Τρίτη
25/11/2014

Xiaomi και MediaTek, φήμες για διαζύγιο

Η Xiaomi, ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές που σε 10 χρόνια στοχεύει να βρεθεί στην πρώτη θέση, τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Όπως φαίνεται όμως θα αντιμετωπίσει προβλήματα με έναν από τους βασικούς προμηθευτές της, την MediaTek. Η MediaTek φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Κίνα να ακυρώνει την μεταξύ τους συμφωνία.

Ο λόγος που η MediaTek αποφάσισε να αποποιηθεί τη μεταξύ τους συμφωνία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός και οι δυο πλευρές αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο ζήτημα. Ωστόσο, στην περίπτωση που όντως MediaTek ζητά τη ακύρωση της μεταξύ τους συμφωνίας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κι όλας. Η Xiaomi μπορεί να κάνει κάποια άλλη προσφορά και να κλείσουν νέο deal.

Στην περίπτωση όμως που δεν τα βρουν, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, η Xiaomi πρέπει να βρει νέο προμηθευτή chips για να μπορέσει να συνεχίσει να δίνει συσκευές με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και οικονομικές τιμές. Επόμενη στη λίστα λογικά είναι η Qualcomm ενώ η Xiaomi συνεργάζεται ήδη με την Nvidia για το MiPad αλλά και την όχι τόσο γνωστή σε εμάς, Xiaolong.

Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον και αν αυτό θα επηρεάσει τον Κινέζο κατασκευαστή.

xiaomi-logo-570
Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η stelios90 λέει:

  ΕΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ QUALCOMM!!!

 2. Ο/Η λεόντιος λέει:

  και εγώ συμφωνώ με τον Στέλιο η mtk είναι σαν τα rockchips αν και όλοι αγοράζουν την αρχιτεκτονική της arm μετράει η ποιότητα κατασκευής

 3. Ο/Η Shabe λέει:

  @stelios90 η Xiaomi ήδη συνεργάζεται με την Qualcomm.
  Όλα τα Mi phones φοράνε Qualcomm.

 4. Ο/Η dark_master λέει:

  Υπάρχει και η rockchip με Τους επεξεργαστές Armada αν δεν κάνω λάθος που κατασκευάζει Arm επεξεργαστές για λογαριασμό της Intel

 5. Ο/Η Shabe λέει:

  Σήμερα διέψευσαν τις φήμες περί διαζυγίου!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.