τα οικονομικά τους ή μας δουλεύουν οι όμιλοι; να δω πότε θα περάσουν για έλεγχο τα οικονομικά τους.

Στα χανιά από όσο γνωρίζω στη vodafone απολύουν κόσμο συνέχεια για να μη δίνουν αποζημιώσεις, προτιμούν κάτω των 25 ανειδίκευτους και η εκμετάλλευση πάει σύννεφο. άντε και foxconn. Οι υπάλληλοι (“διαμάντια” τεχνολογίας) κοιτάνε ο ένας τον άλλο λες και παίζουν ρώσικη ρουλέτα

george

@Konstantinos

Απο το σχόλιό σου καταλαβαίνω ότι μιλάς για υπάλληλους καταστημάτων και όχι για τεχνικούς ή για ότι άλλο μιλάει η ανακοίνωση. Η υπάλληλοι καταστημάτων είναι μία άλλη ιστορία αφού τα καταστήματα είναι franchise και είναι στο χέρι του κάθε “μαγαζάτορα”πως θα φερθεί και ποιούς θα πάρει.

Konstantinos

Το συγκεκριμένο κατάστημα (Σκαλίδη) δεν είναι franchise και ξέρω πολύ καλά τί λέω αλλιώς δε θα σκορπούσα έτσι διάφορα. Για τη δε Wind δεν το συζητώ από εταιρία κουβαλάει περισσότερα και από την ερτ(!) και έχοντας μείνει στο εξωτερικό η vodafone hellas δεν έχει καμία σχέση με άλλες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.