Zuckerberg: οι ισχυρισμοί του Cook ότι χρήστες μετατρέπονται σε προϊόντα είναι γελοίοι

Ο Tim Cook ήταν αυτός που είχε πει ότι όταν οι online υπηρεσίες είναι δωρεάν, τότε δεν είσαι ο καταναλωτής αλλά εσύ είσαι το προϊόν, αναφερόμενος σε εταιρείες όπως Facebook και Google χωρίς φυσικά να αναφερθεί ξεκάθαρα σε αυτές. Ο Mark Zuckerberg δείχνει όχι μόνο να έχει διαφορετική άποψη από τον Cook αλλά είναι και ενοχλημένος λέγοντας ότι η ιδέα αυτή “είναι γελοία”.

Σε post του ο Zuckerberg αναφέρει ότι όλο και περισσότεροι εξισώνουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο βασίζεται στις διαφημίσεις με το γεγονός ότι η εταιρεία δρα ενάντια των πελατών της. Και συνεχίζει με την επίθεση προς την Apple λέγοντας “What, you think because you’re paying Apple that you’re somehow in alignment with them? If you were in alignment with them, then they’d make their products a lot cheaper!”. Κάνει δηλαδή κατά μέτωπο επίθεση για τις ακριβές τιμές που επιλέγει η Apple να ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο ο Tim Cook βγήκε να υπερασπιστεί την Apple για τις χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες celebrities που διέρρευσαν μέσω του iCloud. Τότε είχε πει ότι η εταιρεία του δεν θέλει να γίνει “θησαυροφυλάκιο” με δεδομένα χρηστών για την NSA και προειδοποίησε τους χρήστες να μείνουν μακριά από εταιρείες που προσφέρουν “δωρεάν” υπηρεσίες.

Τότε είχε αναφέρει ότι πρέπει να αναρωτηθούμε από που βγάζουν χρήματα οι εταιρείες αυτές και πρέπει να “ακολουθήσουμε τα χρήματα”. Και αν αποδειχθεί ότι βγάζουν χρήματα κυρίως από τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, τότε πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε.

Αν και όπως είπαμε δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, ήταν ξεκάθαρο που απευθύνεται. Ο Eric Schmidt της Google είχε δώσει τη δική του απάντηση τον Οκτώβριο λέγοντας ότι η εταιρεία του είχε τα καλύτερα πρότυπα κρυπτογράφησης και ότι ο CEO της Apple δεν έχει ενημερωθεί σωστά για τους αντιπάλους του.

Όπως και να έχει, η Apple έχει άλλη ιδεολογία και επιχειρηματικό μοντέλο από Google και Facebook και υπάρχει αρκετά μεγάλο χάσμα μεταξύ των ιδεολογιών αυτών, κάποιοι είναι από τη μια και κάποιοι από την άλλη πλευρά. Το Ello για παράδειγμα είναι ένα anti-Facebook κοινωνικό δίκτυο που υπόσχεται στους χρήστες του να μην προβάλει διαφημίσεις και να μην πουλήσει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Ωστόσο, η άποψη του Zuckerberg για το Ello είναι ότι δεν θα πετύχει ποτέ με ένα τέτοιο επιχειρηματικό μοντέλο. Αναφέρει ότι η αποστολή του Facebook είναι να συνδέσει όλο τον κόσμο και κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το πετύχεις έχοντας υπηρεσίες για τις οποίες ο χρήστης πρέπει να πληρώσει.

zuckerberg vs tim cook, Zuckerberg: οι ισχυρισμοί του Cook ότι  χρήστες μετατρέπονται σε προϊόντα είναι γελοίοι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
parastas

Και οι δύο πλευρές έχουν το δίκιο τους..

Ραφαήλ

ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα

fotis

+1ραφαηλ τελικα ολοι κατηγορουν την apple αλλα την ζηλευουν.Γιατι αμα δεν την ξηλευαν δεν θα ασχολουνταν ολοι μαζι της

Darth

αν και δεν συμπαθο καμια παο της δυο μεριες και η δυο έχουν ενα δίκαιο…………. ν

Γιώργος

Βέβαια ζηλεύουν την Apple γιατί έχει καταφέρει να έχει τους πιο φανατικούς υποστηρικτές που ευχαρίστως πληρώνουν 700 ευρώ για κινητά των 200 ευρώ. Είναι οι λεγόμενοι iDiots.

