Καμουφλάζ στα αυτόνομα οχήματα για να μην δέχονται bullying

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα είναι εύκολη λεία για τους επιθετικούς οδηγούς. Σύμφωνα με αυτή, αρκετοί οδηγοί ανυπομονούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο θεωρώντας ότι θα μπορούν να τα «κοροϊδεύουν» όντας προσκολημένα στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Κάποια από τα πρώτα αυτόνομα οχήματα που θα κυκλοφορήσουν δοκιμαστικά στους δρόμους του Λονδίνου μέσα στο 2017, αποφασίστηκε να μην ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα συμβατικά αυτοκίνητα ώστε να μην δέχονται bullying από άλλους οδηγούς.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το London School of Economics έλαβαν μέρος 12.000 οδηγοί από 11 χώρες και κάποιοι δήλωσαν ότι θα προσπερνάνε τα αυτόνομα οχήματα γιατι αυτά θα είναι εύκολη λεία.

Πάντως ότι θα έχει ενδιαφέρον κάποια από τα αυτόνομα οχήματα να ξεχωρίζουν ώστε να παρατηρηθούν οι αντίδρασεις των άλλων οδηγών απέναντι σε αυτά!

Αυτόνομα οχήματα bullying, Καμουφλάζ στα αυτόνομα οχήματα για να μην δέχονται bullying

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

σε λίγο θα βλέπουν και ρομποτικό ψυχολόγο από το πολύ bullying τα οχήματα!!! :p

@papaki

Για να μπορούν με ασφάλεια να βγουν τα αυτοκίνητα στην κυκλοφορία θα πρέπει να κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα. Επίσης θα πρέπει να μην μπορούν οι χάκερς να το ελέγχουν το αυτοκίνητο. Να έχει η κάθε οικογένεια ένα μόνο αυτόνομο όχημα γιατί θα μπορεί άνετα να τους εξυπηρετεί με ασφάλεια. Να τα αφήνουν μόνο σε μέρη που έχει parking γιατί θα είναι σίγουρα λιγότερα και εκεί που αφήνουν τα αυτοκίνητα δίπλα στο πεζοδρόμιο να είναι τα ποδήλατα ή οι μηχανές. Άμα βιάζονται σαν τη Samsung με το Note 7 κάπου θα γίνει το στραβό. Επομένως χωρίς ατυχήματα για μια ήσυχη ζωή.

deemdamdum

Εγώ δεν καταλαβαίνω σε τι είναι εύκολη λεία για προσπέραση. Σοβαρά τώρα? Αγώνας είναι η καθημερινή οδήγηση? Δηλαδή όταν οδηγάνε άνθρωποι τι σου κάνουν άμυνα? Τι π@π@ριες είναι αυτές. Άμα θες να τρέξεις , τρέχεις και τώρα. (και αντιμετωπίζεις τις συνέπειες) Δηλαδή τι θα πηγάινεις στο δρόμο και θα λές να ένα αυτόνομο όχημα να το περάσω ΧΑ ! Ποιος τα σκέφτεται αυτά? Συνήθως αυτοί που τρέχουν δεν θέλουν αργούς οδηγούς μπροστά τους για να τρέξουν. Όχι να βρίσκουν αργά αυτοκίνητα για να πουν οτι τα πέρασαν. Εε ρε τι ακούμε ρε…

tester

Θέλω να βγάλουν το αυτόνομο όχημα στην Αθηνων- Πατρών και αυτό ακολουθώντας τους κανόνες να πηγαίνει στην μία λωρίδα που έχουν αφήσει με 50. Θα παίζουν στοιχήματα οι νταλικέρηδες, ποιός θα του περάσει πρώτος απο πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.