Xiaomi, θέλει να εκθρονίσει Apple και Samsung σε 5 με 10 χρόνια

H Xiaomi, μια εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2010, κυκλοφόρησε την πρώτη της συσκευή τον Αύγουστο του 2011 κατάφερε από εκεί που ήταν άγνωστη, να τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών με τις πολύ καλές πωλήσεις αλλά και των επενδυτών μαζεύοντας 1.5 δισ. δολάρια.

Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να φιγουράρει στην τρίτη θέση μαζί με Samsung και Apple ως ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones αν και η αγορά που απευθύνεται είναι η Ασία. Η αποκαλούμενη “Apple της Κίνας” έχει αφήσει πίσω μεγάλα ονόματα όπως LG, Sony, HTC και άλλους.

Ο CEO της Xiaomi, Lei Jun σε ομιλία του ισχυρίστηκε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η εταιρεία του θα αφήσει πίσω Apple και Samsung και θα γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σε 5 με 10 χρόνια η εταιρεία θα είναι η καλύτερη στον τομέα των smartphones. Προφανώς στα σχέδια της Xiaomi είναι να επεκταθεί και στην παγκόσμια αγορά κάποια στιγμή, και αν αυτό γινόταν σίγουρα οι πωλήσεις θα έπαιρναν σημαντική ώθηση.

Τέλος, ο Lei Jun ανέφερε ότι η Xiaomi έχει 60 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να φτάσει τα 200 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει ότι η Xiaomi περιμένει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές μέσα στη χρονιά που μας έρχεται.

xiaomi no 1 in 10 years, Xiaomi, θέλει να εκθρονίσει Apple και Samsung σε 5 με 10 χρόνια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αλιάκμων

να κοιτάξει να βελτιώσει τη διαθεσιμότητα της για να ανταπεξέρχεται στη ζήτηση και να αφήσει τους φανφαρισμούς τύπου “ουάου, 1000 συσκευές πωλήθηκαν σε 0.002 μικροδευτερόλεπτα.” και λίγο να κυκλοφορεί τα μοντέλα γρηγορότερα. εγώ π.χ θέλω νέο κινητό τώρα’ ε, δε θα περιμένω επ’ άπειρον το LTE Mi4.

Costas

Και μετά ξύπνησε ο κινέζος! Ας μας πει πόσα χρήματα έχει διαθέσει για έρευνα και μάρκετινγκ άλλα και πόσα φυσικά καταστήματα διαθέτει για να σπρώξει τα εκατομμύρια συσκευών που λέει. Μόνο σε κανένα site τύπου minideal, merimobiles πουλάει και αυτό με αμφιβόλου χρόνου εγγύησης και μεγάλης ταλαιπωρίας και αναμονής! Μόνο η oppo αξίζει από Κίνα μεριά, που έχει και εγγύηση στην Ευρώπη άλλα και η meizu που ήρθε από την cosmote.

Βαγγέλης

@Costas.. Να σου θυμίσω το miui?? Η Xiaomi το έχει βγάλει.. Anyway.. Το γεγονός οτί έξω από Κίνα το βρίσκεις μόνο στα γνωστά site δεν σημαίνει οτί το ίδιο ισχύει και στην Κίνα.. που είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αγορά..

Fotis balopitas

Ούτε κάν το πολύ 3η

Λιγούρας Αριστερός

για την αγορά της Κίνα είναι τζιτζί. έξω από την Κίνα που είσαι βρε Ξιαόμι?

Kostas K.

