Xiaomi, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, 26.1 εκατ. σε 6 μήνες

Η Xiaomi μοιάζει να μπαίνει πολύ δυνατά στην αγορά με τις πωλήσεις της να αυξάνονται με ρυθμό που ούτε η ίδια δεν το περίμενε. Μέσα στο μισό του 2014 κατάφερε να αποστείλει 26.11 εκατομμύρια συσκευές στην πατρίδα της την Κίνα. Αυτό μεταφράζεται σε 271% αύξηση από το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι κατάφερε να πουλήσει περισσότερες συσκευές σε 6 μήνες απ’ ότι σε όλο το 2013.

Πέρσι η εταιρεία πούλησε 18.7 εκατομμύρια συσκευές αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος από τα αντίστοιχα 7.19 εκατομμύρια του 2012.

Τα έσοδα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου είναι περίπου $5.3 δισεκατομμύρια και σε σύγκριση με τα περσινά αντίστοιχα έσοδα είναι 149% πάνω. Ακόμα και τα έσοδα του πρώτου εξάμηνου ξεπερνάνε τα συνολικά έσοδα του 2013.

Εαν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του έτους, τότε θα ξεπεράσει ακόμη και τις δικές τις προσδοκίες για 60 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με αναλύσεις από την Κίνα, το Xiaomi MI-2s πρόσφατα κατάφερε να ξεπεράσει έστω και οριακά το Samsung Galaxy Note II και έγινε το πιο δημοφιλές smartphone στην χώρα. Είναι η πρώτη φορά που κινέζικο smartphone καταφέρνει κάτι τέτοιο. Πέρα από αυτό, στο top 15 με τα ενεργά smartphones στην Κίνα η Samsung έχει 8 στη λίστα ενώ η Xiaomi 7.

Ακόμη και στην παγκόσμια αγορά το Xiaomi MI-3 και το Redmi είναι μέσα στο top 10 των smartphones με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Με τον καιρό οι Κινέζοι κατασκευαστές κάνουν όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους μπαίνοντας δυνατά στην αγορά και παρουσιάζοντας τρελούς ρυθμούς αύξησης στις πωλήσεις τους. Ίσως στο επόμενο διάστημα δούμε να αλλάζουν οι ισορροπίες αλλά και να κατεβαίνουν οι τιμές.

, Xiaomi, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, 26.1 εκατ. σε 6 μήνες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλεξανδρος

Εκτος του οτι ειναι ντιζαινατα τηλεφωνα, και το λειτουργικο τους ειναι αψογα δουλεμενο.Εχω s2 με miui rom.Καμια σχεση με oficcial.Ομαλοτερη λειτουργια και περισσοτερη ram ελευθερη.Φανταζομαι και τα κινητα της θα ειναι εξισου αξιολογα.Αρα τιποτα δεν ειναι τυχαιο.

nikmour

Νομίζω τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με την ποιότητα (τουλάχιστον εξ’ολοκλήρου). Περισσότερο είναι πατριωτισμός (ή σωβινισμός), που έχουν οι κινέζοι τώρα που ανεβαίνει στην διεθνή σκηνή η Κίνα.

Someone

Πάντως η xiaomi έχει πολύ ωραία smartphones και θα ήθελα να τα δω να έρχονται προς Ελλάδα.

mike

να κανω μια χαζη ερωτηση; πως λεγεται αυτη η εταιρεια; αναρωτιεμαι καιρο τωρα!

Τομ

Λογικα Σιαομι.

Someone

Εγώ το λέω ξιαόμι 😛

Darth

Ξιαω’μη διαβάζεται και ναι βγάζει μεν λίγα, αλλά πολύ καλά και οικονομικά κινητά

vasilis

Από τα νούμερα αυτά εγώ έχω φέρει το redmi 1s για 2 φίλους, και με 117€ με την αποστολή πήραν θερία για την τιμή τους και ποιότητα τρομερή για 100 ευρώ, στιβαρά και πολύ γρήγορα.
Τώρα περιμένω και το δικό μου mi3 το 64gb με 207€ αναρωτιέμαι πώς γίνεται και τα έχουν τόσο φτηνά και τόσο ποιοτικά και γρήγορα… ίσως παίζει καμιά επιδότηση από το κράτος η έχουν άτομα που δουλέυουν μόνο για ένα κομμάτι ψωμί.

george e.

to x στην αρχη προφερεται Ζ
οπως xerox λεγεται ζιροξ

Βαγγέλης

@vasilis μπορεις να μου πεις απο που το προμηθευτηκες σε τοσο χαμηλη τιμη?

Κώστας Β

Η Xiaomi κάνει κάτι που κάνει και η Google με τα Nexus και η Amazon με το Kindle. Ουσιαστικά πριμοδοτεί η ίδια τα προϊόντα της, πουλώντας κοντά στο κόστος, ώστε να έχει κέρδος από αναμενόμενες πωλήσεις software – μέσω Mi credits.

vagosvts7

@Βαγγέλης μπορείς να το αγοράσεις από το vickmall , εγώ από εκεί το αγόρασα για τον πατέρα μου (xiaomi hongmi 1s).. αλλά έμπιστα site είναι το minideal , to2c , geekbuying , κ.α .. με paypal αγοράζεις πάντα και σε δολάρια και αφήνεις την μετατροπή να την κάνει η τράπεζα σου σε ευρώ 🙂 ..Ελπίζω να σε κάλυψα ..

vagosvts7

@Βαγγέλης μπορείς να το αγοράσεις από το vickmall με paypal , εγώ από εκεί το αγόρασα για τον πατέρα μου ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.