Windows Phone: Κάτω από το 1% το μερίδιο αγοράς

Στο σύνολο οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones σημείωσαν αύξηση της τάξης του 4% για το προηγούμενο τρίμηνο, όμως η Microsoft δεν κατάφερε να ακολουθήσει την τάση. Σύμφωνα με την Gartner το μερίδιο της αγοράς που έχει στην κατοχή της έπεσε κάτω από το 1%.

Η Gartner εκτιμά ότι πουλήθηκαν 2.4 εκατ. Windows Phones κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, παίρνοντας ποσοστό 0.7%. Αυτή είναι σημαντική πτώση από το 2.5% που είχε το πρώτο τρίμηνο το 2015, πουλώντας 8.6 Lumia.

Η πτώση στις πωλήσεις οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει νέες Lumia συσκευές. Η ίδια ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πουλά το τμήμα των feature phones στην Foxconn έναντι 350 εκατ. δολ. ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να μην κυκλοφορήσει άλλο Lumia smartphoe. Από την άλλη, οι φήμες που κάνουν λόγο για τα Surface phones από το 2017, γίνονται όλο και πιο έντονες.

Αν η Microsoft πράγματι δεν σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλο Lumia smartphone, τότε είναι λογικό να συνεχιστεί η πτώση. Υπάρχουν βέβαια και οι τρίτοι κατασκευαστές.

windows phone market share, Windows Phone: Κάτω από το 1% το μερίδιο αγοράς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
_legri_

Υπάρχουν και οι τρίτοι κατασκευαστές;;;
Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε!

gio

ο τελευταιος να κλεισει την πορτα

Χρήστος

Απίστευτοι είναι εκεί στη Microsoft! Δύο κινητά έβγαλαν τόσον καιρό και αυτά με τιμή ναυαρχίδας και σώμα χειρότερο κι από του 640. Δεν τους καίγεται καρφάκι; Δεν ξέρω.

Είχα windows phone 3-4 χρόνια και τώρα πρόσφατα πήρα ένα android. Δεν με βλέπω να γυρνάω, γιατί να επενδύσω σε κάτι που πεθαίνει; Κρίμα

One

Ενταξει η Microsoft είναι μεγαλη εταιρία και δεν πιστευω ότι θα κλείσει το τμημα κινητής, απλα πρεπει να ακολουθήσει μια πιο καλη πολιτικη στο μάρκετινγκ και να γινει πιο premium μαρκα σαν το iPhone. Αν μπορέσει να κανει το λειτουργικό της καλυτερο από το ios και καταφέρει να εχει την ιδια ποιότητα εφαρμογών με αυτό, τοτε θα ανέβουν οι πωλήσεις της. Θα είναι λαθος για τη Microsoft να θεωρήσει πρότυπο τις Android συσκευές.

ΑΝΔΡΕΑΣ

Όλοι όσοι έχουν (Και εγώ μαζί) wphone είμαστε beta testers σε Low budget τηλέφωνα ,ώστε να ετοιμαστεί η πλατφόρμα για το surface phone. Είτε 1% είτε 0,5 είτε 4 το ίδιο είναι. Με συσκευές ζουν οι Κινέζοι και η Apple.Οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού ζουν από υπηρεσίες σε bussiness η commercial area. ( Msft -Google) ή από καινοτόμα προϊόντα.

Takis

Ενταξει λεπτομερειες συντομα τα wp θα απογειωθουν….και θα πιασουν το 1% της αγορας,εξαλλου ετσι μας ελεγαν κατι τζιμανια εδω και σε αλλα φορουμ,οτι ειναι το μελλον ειναι η η εξελιξη ειναι ακαταμαχητα,ειναι ειναι ειναι και θα θα θα,τα πραγματα ειναι απλα το συγκεκριμενο λειτουργικο δεν αρεσει για διαφορους λογους που εχουν χιλιοειπωθει και ποτε δεν προκειται να πιασει σοβαρα ποσοστα,η MS το κραταει στη ζωη με τεχνητη αναπνοη ακριβως επειδη ειναι η MS,σαν προιον θεωρειται αποτυχημενο και με καμια πιθανοτητα ανακαμψης!

Chris

Η Microsoft εδώ κ χρόνια έδειξε ότι παράτησε τα lumia κ τα windows phone γενικά.Ξεκινησε σαν κάτι πρωτότυπο αλλά δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά.Θελανε να προωθήσουν τα windows 10 βγάζοντας δύο πανάκριβες συσκευές,σκέτη πλαστικούρα με ένα λογισμικό τελείως προβληματικό κ χωρίς εφαρμογές σαν τα άλλα λειτουργικά.το store έχει μείνει με τις ίδιες εφαρμογές απτα windows 8 με ελάχιστες αναβαθμίσεις σε κάποιες εφαρμογές.Τα windows phone τελειώνουνε σιγά σιγά γιατί κούρασαν τους χρήστες με τις παλιακες εφαρμογές κ το φτωχο store κ γιατί άφησαν αρκετά κινητά ναυαρχιδες εκτός αναβάθμισης.Rip lumia

Sotiris

Πραγματικά τα γεγονότα συνεχίζουν να διαψεύδουν όλους αυτούς που περίμεναν ότι θα σαρώσει και θα εκτιναχθεί. Με τί προσόντα; Άδειο, βαρετό, νεκρό.

