Yahoo: Πληροφορίες τη θέλουν να βγαίνει προς πώληση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της The Wall Street Journal, η Yahoo σκέφτεται να βάλει πωλητήριο. Οι πιθανές επιλογές θα συζητηθούν από το διοικητικό συμβούλιο μέσα στην εβδομάδα και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Μέσα στις επιλογές είναι να πουληθούν οι επιχειρήσεις internet της Yahoo είτε οι μετοχές στην Alibaba, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και τα δυο.

Εδώ και καιρό υπάρχουν ανησυχίες για το μέλλον της Yahoo, αν και το συμβούλιο είχε δώσει αρκετά χρόνια στην CEO Marissa Mayer να αντιστρέψει το κλίμα και να αλλάξει πορεία στην εταιρεία. Το πιο επικερδές κομμάτι της Yahoo παραμένουν οι μετοχές της στην Alibaba, στην οποία έχει το 15%.

Αν τελικά η Yahoo αποφασίσει να πουλήσει το κομμάτι που αφορά στις υπηρεσίες του internet, τότε αυτό που θα απομείνει θα είναι μια εταιρεία που κρατά το 15% των μετοχών της τεράστιας Alibaba. Ακόμη και αν το συμβούλιο αποφασίσει να αποσχίσει μόνο τις μετοχές της Alibaba, τότε και πάλι μένει πίσω μια πιο αδύναμη Yahoo και αυτό εγείρει ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες για το αν υπάρχει επιστροφή για την εταιρεία.

Η ίδια η Yahoo αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το ζήτημα.

yahoo for sale, Yahoo: Πληροφορίες τη θέλουν να βγαίνει προς πώληση

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.