Theodore.

@ Γιωργος.
Ναι,αλλα ειναι Apple…

Makis

Γίνε εσύ καλύτερος από την Apple καημένε Έλληνα. Κάνουν πλάκα μαζί μας σ όλο τον κόσμο και συ τους λες για την Ακρόπολη.

karlitonio1

Το περίεργο δεν ειναι οτι αυτοι οι δυο (και οι δυο ισραηλινοι) μαλώνουν (θεατρο) μεταξυ τους. Αλλα οτι ο κοσμος δεν περνει χαμπάρι τιποτα (εχουν καποιο σκοπο και οι δυο του το μόνο σίγουρο είναι καραστημενο να εξυπηρετήσει κάποιους σκοπους). Δεν υπαρχει περιπτωση δυο υπερδυνάμεις (που δημιουργησε το ιδιο το κρατος τους το ισραηλ) να μαλωνουν ετσι αυθαίρετα σαν θιτσες. Οσοι καταλαβαν καταλαβαν. Οι αλλοι απλα καθιστε και φατε ακομα μια πλυση

Theodore.

Οχι Ισραηλινοι,Εβραιοι.

Γιάννης

Ότι θα διαβάσω ρατσιστικό παραλήρημα και στο techblog δεν το περίμενα. Η έλλειψη παιδείας που συνεπάγεται άγνοια και κατά προέκταση ξενοφοβία δεν έχει στεγανά.

parastas

Όντως τραγικό…

karlitonio1

@Γιαννης αχαχχαχαχα μα ποσο ομως μα ποσο (δεν θα το χαρακτηρίσω) πρωτον καταγωγή μου ειναι ισραηλινή θρησκεια μου εβραιος. Ξενοφοβια στους όμοιους μου. Το οτι προσπαθώ να σας ανοιξω τα ματια οτι θελουν να πετύχουν εναν σκοπό οπως παντα μια ζωη αυτο προσπαθει αυτό το κρατος σημαινει ξενοφοβια? Παμε καλα Γιάννης πρέπει να σκεφτεσαι πριν γράφεις.

Asterios Stelios

Τραγικό είναι στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία να υπάρχουν άνθρωποι σαν και σας που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πει τη γνώμη του για ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό του φακελώματος της ζωής από Facebook Google etc με δήθεν δωρεάν υπηρεσίες! !!
Ρατσισμός κύριοι είναι ο δικός φασισμός να πετάτε λάσπη σε όποιον διαφωνεί με τις “απόψεις” σας

Γιάννης

«…Θεωρήστε την οικουμένη πατρίδα σας, με κοινούς νόμους, όπου θα κυβερνούν οι άριστοι, ανεξαρτήτως φυλής. Δεν ξεχωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενοκέφαλοι, σε Έλληνες και βαρβάρους. Δεν με ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών, ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν. Τους καταμερίζω με ένα μόνο κριτήριο, την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος και από βάρβαρο…». Μ. Αλέξανδρος

Αστέριος Στέλιος

Ναι εδώ συμφωνώ πως το καλό ή το κακό από όπου κι αν προέρχονται είναι το ίδιο. ..Ναι συμφωνώ με το δίκαιο και το άριστο του Αριστοτέλη όμως όχι του Πλάτωνα στην πολιτεία του… όμως δεν θα προσπεράσω έτσι αβασάνιστα το γεγονός πως κάποιοι που “τυγχάνει” να έχουν την ίδια ρίζα τις περισσότερες φορές , που προσπαθούν , βάζοντας το τυράκι στη φάκα να περιορίσουν και να ελέγξουν τις ελευθερίες μας.
Facebook Google twitter klp παίρνουν βραβεία από CIA NSA για τις υπηρεσίες τους στην παρακολουθηση πολιτών που τους ενοχλούν στα σχέδια τους. Σου έχει κατεβάσει είδηση βίντεο ή φωτογραφία κάποιος από τους παραπάνω ???? Αν όχι δοκίμασε το με κάτι αιχμηρο… Δεν σε υποπτεύει το γεγονός πως ενώ είναι εταιρείες που έχουν σκοπό να μέγιστοποίηση του κέρδους τους δεν κοστολογούν ούτε με 0.1 λεπτα την εφαρμογή τους ??? 0.1 λεπτά το χρόνο επί 1.000.000.000 + χρήστες κάνει τρελά λεφτά ….ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΑ ΘΈΛΟΥΝ ΒΡΕΕΕΕ??? ΞΥΠΝΆ ΣΕ ΌΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙ ΣΟΥ ΖΗΤΟΎΝ ΠΟΛΛΆ ΣΗ ΣΕ ΌΛΑ ΓΙΑ ΔΉΘΕΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ…
ΟΎΤΕ ΑΥΤΟ ΛΈΕΙ ΚΑΤΙ??

