Συνεργασία Vodafone και WIND, Αύριο οι ανακοινώσεις

Vodafone και WIND συνεργάζονται και συστήνουν κοινή εταιρεία για τη χρήση κεραιών και υποδομών (network sharing) με στόχο την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των συνεργιών και παράλληλα τη μείωση του κόστους όπως ανακοίνωσαν. Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών έχουν προγραμματίσει ραντεβού με τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο Τετάρτη για να τον ενημερώσουν για τα σχέδιά τους.

Update: Συμφωνία Vodafone και Wind, Η επίσημη ανακοίνωση

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, η επένδυση θα υπερβεί τα 200 εκατομμύρια ευρώ και η νέα εταιρεία θα στελεχωθεί από προσωπικό περίπου 600 ατόμων (update: υπάρχον προσωπικό και από τις δύο εταιρείες).

Vodafone WIND συνεργασία, Συνεργασία Vodafone και WIND, Αύριο οι ανακοινώσεις

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanos

Όσον αφορά το προσωπικό είναι αρνητικό όσον αφορά την κάλυψη δικτύου λογικά οι συνδρομητές των 2 εταιριών θα επωφεληθούν αρκετά.

Cons

Ωραία, αντί να έχουμε περισσότερες επιλογές, έχουμε λιγότερες.
Το καρτέλ καλά κρατεί ακόμη. Μακάρι να φάνε Χ από την EETT γιατί μπορεί να ανακοινώσουν ωραία πράγματα τώρα, αλλά η προ-ιστορία των 3 εταιρειών μόνο προς αυτή τη κατεύθυνση δεν είναι.
Ώσπου να βάλουν μυαλό, τη καρτούλα μου και τα ευρώ στη τσέπη μου.

sisufos

Να τες οι επενδυσάρες!!! Λιγοτεροι εργαζόμενοι και πιο δυνατό καρτέλ!!! Θα τους σταματήσει η επιτροπή…

Spukie

εξυπναράδες μου όλοι σας κάθε μια επένδυση έχει κ θετικά μα κ αρνητικά
ξεκολλήστε λίγο με το καρτέλ..δε λέω θα κοπούν θέσεις εργασίας μα θα γίνει η νέα εταιρεία πάρα πολυ ανταγωνιστική απο θέμα σήματος και τιμών..κ όπως έχει δείξει ο νόμος της ελεύθερης αγοράς αν μία εταιρεία καταφέρει να γίνει πολύ ανταγωνιστική το συμφέρον το καρπώνεται ο καταναλωτής..
άιντε..

Νιο

Αντε γιατι η cosmote εχει αρχισει τρελλα κλεψιματα… Κανω διπλη κληση αε αυτον που καλω…. κ αλλα κολπα…

Dave

Καλά ελληνικά ξέρει κανένας; Δεν ενώνονται οι εταιρίες, το άρθρο λέει ότι συστήνουν μια άλλη εταιρία για κοινού διαχείριση των κεραιών.Πρακτικά αυτό που κάνουν είναι από εκεί που νοίκιαζαν κάθε εταιρία ξεχωριστά ένα οικόπεδο στο βουνό για να βάλουν τις κεραίες τους τώρα θα το νοικιάζουν σαν μία εταιρία και θα βάζουν μία κεραία που θα την εκμεταλλεύονται και οι 2

Κώστας D.

Πολύ καλό αυτό γιατί η cosmote μας έχει πάρει τα σωβρακα… Ο μόνος λόγος που την κρατώ είναι επειδή καλύτερη κάλυψη σήματος από τις άλλες 2. Άντε με το καλό να τη στείλουμε στον αγυριστο την κόσμοτε. Πολύ κλεψιά ρε παιδιά…

Lefteris

Μάλλον εγώ και ο Dave είμαστε τρελοί γιατί και εγώ το ίδιο κατάλαβα! :Ρ

vassilis

Προφανώς και δεν ενώνονται Wind και Vodafone. Η Vodafone είναι μια εταιρία με παγκόσμια παρουσία, δεν έχει νόημα… Απλά θα εκμεταλλεύονται ο ένας τις κεραίες του άλλου για να χτυπήσουν την Cosmote που έχει -σχεδόν- παντού σήμα.

Diagrafeas

Και μιλάει για 600 νέες θέσεις όχι για απολύσεις…

Νιο

Ρε τι σημα μου λες (cosmote)??? Που βγαινω εξω το τετραγωνο κ κανω βολτες κ παλι οι κλησεις τερματιζουν οποτε θελουν κ οταν τους πηρα τηλεφωνο η δικαιολογια τους ηταν οτι εχει χαλασει η κεραια κ την φτιαχνουν.. 3 χρονια τωρα… Η αλλη λυση τους ηταν να παρω ειδικο μηχανημα για σημα κ να το πληρωσω απο την τσεπη μου… ουυστ…

nick123

Q Card μαγκες, και ξεχνάς να βάλεις κάρτα απλά. δέν σχολιάζω άλλο

Stamatis

Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει σε μας τους συνδρομητές της wind να χρησιμοποιήσουμε και το 4g δίκτυο της Vodafone η όχι;

Γιωργος Τ.

Αν εχω καταλαβει καλα,καποιος που εχει πχ Wind και βρισκεται σε ενα σημειο οπου η Vodafone υπερτερει θα μπορει να χρησιμοποιησει το σημα της Vodafone?Δεν το χω καταλαβει ακριβως…Αυτο πρακτικα ποτε θα αρχισει να εφαρμοζεται?

nikoss

( spukie) το συμφέρον και το κέρδος το καρπώνεται ο καπιταλιστής…..έτσι ειναι αυτό το σύστημα τα άλλα είναι προπαγάνδα για το πόπολο

Dave

Το πραγματικό ζουμί της υπόθεσης είναι εαν η συμφωνία περιλαμβάνει και την διάθεση 4g από τη Wind μέσω των υποδομών της Vodafone

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.