AMD & DX12: Στατιστικά απόδοσης στο 3DMark

Με την τελευταία ενημέρωση του 3DMark που προστέθηκε και η DirectX 12 API στις επιλογές των benchmark, δεν άργησαν πολύ οι έλεγχοι από τους κατασκευαστές για να εξακριβώσουν τις επιδόσεις των hardware τους πάνω στα καινούργια Windows 10.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους, η DX12 API αλλάζει αρκετά το hardware όπως το ξέραμε σήμερα.

Στο στρατόπεδο της AMD, οι σαμπάνιες δεν έχουν σταματήσει να ανοίγουν, ακόμα κι από τη στιγμή που η DX12 API ξεπερνά εκείνη της Mantle. H AMD θα πρέπει να νιώθει μια ιδιαίτερη χαρά αφού οι επιδόσεις ενός AMD συστήματος παίρνουν τα πάνω τους με ένα setup CPU FX-8370 8core και GPU R9 290X.

Το Futuremark που είναι υπεύθυνο για τη σωστή λειτουργία του 3Mark, έκανε σύγκριση των αντικειμένων ανά δευτερόλεπτο (draw calls) με DX11, DX12 και το Mantle σε ένα μόνο σύστημα. Η AMD κατά τους ελέγχους, αν και ο σκοπός της ήταν να ελέγξει τα δικά της μόνο χαρακτηριστικά στο Mantle και να κάνει σύγκριση με την Nvidia, αντ’ αυτού άκουσε τις οδηγίες του Futuremark και απλά τέσταρε τις επιδόσεις του δικού της hardware με DX11, DX12 στις Radeon R9 290X και R7 260X.

Το DX12 δείχνει πως έχει συγκεκριμένο αντίκτυπο στην αύξηση απόδοσης των πολυπύρηνων επεξεργαστών, μιας και ο FX 8370 με την DX12 API από τους 6 πυρήνες και πάνω ανεβάζει τις επιδόσεις ψηλά, εν αντιθέσει με την DX11 που φτάνει μόνο τους 2 και συγκριτικά οι επιδόσεις είναι χαμηλά.

Κι όσο κι αν οι πλασματικοί αριθμοί αυτοί φαίνονται ωραίοι, αυτό που μένει είναι να εξακριβωθεί και στην πραγματικότητα. Άλλωστε όπως έχουμε αναφερθεί ξανά, στο Techblog.gr, τα παιχνίδια που θα υποστηρίζουν την DX12 API θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2015, ενώ η DX12 API θα κυκλοφορήσει στην αρχική της μορφή το καλοκαίρι μαζί με τα Windows 10.

amd dx12 benchmark, AMD & DX12: Στατιστικά απόδοσης στο 3DMark

amd dx12 benchmark, AMD & DX12: Στατιστικά απόδοσης στο 3DMark

amd dx12 benchmark, AMD & DX12: Στατιστικά απόδοσης στο 3DMark

Πηγή

Δημήτριος Μηλόπουλος

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

μου φαινεται πως τλχστον στον τομεα των παιχνιδιων θ χουμε μια ανακατανομη … για ν δουμε πως θ φαινεται στην πραξη.

JohnGR

@NtinosMD,
Οι i7 θα συνεχίσουν να είναι κορυφή. Ο χαμός θα γίνει πιο κάτω. Αν τα νούμερα αυτά μεταφραστούν και σε αντίστοιχα νούμερα σε game benchmarks, οι FX 6300 & 6350 θα υπερτερούν των ακριβότερων i3 και ίσως να κοντράρουν τους φτηνότερους i5 ενώ οι FX 8320,8350 και 8370 θα κοντράρουν τα πιο πάνω μοντέλα των i5. Δεν θα είναι λίγο να κοντράρεις την Intel με cpus που έχουν ήδη μερικά χρόνια στην αγορά. Μιλάμε για πλήρη ανατροπή όσων θεωρούσαμε δεδομένα. Με λίγα χρόνια καθυστέρηση, αλλά τελικά φαίνεται ότι η αρχιτεκτονική αυτή δεν ήταν τόσο κακή όσο την χαρακτήριζαν κάποιοι.

kostasb16

Εμένα με κάνει να σκέφτομαι πως θα γίνει ξαφνικά το Xbox one και από ότι φαίνεται θα δθπλασιστει η ισχύει του και,θα πάρει κεφάλι από ps4

inblx

@kostasb 16 γιατί? αφού το PS4 και αυτό πανω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά με το X-One έχει. Λογικά και το PS4 θα πάρει DX12.

dimmis

Ότι και να λέμε τώρα αν δεν τα δούμε στην πράξη δεν μπορούμε να ξέρουμε.

mimis13

@JohnGR Τι φτηνούς i5 και κορυφή i7; Εγώ βλέπω ότι η δύναμη είναι στους φυσικούς πυρήνες. Αυτά που ήξερε η Intel να τα ξεχάσει και να ασχοληθεί λιγότερο με τα nm της και να φτιάξει επεξεργαστές με φυσικούς πυρήνες. Όπως είδες οι Broadwell λόγω αρχιτεκτονικής και nm την έφαγαν τη φάπα. Αν είναι ποτέ δυνατόν να πληρώνει ένας άνθρωπος τα διπλάσια λεφτά για τους μισούς πυρήνες που προσφέρει η Intel σε σχέση με την AMD, λόγω αρχιτεκτονικής και κατανάλωσης και θερμοκρασίας. Ξεπερασμένα πράγματα με τις aftermarket ψύχτρες και δεδομένη κατανάλωση όπως και να έχει αν είσαι gamer.