Όσοι κραζετε να σας θυμίσω ότι μέσα σε 4 χρόνια η εταιρεία έχει γίνει 3 δύναμη στον κόσμο στα smartphones ξεπερνώντας LG,Sony,Motorola,Lenovo,HTC και όλα αυτά μην έχοντας πατήσει το πόδι της επίσημα σε Ευρώπη και Αμερική. Όταν γίνει και αυτό όλες οι εταιρείες θα έχουν τεράστιο πρόβλημα(ήδη έχουν στην αγορά της Ασίας) αφού ο κινέζος δείχνει να μη αστειεύεται.Όλοι αυτοί οι επενδυτές που επένδυσαν 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια στην Xiaomi κάτι θα ξέρουν παραπάνω από δηλώσεις του τύπου “μόνο σε σάιτ τύπου minideal πουλάει”

Nikos balotiropitas

3η είναι τώρα πασα μου και έτσι που πάει η σαμι την βλέπω να εκθρονιζεται πολύ πριν την 5ετια

Τομ

Θα εκθρονίσει τους πρώτους και μετά θα γίνει ακριβή και με αλαζονική συμπεριφορά. Επομένως οχι δεν θέλω, να έρθει επίσημα στην ευρωπαϊκή αγορά θέλω και να τα πάει καλά, αυτο ναι.

fotis.balopitas

Νικο εχεις δικιο δεν το ειχα ειδη οτι. ειναι 3οντος η samsunh δεν παει καλα και βλεπο apple και xiaomi σε λιγα χρονια το.θεμα ειναι οτι η samsung μηπως εχει την τυχη της nokia.

vassiliS5mini

Τι να εκθρονίσεις βρε κινεζε.την Samsung και την Apple που έχουν το 95 % της αγοράς. Εντάξει όλες οι εταιρείες έχουν οράματα όπως και οι άνθρωποι. Να εγώ θα πιάσω δουλειά και θα γίνω πλουσιότερος σε 10 χρόνια από τον Bill Gates. Αυτά δεν τα λένε όταν τα πιστεύουν κύρια χαομενη απλώς τα κάνουν.

Χρήστος

δύσκολα για παγκόσμια εμβέλεια.
Το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει το δεύτερο του get first, or die trying…

Paraschos777

Υποτιμουμε πολυ την Κίνα.. Δυσκολο αλλα οχι ακατόρθοτο. Αν έρθει στην Ευρωπη με χαμηλες τιμες ειναι πολυ πιθανον να τους ξεπερασει… Την Apple συγουρα θα τη ξεπερασει…

nikmour

Παιδιά μην ξεχνάτε (εσείς που λέτε που είναι εκτός Κίνας) ότι η Κίνα έχει πλυθυσμό 1,50 δισ ενώ ευρώπη και Αμερική δεν έχουν ούτε τους μισούς. Επομένως σε απόλυτα νούμερα αυτό που επιδιώκει η xiaomi είναι απόλυτα σίγουρο με την πάροδο του χρόνου. Αν σκεφτούμε και τον ρυθμό γεννήσεων τότε είναι ακόμα πιο σίγουρο.

leyt

ολα εινα πιθανα, που ηταν η aple η samsung και η νοκια πριν 10 χρονια και που ειναι σημερα.

Karypos

Κατσε ηρεμα ρε σχιστοματη! Πηρατε ολοι φορα να ουμε και τα σβαρνισατε… Ολα θα μπουν στην θεση τους σιγα-σιγα.. Εχεις εμπειρια 4 χρονια στον χωρο της κινητης τηλεφωνιας και τα θες ολα δικα σου… Εχεις Google, LG, Samsung, HTC, Apple και παρα πολλες αλλες… Τι θες να γινεις ο κυριαρχος?? Δωσε πρωτα “τροφη” στον κοσμο να σε γνωρισει και να τον παρεις με το μερος σου… Οι αλλες εταιριες εχουν προυπηρεσια 3-4πλασσια απο την δικια σου και πολλες απο αυτες παραγουν τηλεορασεις, αμυντικα συστηματα, καρτες γραφικων, δορυφορους, υπολογιστες και πολλα αλλα.. Ακοομα δν βγηκες απο τα αυγα σου….Για κατσε καλα μν φας το κεφαλι σου… Yaw…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.