Eki02

Έχοντας windows phone εδώ κ τρία χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω πόσο πίσω ήμουν σε σχέση με τα android κ τα ios.απο την στιγμή που αγόρασα android το lumia έγινε η δεύτερη συσκευή που μόνιμα ήταν σε έναν φορτιστή γιατί η μπαταρία αδειάζε κάθε τέσσερις ώρες.δεν ξέρω τι έχει σκοπό να κάνει η ms με τα windows phone 10 πλέον αλλά δεν πρόκειται να κερδίσει κάποιον χρήστη από άλλο λειτουργικό ενώ όσοι είχαν lumia πήγαν σε άλλα λειτουργικά κ δεν πρόκειται να ξαμασχοληθουν με κάτι τόσο χάλια.μαλλον το 0,7% είναι τα fanboys που ακόμα πιστεύουν ότι κρατάνε το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας όταν τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.0,7%…..Κ η Ms δεν τα έχει καν τα lumia σε προτεραιότητα.Αντε ο τελευταίος fanboy να κλείσει την πορτα

Θοδωρής

Το lumia 640 με 90 euro ειναι μακρά η καλύτερη επιλογή για αυτα λεφτά!τωρα να δώςει κάποιος 400 και πάνω και να πάρει Windows phone, θα κάνει ατόπημα 🙂 . Σαν λειτουργικό μια χαρά ειναι αλλα σε δεσμεύει στα apps, υπάρχουν τα βασικά ,αλλα μεχρι εκεί!οταν αποφασίσουνε εκεί στο αμερικα να δωκουν στους developers εφόδια για να γεμίσει το store τότε θα αλλάξει το παιχνίδι,έως τότε μεχρι lumia 640 και θα είσαι μια χαρά!!

navouxodonosoras

Το ποταμι δε γυριζει πισω δυστυχως…

dimitris

το θεμα ειναι οτι μεχρι τα 150 ευρω τα λουμια ειναι μονοδρομος….τα ανδροιδ οπως να το κανουμε κολλανε ΝΑΙ κολλανε σε αυτες τις τιμες ισως και λιγο πιο ψιλες τιμες.ομως υπαρχει μια πως να το πω παραιτηςη,αδιαφορια, ανυμπορια στο κομματι των κινητων wp δεν ξερω ωστοσο εχουμε το και καλα μεγαλο update που ερχεται καλοκαιρι οποτε αν και τοτε δεν γινει τιποτα κραξτε αφοβα…κατοχος λουμια προιν κατοχος ανδροιδ.το λεω για το κραξιμο!!

Kosmas K.

Μόνο εγώ έχω απομείνει…!! Ο τελευταίος των Lumiaκών…

Γιώργος

RIP windows phone
Εδώ που τα λέμε χωρίς εφαρμογές και με μετριότατες συσκευές (για να μην πω της πλάκας πλην του 950) και πολύ άντεξε.

Mary

Κρίμα. Μόνο αυτο.

giannogeorge

Όλο αυτό αρχίζει και μου θυμίζει την ανάπτυξη που έρχεται…

Ανακιν

Εεεεερχεται και η σειρά της Apple σε λίγο καιρό

Mary

Σίγουρα, τα είπαμε δεν έχουν να φάνε στην Apple. Τι στο καλό στο υπόγειο σας είχαν τόσα χρόνια μερικούς;

Αλέξανδρος

Οι περισσότεροι που γράφετε στα σχόλια και λέτε για fan boys κοιτάχτε πρώτα τους εαυτούς σας στον καθρέφτη. Μπαίνετε στα άρθρα που είναι για μια πλατφόρμα που υποτίθεται δεν σας αφορά και λέτε τα δικά σας. Οπότε καλύτερα ενδεχομένως να είσαι fan boy παρά κομπλεξικός (το ίδιο ισχεί εννοείτε και για Windows phone χρήστες) Τα Windows phone δεν υπάρχουν μόνο από την περίοδο των 7. Υπήρχαν και ποιο πριν. Έχω δυο συσκευές με το παλιό Windows mobile όπως λεγόταν τότε και ειχε ένα λογισμικό ανάλογο των XP. Το λογισμικό αυτό ειχε αρκετά παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο κινητό μεταξύ 2003-2005 και δεν πούλησε ούτε και τότε. Γιατί; Γιατί ήταν διαφορετικό από το συνηθισμένο. Κάπως έτσι συνέβη και τώρα. Η Microsoft στα τηλέφωνα απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες παρά στον εκάστοτε μέσο χρήστη. Προσεγγισε μέσους χρηστες τα τελευταία χρόνια όχι με μεγάλη επιτυχία αλλά έχει δείξει συνάμα ότι είναι ασφαλή και γρήγορα τα Windows σε κινητά τηλέφωνα. Αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στις άλλες εταιρίες να είστε σίγουροι. Η εν λόγω εταιρία με κάτω του μισού σε υλισμικό και λογισμικό έχει πετύχει στις συσκευές της ότι έχει πετύχει η apple και η Samsung/Google που έχουν χώσει εκατομμύρια. Λέτε για εφαρμογές. Πόσες πραγματικά χρησιμοποιείτε; Facebook,… Συνέχεια »

