Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής – εκτόπισε τη Huawei

Το 2010 όταν ιδρύθηκε η Xiaomi ήταν γνωστή μόνο ως ο Android developer πίσω από το MIUI firmware και ένα χρόνο αργότερα μπήκε στο παιχνίδι των smartphones. Τελικά μετά από 3 όχι μόνο πέτυχε αλλά θεωρείται από τα μεγάλα ονόματα της κινέζικης αγοράς και όχι μόνο. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών HIS iSuppli, φιγουράρει στην τρίτη θέση με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο.

Αφήνει πίσω της Lenovo, Huawei ακόμη και την LG οι οποίες αυξάνουν επίσης τις πωλήσεις τους, ενώ πριν από 5 μήνες πήρε από την Apple την τρίτη θέση ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στην Κίνα. Τα νέα συνοδεύονται με εντυπωσιακούς αριθμούς για τη Xiaomi η οποία για το τρίτο τρίμηνο του 2014 κατάφερε να πουλήσει 19 εκατομμύρια συσκευές ενώ η Huawei 16.8 εκατομμύρια smartphones, χάνοντας την τρίτη θέση.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών η Xiaomi συνεχίζει να αυξάνει τις πωλήσεις της, το 2012 πούλησε 5.7 εκατομμύρια κινητά, το 2013 έφτασε στα 18.7 ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2014 άγγιξε τα 11 εκατομμύρια φτάνοντας στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 στα 15.1 εκατομμύρια smartphones.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, από τα 15.1 εκατομμύρια που πουλήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2015, τα 14.6 πήγαν στην κινέζικη αγορά όπου η εταιρεία γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Από τη στιγμή που αναπτύσσονται όλο και περισσότερες κινέζικες εταιρίες περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει η Xiaomi να τα πηγαίνει εξίσου καλά και αν θα επιχειρήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην εκτός Κίνας αγορά.

xiaomi τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής, Xiaomi, ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής – εκτόπισε τη Huawei

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stefanos29

Έλα και Ευρώπη να σκοτώσεις τους πάντες με τα προϊόντα σου Xiaomi!

minas

Ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο πουλάει τη συντριπτική πλειοψηφία των κινητών του στην κινεζική αγορά!
Που να τρέχει τώρα μακρυά εκτός Κίνας…δίκτυα πωλήσεων, αντιπρόσωποι, σέρβις, αυστηρή νομοθεσία κλπ.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί Samsung, LG και λοιποί μεγάλοι πουλάνε αρκετά ακριβότερα κινητά ανάλογων specs!

vasiliS4mini

Μπράβο minas έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Μέχρι εκεί μπορούν να φτάσουν αυτες οι Κινέζικες εταιρείες. Ο πόλεμος του μεριδίου αγοράς στο τέλος θα γίνεται μεταξύ τους και μόνο.

azriel84

Δεν αναφερόμαστε καν σε πνευματικά δικαιώματα που η νομοθεσία στην Κίνα είναι πρακτικά ανύπαρκτη σε τέτοια θέματα. Μόλις ξεμυτίσουν επισήμως στο εξωτερικό να δούμε τι έχει να γίνει…

Βέβαια, η αγορά της Κίνας είναι τόσο μεγάλη που και να μην βγουν στην τελική….

Demis

Κάντε λοιπόν τον κόπο να δείτε,πού αλλού κυκλοφορούν τα προϊόντα της εκτός Κίνας πριν εκτεθείτε. Μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ

οτι κανουν θραυση τα κινεζικα τηλεφωνα πλεον ειναι γνωστο αλλα θεωρω οτι εχουν κατακτησει κ τις αλλες χωρες-ηπειρους….αλλωστε το 1/3 πλεον αγοραζει μονος του τηλεφωνο απο επισημα κινεζικα sites

Τομ

Αν ειχε επισημη αντιπροσωπηση η xiaomi Ευρωπη θα ειχα παρει το mi3 τωρα και δεν θα ενοιαζε καν η αγορα κινητων για τον επομενο χρονο με εναμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.

Smartphones Xiaomi Xiaomi Android smartphones

Xiaomi Fan Festival 2024: Προσφορές σε αγαπημένα προϊόντα Xiaomi

Από την 1η Απριλίου έως και τις 14 Απριλίου, όλοι οι επισκέπτες, τόσο στα Xiaomi Store όσο και στο mistore-greece.com θα βρουν σειρά από προσφορές σε όλη τη γκάμα προϊόντων που διαθέτει.