Αστέριος Στέλιος

Ναι εδώ συμφωνώ πως το καλό ή το κακό από όπου κι αν προέρχονται είναι το ίδιο. ..Ναι συμφωνώ με το δίκαιο και το άριστο του Αριστοτέλη όμως όχι του Πλάτωνα στην πολιτεία του… όμως δεν θα προσπεράσω έτσι αβασάνιστα το γεγονός πως κάποιοι που “τυγχάνει” να έχουν την ίδια ρίζα τις περισσότερες φορές , που προσπαθούν , βάζοντας το τυράκι στη φάκα να περιορίσουν και να ελέγξουν τις ελευθερίες μας.
Facebook Google twitter klp παίρνουν βραβεία από CIA NSA για τις υπηρεσίες τους στην παρακολουθηση πολιτών που τους ενοχλούν στα σχέδια τους. Σου έχει κατεβάσει είδηση βίντεο ή φωτογραφία κάποιος από τους παραπάνω ???? Αν όχι δοκίμασε το με κάτι αιχμηρο… Δεν σε υποπτεύει το γεγονός πως ενώ είναι εταιρείες που έχουν σκοπό να μέγιστοποίηση του κέρδους τους δεν κοστολογούν ούτε με 0.1 λεπτα την εφαρμογή τους ???
0.1 λεπτά το χρόνο επί 1.000.000.000 + χρήστες κάνει τρελά λεφτά ….
ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΤΑ ΘΈΛΟΥΝ ΒΡΕΕΕΕ???
ΞΥΠΝΆ ΣΕ ΌΠΟΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΆΣΕΙΣ ΣΟΥ ΖΗΤΟΎΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΌΛΑ ΓΙΑ ΔΉΘΕΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ…
ΟΎΤΕ ΑΥΤΟ ΛΈΕΙ ΚΑΤΙ??

karlitonio1

@Γιαννης ενα συγνωμη και ενα οκ εκανες λάθος θα ηταν ποιο αντρικιο ποιο φιλοσοφίμενο ανθρωπινο απο τις μπουρδες που λες. Συνηδητοποιεις τι ειπες? Στεκει σε μενα αυτο και γενικα στεκει ασε εμενα. Δεν αντιπρόσωπευεις την φιλοσοφία που ζητας. Ισα ίσα εισαι απαραδεκτα ξεροκέφαλος ,κλασικος Νεοέλληνας που έχει καταλάβει τι χαζομαρα ειπε αλλα θα επιμενει μεχρι τελος με ασχετα (βλεπε πολιτικούς). Δεν είναι 1+1= 3 τελος παρτε το χαμπάρι όλοι σας και εχετε τα κοτσια να πειτε οκ εκανα λαθος σορρυ φιλος. Τελος ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ οτι θελουν κατι να πετυχουν ειναι ενα θεατρο μεταξυ τους για να πασαρουν καταφερουν κατι τι? Δεν θα το πω εως εδω. Αλλα ξενοφοβικος επειδη ειπα κατι τοσο λογικό(η νομίζεις οτι το ισραηλ έφτασε εδω που εφτασε με τιμιότητα? παρόλο που είναι πατριδα κτλ τους παραδεχομαι δυο σημεια, οτι κανουν αρκετες χαζομαρες και απο την αλλη το δικιο είμαι μαζι τους και καλα κανουν και τους γ@μ@νε ολους επειδη μπορούν. Οταν υπάρχουν ατομα σαν εσενα που δεν σκέφτονται απλα παραμιλουν τοτε ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ @@ ΟΛΑ.

Γιώργος

Θεωρώ λάθος του techblog να επιτρέπει τα ρατσιστικά σχόλια απο άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου , βλέπουμε και προσβολές και για τους Έλληνες πλέον. Εκτός και μας εξηγήσεις τι σημαίνει το “κλασικος Νεοέλληνας” που γράφεις υποτιμητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.