Οι i7 θα είναι κορυφή εκεί που τους παίρνει. Σε εφαρμογές γραφείου, σχεδιαστικές και γενικότερα όπου χρησιμοποιούνται οι φυσικοί πυρήνες της γιατί ανά πυρήνα υπερτερούν σε ισχύ. Οι i5 είναι ξεπερασμένοι κιόλας μη σου πω γιατί όπως έπαιρνες τετραπύρηνο κινητό και τώρα την ψάχνεις για οκταπύρηνο, έτσι θα κάνεις και με τον υπολογιστή σου. Γελάω με τους i5 των φορητών που είναι διπύρηνοι. Τέλος πάντων, η τρίτη φωτογραφία μιλάει από μόνης αν βάλεις εκεί που λέει cores αντίστοιχα physical cores.

dimmis

@mimis13 κάτσε να δούμε τα αποτελέσματα και μετά κρίνουμε

mimis13

@dimmis, δεν είναι ότι βιάζομαι. Σκέψου το εξής: το hardware έχει προχωρήσει τόσο πολύ που το κόστος πολλές φορές προς την απόδοση είναι πολύ υψηλό, πολλές φορές άφταστο. Να σκεφτείς ότι έφτιαξα το πισί μου στη σημερινή μορφή μέσα σε 8 μήνες λόγω οικονομικών και πιο πολύς κόσμος το κάνει με δόσεις. Πολλά τα λεφτά. Ειδικά τώρα που το gaming έχει ανεβεί με τους πολλούς τίτλους και τα πολύ καλά γραφικά. Ουσιαστικά τώρα θυμήθηκαν να φτιάξουν το software που θα βοηθήσει το hardware να αποδώσει καλύτερα. Μέχρι πρότινος αγόραζες άλλη κάρτα γραφικών, άλλον επεξεργαστή, συνεπώς και μητρική αν άλλαζες γενιά. Ουσιαστικά μιλάμε για καρτέλ. Απόδειξή μου είναι η apple και το mac os. Τόσα χρόνια χειρίζεται το hardware πολύ καλύτερα. Δες και το iphone, με το 1GB RAM μόνο… Επομένως, αφού η αγορά έκανε κοιλιά με το hardware, προχωρούν στη βελτίωση του software. Κι όποιες εταιρείες επένδυσαν στα κτήνη επεξεργαστές, τεχνολογίες, αρχιτεκτονικές και διάφορα φαντεζί γκάτζετ για να πάρουν μερίδιο αγοράς με τον εντυπωσιασμό, τώρα θα φάνε στραπάτσο. Επαναλαμβάνω, δες τους Broadwell, λόγω αρχιτεκτονικής έβγαλε μόλις δύο επεξεργαστές λες και έκανε χάρη σε κανέναν. Μόνη της η Intel ανακοίνωσε την τεχνολογία, καπάκι την επόμενη και παράτησε το project μπαμ μπαμ.… Συνέχεια »

dimmis

Εγώ πάλι δεν περιμένω να δω τρομερές αλλαγές..
Σίγουρα είναι ποιο τίμια η AMD άλλα ένας FX δεν θα φτάσει έναν i5-7 με το DX12
Επίσης τα game με DX12 θα ξεκινήσουν τέλη του 15, όποτε έχουμε ακόμα δρόμο

mimis13

Τι εννοείς δε θα φτάσει έναν i5 και ένα i7;; στα ποσοστά δείχνει τη διαφορά από τους 4 πυρήνες στους 6. νομίζω είναι εμφανές το αποτέλεσμα.

dimmis

Τα ποσοστά είναι βγαλμένα από την AMD όχι από κάποιο benchmark.
Χωρίς να δω επίσημο benchmark σε games τι έβγαζε πριν κ τι τώρα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά τα νούμερα..

mimis13

@dimmis, Είναι από το futuremark τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα 3DMark. Λες να διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες για να αγοράσεις προϊόντα που δε θα αποδείξουν την αξία που διαφημίζουν; Τι σόι ομάδα μάρκετινγκ έχουν;

πηγη: https://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark#api-overhead

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers AMD AMD Zen featured

Ryzen 7000-series: Η AMD θα αποκαλύψει επίσημα τους νέους επεξεργαστές στις 29 Αυγούστου

H AMD ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει τη νέα σειρά επεξεργαστών Zen 4 Raphael για υπολογιστές desktop σε μια διαδικτυακή εκδήλωση.

Computers AMD AMD Ryzen

Οι Ryzen 7000 CPUs της AMD θα σπάσουν το φράγμα των 5 GHz

Κατά τη διάρκεια του Computex 2022, η AMD αποκάλυψε τα βασικά χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς των Ryzen 7000 CPUs.

Computers GPU NVIDIA AMD

Οι τιμές των GPU δείχνουν να πέφτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κατά μέσο όρο, στην ευρωπαϊκή αγορά οι τιμές των GPU είναι κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Business NVIDIA AMD

Μήπως ήρθε η αρχή του τέλους των ελλείψεων σε GPUs;

Η πρόσφατη κρίση στην αγορά των GPUs δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς.