Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη

Ο αριθμός των χρηστών που επιλέγουν να χρησιμοποιούν ad blocking software, έχει αυξηθεί 41% παγκοσμίως σε σύγκριση με την περσινή χρονιά και πλέον αγγίζει τους 198 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Σύμφωνα με έρευνα, αυτό κοστίζει δισεκατομμύρια στις διαφημιστικές ενώ η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη.

Αν και ο αριθμός αυτός αποτελεί μόλις το 6% του παγκόσμιου διαδικτυακού πληθυσμού, το ad blocking λογισμικό κόστισε στις εταιρείες πάνω από 21.8 δισ. δολάρια μόνο το 2015. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει το 14% των παγκόσμιων εξόδων για διαφήμιση, ενώ για το 2016, PageFair και Adobe προβλέπουν ότι η χασούρα από το ad blocking θα φτάσει στα 41.4 δισ. δολάρια.

Το παρακάτω διάγραμμα, από την έρευνα των PageFair και Adobe (δείτε εδώ τον χάρτη και την έρευνα), δείχνει την άνοδο της χρήσης ad blocking λογισμικού από το 2009 και την ταχύτατη εξάπλωση από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός χρήσης ad blocking λογισμικού διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, καθώς για παράδειγμα στην Ευρώπη το 35% (77 εκατομμύρια) του πληθυσμού στο ίντερνετ χρησιμοποιεί τέτοιο είδους λογισμικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ad block software στην Ευρώπη, καθώς το 37% του ιντερνετικού της πληθυσμού το χρησιμοποιεί. Οι ενεργοί χρήστες τον μήνα στην Ελλάδα, φτάνουν τα 2.4 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ σημείωσαν 48% αύξηση σε σύγκριση με πέρσι, με τους χρήστες που έχουν ad block λογισμικό στις συσκευές τους να φτάνουν τα 45 εκατομμύρια.

Τέλος, η έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν τέτοιο λογισμικό είναι νέοι, με τεχνικές γνώσεις και συνήθως άντρες.

Εσείς χρησιμοποιείτε;

Διαβάστε επίσης: Γερμανικό δικαστήριο κρίνει νόμιμη την χρήση ad-blocking software
Larry Page: Δεν είναι κατά του Ad Blocking Software

Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη, Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη

Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη, Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη

Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη, Πρώτη η Ελλάδα στην χρήση Ad Blocking λογισμικού στην Ευρώπη

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VEN

Προφανώς και πρωτοι, αμα σου πριζουν τα μεζεα καθε λιγο και λιγακι μια με τα lidl, μια με το τζοκερ, την αλλη στειλε το κινητο σου και κερδισε, παραγγειλε το ‘να παραγγειλε τ’ αλλο. Εχουμε που εχουμε τα καπιταλ κοντρολς, μας τρεχουνε και τα λεφτα απ’τα μπατζάκια. Δεν θελει και πολυ φιλοσοφια γιατι δεν γουστάρουμε πια τις διαφημίσεις.

Αλέξανδρος

Να και μια τίμια πρωτεία της Ελλάδας!
Να συμπληρώσω ότι σε διάφορα σάιτς που ζητάνε ευγενικά να κλείσεις το ad-block (βλέπε gamato) το κλείνω πάντα. Και βέβαια αυτά τα σάιτς αφότου κλείσεις το ad-block, δεν κάνουν κατάχρηση διαφημίσεων, και με μια λέξη θα τα ονόμαζα ΤΊΜΙΑ..

Όμως οι περισσότερες ιστοσελίδες πετάνε απανωτές διαφημίσεις στο σημείο που προσπαθείς να διαβάσεις/ παρακολουθήσεις κάτι και κυνηγάς να βρείς το ”Χ” πράγμα γελοίο..
Δηλαδή έχουν καταντήσει τα σάιτς να προωθούν τις διαφημίσεις πιο πολύ και απο το περιεχόμενο τους..
Είπαμε μέχρι ένα σημείο, απο την στιγμή που το ξεπερνάνε τρώνε block…

Αλέξανδρος

Και στο κάτω-κάτω καλά να πάθουν..
Οι ”διαφημίσεις” είναι στάνταρ στους τοπ 5 λόγους που άνθρωποι με μέτρια γνώση υπολογιστών γεμίζουν με ιούς/spyware/toolbars/search engines τους υπολογιστές τους.
Δηλαδή πρίν βάλω το ad-block και στους δυο υπολογιστές του πατέρα μου, είχε τύχει να μου λέει απο το τηλέφωνο ” ποιό απο τα 4 download να πατήσω; ” . Έχουν καταντήσει αηδία πλέον οι διαφημίσεις!

