WIND Ελλάς, Κατέθεσε μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Forthnet

Μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Forthnet κατέθεσε η WIND, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης στο Χρηματιστήριο την οποία και επιβεβαίωσε η δεύτερη αργότερα. Εάν προχωρήσει ο «γάμος» των δύο εταιριών, θα δημιουργηθεί ένα κρίσιμο μέγεθος στην αγορά, καθώς αθροιστικά οι συνδρομητές τους σε σταθερή και Ίντερνετ θα φτάσουν περίπου τους 900.000.

Forthnet
“Η εταιρεία Forthnet AE (στο εξής και η Forthnet), σε συνέχεια της από 02.08.2012 Ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εξακολουθεί τις μη αποκλειστικές συζητήσεις με εταιρείες του κλάδου με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας ενοποίησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καθώς και τους ενδεχόμενους όρους και προϋποθέσεις μιας στρατηγικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ανταλλάσσονται μη δεσμευτικές προτάσεις με την εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΒΕ.
Η Forthnet θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική σημαντική εξέλιξη.
Η παρούσα ανακοίνωση διενεργείται κατ’ επιταγή των διατάξεων του Ν. 3340/2005 και των σχετικών εκτελεστικών αποφάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και των οικείων διατάξεων του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.”

WIND
“Σε συνέχεια σχετικής σημερινής ανακοίνωσης της Forthnet Α.Ε. προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η WIND Ελλάς επιβεβαιώνει ότι έχει καταθέσει στην Forthnet Α.Ε. στρατηγική πρόταση για δυνητική συγκέντρωση στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.
Η πρόταση εντάσσεται στην ευρύτερη αναπτυξιακή στρατηγική της WIND Ελλάς στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και τη δέσμευσή της να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της. ‘Έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή δομή και μηδενικό δανεισμό, η WIND αναζητά ενεργά ευκαιρίες που θα διευρύνουν το αποτύπωμά της στην αγορά.
Η WIND Ελλάς δραστηριοποιείται επιτυχημένα στη σταθερή τηλεφωνία μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της από το 2008, όντας σήμερα ο μόνος ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην χώρα. Ο τομέας σταθερής τηλεφωνίας της WIND αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και σήμερα η εταιρεία εξυπηρετεί 400.000 συνδρομητές σταθερής, διπλάσιους σε σύγκριση με δύο χρόνια πριν.
Η WIND Ελλάς θεωρεί ότι η πρόταση αυτή αναγνωρίζει την αξία του τομέα σταθερής τηλεφωνίας της Forthnet και η δομή της πρότασης δημιουργεί συνέργιες με οφέλη τόσο για τις δύο εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, όσο και για τους συνδρομητές.”

, WIND Ελλάς, Κατέθεσε μη δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά της Forthnet

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος Σομπολος

χεχε σοβαρά τώρα ? Ο Walking Dead των τηλεπικοινωνιών θα εξαγοράσει τη Forthnet?

keysmith

το μόνο κέρδος είναι που θα πάρει τους πελάτες της. Ολο προβλήματα και χρέη είναι η forthnet και η wind τρόμαξε να “καθαρίσει” από τα δικά της θέματα (με τα κουρέματα και τα κανόνια). Δεν ξέρω αν κάνει καλά η wind με αυτή την αγορά.

Επιπλέον εγώ προτιμώ σαν καταναλωτής να είναι ξεχωριστές αυτές οι δύο.

Πανος Σομπολος

Κώστα ή όποιος άλλος ξέρει, φαντάζομαι αφορά όλο το group η είδηση έτσι?
Γιατί το θέμα της Nova έχει ζουμί διάβασα οτι μπαίνει και άλλος παίχτης στο παιχνίδι της συνδρομητικής
Το logistic και των δυο πάντως είναι εδώ και καιρό στην ίδια εταιρία και στις ίδιες εγκαταστάσεις όπως και του Public βέβαια (εργαζόμουν εκεί)

marios

Όσο συρρικνώνεται η αγορά τέτοια φαινόμενα θα είναι συχνά!! Πάντως αν γίνει τελικά η εξαγορά θα μιλάμε σίγουρα για ένα μεγάλο ανταγωνιστή του ΟΤΕ στο κομμάτι της τηλεφωνίας και του ίντερνετ, σε επίπεδο συνδρομητών. Ας ελπίσουμε να προσφέρουν και καλύτερες υπηρεσίες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.