GeoHot: Ακύρωσε τα σχέδια για το kit αυτόνομης οδήγησης

Ο George Hotz, γνωστός στο ίντερνετ με το παρατσούκλι «GeoHot», ίσως σας είναι οικείο όνομα μιας και είναι ο ίδιος που έσπασε το iPhone το 2007 ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο και έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο. Το ξεκλείδωσε έτσι ώστε να δουλεύει και σε άλλους παρόχους, εκτός της AT&T.

Τρία χρόνια αργότερα χάκαρε το PlayStation 3 και κυκλοφόρησε το software προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν κι άλλοι. Η Sony απάντησε με μηνύσεις, αλλά τελικά οι δυο πλευρές συμβιβάστηκαν, με τον Hotz να υποχρεώνεται να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με προϊόντα της Sony.

Το “χρυσό παιδί” μεγάλωσε και τον Δεκέμβριο του 2015, στα 26 του χρόνια πλέον ανακοίνωσε την ανάπτυξη αυτοκινούμενου οχήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει το George Hotz self-driving car project. Το αυτοκινούμενο όχημα του Hotz επικεντρωνόταν σε ένα after-market kit, το οποίο αποκαλούνταν Comma One. Θα κόστιζε 999 δολάρια και θα έφερνε δυνατότητες ημι-αυτόνομης οδήγησης σε κάποια μοντέλα Acura και Honda Civic.

Ο Hotz αποφάσισε να εγκαταλείψει το project όταν η εταιρεία του, Comma.ai, έλαβε μια ειδοποίηση από την Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας και Διοίκησης (NHTSA) ότι το project του θέτει σε κίνδυνο τα δικά του οχήματα, αλλά και άλλων αυτοκινήτων που βρίσκονται στο δρόμο. Στο γράμμα που έλαβε υπήρχε και μια ειδική εντολή να δώσει η Comma.ai περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Comma One.

Ο Hotz ανακοίνωσε τα νέα μέσω του Twitter και συμπλήρωσε ότι θα προτιμούσε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του δημιουργώντας μια εκπληκτική τεχνολογία παρά να ασχοληθεί με τις ρυθμιστικές αρχές και δικηγόρους. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του θα εξερευνήσει άλλες αγορές και προϊόντα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επίτευγμα του Hotz τράβηξε την προσοχή του Elon Musk, CEO της Tesla. Ο ίδιος φαίνεται να του πρόσφερε συμβόλαιο εκατομμυρίων για να δουλέψει για την Tesla, αλλά ο Hotz αρνήθηκε, αφού θεώρησε ότι για 3 μήνες δεν τον πήρε στα σοβαρά. Στο email όπου αρνήθηκε να πάει στην Tesla γράφει: «Εκτιμώ την προσφορά, αλλά αυτή την στιγμή δεν ψάχνω για δουλειά. Θα τα πούμε ξανά όταν καταφέρω να διαλύσω το Mobileye». Να πούμε ότι το Mobileye είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Tesla.

geohotz self driving car, GeoHot: Ακύρωσε τα σχέδια για το kit αυτόνομης οδήγησης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.

Cars GIMS Qatar 2023

Geneva International Motor Show Qatar 2023: Απολογισμός

Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στο Κατάρ κλείνει με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα 180.000 επισκεπτών σε διάστημα 10 ημερών.

Cars GIMS Qatar 2023

GIMS Qatar 2023: Όλες οι ανακοινώσεις

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης συνεργάζονται με το Κατάρ και πραγματοποιούν την έκθεση GIMS Qatar 2023.

Cars featured GIMS Qatar 2023

8.000 χλμ. με δυο ηλεκτρικά van Volkswagen ID Buzz [GIMS Tour d’Excellence]

Αυτή η διαφορετική αποστολή στο τιμόνι δύο 100% ηλεκτρικών Volkswagen ID Buzz πέρασε από Ευρώπη, Βαλκάνια, την Ελλάδα(!) και άλλες χώρες, χωρίς βοήθεια.