Panos7GR

Αν σας τσούζει τόσο, καιρός είναι λοιπόν κ.διαφημιστές να συνειδητοποιήσετε πως οι χρήστες του Διαδικτύου πλέον έχουν μπουκτισει από τις άγριες διαφημίσεις που προωθείτε και κυρίως με τον τρόπο που τις προωθειτε!
Αν οι διαφημίσεις σας βρίσκονταν σε συγκεκριμένα σημεία, με διακριτικά χρωματα που να ταιριάζουν στην εκάστοτε σελίδα, χωρίς pop-up παράθυρα, χωρίς ήχο ή τουλάχιστον αν έχει ήχο να επιλέγω ΕΓΩ αν θέλω να τον ενεργοποίησω και όχι να παίζει αυθαίρετα και κυρίως χωρίς παραπλανητικά μηνύματα πχ να θέλω να κατεβασω ένα .pdf και να ψάχνω να βρω ποιό είναι το πραγματικό link για download και ποιά είναι οι διαφημίσεις κτλ κτλ γιατί η λίστα είναι μεγάλη. Τότε και μόνο τότε ίσως να βλέπετε μείωση στη χρήση ad-blocking software. Προσωπικά σε σελίδες που επισκεπτομαι χρόνια έχω βάλει να μην ενεργοποιείται το ad-block γιατί θέλω να τις υποστηριξω.

Σχετικά με την ραγδαία αύξηση των ad-blocking software έχει συμβάλλει τα μέγιστα το YouTube που έβαλε τις βιντεοδιαφημισεις πριν από το βίντεο που θες να παρακολουθησεις. Αν το συνδιασετε αυτό που είπα με το σχεδιάγραμμα της τελευταίας εικόνας νομίζω είναι ξεκάθαρο.

thanoik

Adblock Plus της γερμανικής εταιρείας Eyeo είναι ένα από τα καλύτερα

VEN

@Panos7GR Τελος τα ειπες ολα!!!
Καλυψες πληρως!

Αλέξανδρος

Συνονόματε συμφωνώ απολύτως και μιας και έφερες το παράδειγμα του site Gamato, αν τα άλλα Site δεν ήταν τόσο προκλητικά με τις διαφημίσεις θα το απενεργοποιούσα και ‘γώ, αλλά δε γίνεται 5 λεπτά να σβήνεις διαφημίσεις που σε πετάνε σε άλλη καρτέλα πολλές φορές και 1 λεπτό για να διαβάσεις το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει στο site.
Σέβομαι ότι κάπως πρέπει να πληρώνονται και αυτοί αλλά πρέπει στη τελική να σεβαστούν και εμάς.
Αν δεν διορθωθούν καλά να πάθουν.

Nek

@Panos7GR +1 respect.

Excelsior

Κάποιες φορές οι διαφημίσεις είναι τόσο ενοχλητικές που πατάω επίτηδες πάνω τους για να τους χρεώσω. (κάποιες πληρώνουν με τα click).
Σκεφτόμουν επίσης να φτιάξω ένα app που όταν βλέπει διαφήμιση να κάνει click και να δεις τους λογαριασμούς στο θεό.

Darth

Και καλά να πάθουν… Οτα. Διαφημίσεις πλέον γεμιζουν 50% τής σελίδας, οταν πετάγονται σε κάθε κλικ σε popup, οτν σου βγάζει 4 download απο τα 4 Μόνο ένα είναι αληθινό, όταν διαφημίσεις στο youtube έχουν γίνει ποιο πολλές από τα άστρα τού γαλαξία μάς … Τότε αυτό είναι Μόνο η αρχή…
Σε σελίδες πού επισκέπτομαι συχνά και Δεν έχουν προκλητικές διαφημίσεις πάντα έχω κλειστό adblock , γιατί τους σέβομαι

akis

adblock ακομα και στο techblog….!!!! 🙂

ctam

και στο techblog το χρησιμοποιω γιατι το εχετε παρακανει με τις διαφημισεις…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.