petros

κατα ποδας ακολουθεί και η Apple , σε κανα 2 χρόνια εκει θα βολοδερνει στο 1%

thanoik

Υπαρχει και κοσμος που τους αρεσουν τα windows phone τι να κανουμε δηλαδη να πεθανουμε;οπως εμενα δηλαδη και ημουνα πρωην χρηστης Samsung,nexus (4-5),αν δειτε στα φορουμ των windows site(Windows central και power user),θα δειτε ποσο κοσμο απασχολει καθε αρθρο που ανεβαζουν

Antonios

(@Αλέξανδρος) Πριν 4 χρόνια που πήρα το πρώτο smartphone (άργησα λίγο) επέλεξα Windows Phone γιατί είχε καλές κριτικές, δεν είχε λαγκαρίσματα, δεν είχε προβλήματα θέρμανσης, και είχε ένα μικρό store που ήταν στα σκαρια…
4 χρόνια μετά ακόμα δεν μου κολλάει, ακόμα τρέχει μια χαρά (και με τις τούμπες και με όλα)…. Ακόμα χρησιμοποιώ μόνο τις 4 εφαρμογές στα fb, whatsapp, viber, instagram, messenger …. αλλά!
τώρα θέλω να το γυρίσω σε andoid! γιατί πολύ απλά βλέπω ότι έστω αυτές οι 4 εφαρμογές Δεν υποστηρζονται αρκετά εώς καθόλου. εκτός από το whatsapp όλες οι άλλες εφαρμογές είναι αφημένες, παρατημένες ή πολύ ευκαιριακές!
Επίσης δεν έχει επιλογές για οιικονομία μπαταρίας- όπως βγάζουν τώρα ποια τα android ultra saving…
Άρα αυτό που με ωθεί να φύγω δεν είναι το λειτουργικό το ίδιο, αλλά η αντιμετώπιση!
Ίσως για μικρό badget να αξίζουν ή για άτομα που δεν χρησιμοποιούν πολύ το κινητό…. Αλλά για έναν στην ηλικία μου που θέλω να είμαι συνδεδεμένος όλη την ώρα και μάλιστα ποιότητα έστω και στις πιο απλές εφαρμογές… τότε ναι θα το παρατήσω τα Windows…
Με απογοήτευσαν και με κοροίδεψαν!!!
Με απογοήτε

Αλέξανδρος

@antonios Γεια σου φίλε Αντώνη. Έμμεσα συμφωνείς όμως μαζί μου στο περί εφαρμογών. Όσο αφορά τις εφαρμογές που γράφεις στο μήνυμα σου που είναι όντως καθημερινές: 1) το What’s App ενημερώνετε συχνά και δουλεύει καλά. Αν και δεν το χρησιμοποιούν πολλά άτομα που ξέρω όποτε το χρησιμοποιώ είναι εντάξει. Ίσως από τις καλύτερες εφαρμογές σε όλες τις πλατφόρμες. 2) Το Viber ναι είναι ανενημέρωτο εδώ και καιρό (από τον Σεπτέμβρη για την ακρίβεια) Γιατί η Εταιρία ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε νέα εφαρμογή. Την είχαν σε κλειστό Beta και τώρα έιναι σε ανοικτό Beta και μέσα στο καλοκαίρι ίσως κυκλοφορήσει. Αλλά και πριν ενημερωθεί και αφού ενημερωθεί πάλι μηνύματα θα στέλνει. Και αυτοκόλλητα και κλήση. Ναι του λείπει η βιντεοκλήση αλλά νομίζω ότι για αυτό οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν άλλα μέσα. 3) Το Instagram ήρθε με τα δεκάρια. Ενημερώθηκε και δουλεύει μια χαρά. Πήρε και το νέο λογότυπο και έχει ενημερωθεί συχνά και έχει τα πάντα που έχει το android και το iOS (μόνο στο 520 μου πήγαινε αργά γιατί τα δεκάρια δεν τα σηκώνει και τα έχω βάλει με insider. Σε 535 και 640 XL πάει μια χαρά όχι όμως Insider έκδοση) 4) Για το Facebook και το messenger… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@antonios Όσο αφορά την οικονομία μπαταρίας την έχουν αλλά αυτό το ultra saving όντως λείπει. Βέβαια στο 640 XL βγάζω καλά με τη μπαταρία του γιατί είναι 3000 μιλιαμπερώρια. Οπότε μήπως το κινητό σου δεν έχει τόσο δυνατή μπαταρία και σου αδειάζει γρήγορα; (ζόρι για το δεύτερο σχόλιο αλλά ξεχάστηκα να απαντήσω για αυτό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.