Δίσκοι χωρητικότητας έως και 60ΤΒ θα είναι πραγματικότητα το 2016

Η ανάγκη μας για χώρο ολοένα και αυξάνεται, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, καθώς αυξάνει ο όγκος των αρχείων που αποθηκεύουμε στους υπολογιστές μας. Μία έρευνα των τάσεων της αγοράς από την IHS iSuppli, μας λέει ότι μέχρι το 2016 θα μπορούμε να εγκαταστήσουμε δίσκους χωρητικότητας μέχρι και 60ΤΒ στα υπολογιστικά μας συστήματα.

Ένα από τα στοιχεία που θα βοηθήσει την εξέλιξη των σκληρών μας δίσκων είναι η μεγαλύτερη πυκνότητα των δεδομένων καθώς και τεχνολογίες όπως η υποβοηθούμενη από τη θερμοκρασία μαγνητική εγγραφή (heat-assisted magnetic recording- HAMR), την οποία έχει πατεντάρει η Seagate από το 2006. Με τη χρήση τέτοιων μεθόδων θα μπορέσουμε να φτάσουμε στα 60ΤΒ των δίσκων 3.5 ιντσών, ενώ αύξηση αναμένεται να εμφανιστεί και στη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων των laptops, οι οποίοι θα αγγίξουν μέχρι και τα 20ΤΒ.

Η πυκνότητα θα φτάσει τα 1,800 Gbits για κάθε τετραγωνική ίντσα το 2016, από τα 744 Gbits για κάθε τετ. ίντσα που είχαμε το 2011.

, Δίσκοι χωρητικότητας έως και 60ΤΒ θα είναι πραγματικότητα το 2016

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexis

αν συνεχισουν να κλεινουν sites οπως το piratebay, το megaupload και αλλα τοτε τα 60TB θα ειναι αχρηστα και θα γυρισουμε ολοι ξανα στους κλασικους σκληρους με τα 256GB χωρητικοτητας μιας κ το λειτουργικο μαζι με τα προγραμματα θα πιανει λιγο χωρο.

Τασος

60 ΤΒ!!!!!!!!!!!!!!Μαλλον θα ειναι χρησιμα για τις καινουργιες ταινιες που θα`ναι 4Κ και θα πιανουν 60-80 γκιγκα η μια!!Αντε να αυξηθει και η ταχυτητα στο κατεβασμα ομως,σιγα σιγα…

olhol

60ΤΒ… προς το παρόν απολαμβάνουμε τις εκπληκτικές τιμές που άφησε η πλημμύρα και αν πάρουμε 3 (‘τα’ ενδεχομένως) είμαστε κι ευτυχισμένοι.

Manos

Δεν μπορω να φανταστω την τιμη τους…
Τα 3ΤΒ ειναι αρκετα ακριβα αντε να δω και τα εξηντα αν και ετσι οπως το υπολογιζω θα κανει 20x3TB,μαλλον αυτοι οι δισκοι προοριζονται για ματσωμενους
Π.χ εχουμε ενα δισκο 3ΤΒ που κανει 200 ευρω.αρα 20×3ΤΒ = 20×200 = 4000 ευρω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.