WSJ: Η Apple εγκατέλειψε τα σχέδιά της για 4K TV

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, η Apple εγκατέλειψε τα σχέδια που είχε για την κυκλοφορία 4K TV, εδώ και έναν χρόνο. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούσε να βρει τρόπους να διαφοροποιήσει το νέο της προϊόν και να το επιβάλει στην αγορά.

Λέγεται ότι η Apple είχε σκεφτεί την προσθήκη FaceTime video chat για να μιλάς απευθείας από την τηλεόραση και είχε στραφεί σε 4K ultra high definition panels. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι αντ’ αυτού η Apple θα λανσάρει τον επόμενο μήνα στο WWDC, μια νέα έκδοση του Apple TV set-top box μαζί με υπηρεσία internet TV.

Το κουτί αναμένεται να είναι πιο λεπτό, με νέο software και ανανεωμένο τηλεχειριστήριο που λέγεται ότι θα είναι touch. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι θα έχει App Store και ενσωματωμένη Siri για έλεγχο μέσω φωνής.

Αν και όλα αυτά είναι σε επίπεδο φημών και δεν είναι βέβαιο πως θα κινηθεί η Apple, πρέπει να πούμε ότι είναι λογικό να μην μπει στην αγορά των τηλεοράσεων. Όπως έχουμε δει ήδη από υπάρχοντα ονόματα, όπως Sony, Sharp και Panasonic η συγκεκριμένη αγορά δεν έχει μεγάλο περιθώριο να ξεχωρίσεις. Το ίδιο βέβαια θα μπορούσε να ισχύει και για smartphones και laptops, αλλά εκεί η Apple έχει καταφέρει να αναδειχθεί λόγω software και design (σε συνδυασμό με το πολύ καλό marketing).

WSJ: Η Apple εγκατέλειψε τα σχέδιά της για 4K TV, WSJ: Η Apple εγκατέλειψε τα σχέδιά της για 4K TV

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Ε δε θα τους χαλάσει του φανατικούς του μήλου να χρησημοποιουν Android TV…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.